Tuesday
14/04/2009
22:53 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Στο τελευταίο σχόλιο γράφαμε, «Η πρόβλεψή μας για τη πορεία είναι ότι θα συνεχίσει ανοδικά μέχρι 1940 – 1978. Από αυτά τα επίπεδα θα ξεκινήσει με πολύ μεγάλες πιθανότητες μια διόρθωση.»
Το μισό του είναι το 1959 και ο ΓΔ σήμερα έκανε υψηλό 1958,93 !!!
Από εκεί δε, πράγματι ξεκίνησε μια διόρθωση αρκετά έντονη που μάλιστα έκανε τον ΓΔ να χάσει ακόμα και μέρος της χθεσινής ημέρας γράφοντας απώλειες προς στιγμή -0,93%. Τα κέρδη που κατέγραφε στα ενδοσυνεδριακά υψηλά ήταν +4,9%. Μιλάμε δηλαδή για ενδοσυνεδριακές απώλειες πέντε ολόκληρων εκατοστιαίων μονάδων, για να κλείσει τελικά με κέρδη 1,01%.

Ο συνδυασμός των τριών τελευταίων κεριών αποτελεί ένα Bearish Deliberation formation ήτοι ένας συνδυασμός που πρέπει να μας θέσει σε περίσκεψη και επιφυλακτικότητα έναντι πτωτικού γυρίσματος. Σε κάθε περίπτωση χρήζει περαιτέρω επιβεβαίωσης με χαμηλότερο κλείσιμο ημέρας.
gd140409
Εντύπωση μας κάνει, η ίδια έως τώρα καταγεγραμμένη διόρθωση στα δύο ανοδικά σκέλη που έχουμε επιλέξει στο παρακάτω intraday γράφημα.

gdintra140409_a

Η διόρθωση ήταν και στις δύο περιπτώσεις η ίδια κατά 38,2 %. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Ενώ στη πρώτη περίπτωση οι τιμές παρέμειναν στο 38,2 % για αρκετή ώρα, σήμερα με το που έπιασαν το ίδιο ποσοστό διόρθωσης εκτινάχθηκαν ανοδικά.

gdintra140409_b
Αυτό σε πρώτη φάση δεν μας μοιάζει να είναι καλό σημάδι, αλλά όπως και να έχει, επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει να δούμε και την επόμενη ημέρα για να κρίνουμε καλύτερα και ασφαλέστερα.

Η ανωτέρω σκέψη όμως, συν το γεγονός ότι με τη σημερινή συνεδρίαση έχουν πιαστεί οι ελάχιστοι τοπικοί στόχοι, μας κάνουν να κλείνουμε περί συνέχισης αυτού που σήμερα ξεκίνησε από τα ψηλά της ημέρας.

Από εκεί και πέρα το 1840 όπως λέγαμε και στο τελευταίο μας  σχόλιο, αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι ρόλο θα παίξει. Το 1840 όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα αποτελεί πλέον το 50 % διόρθωσης του τελευταίου ανοδικού κύματος, που και αυτό σαν επίπεδο τονίζει την σημασία που είχαμε αποδώσει στο νούμερο 1840. Όμως στο παρακάτω intraday διάγραμμα παρατηρούμε ότι αν ο ΓΔ πιάσει αυτή τη τιμή, τότε θα έχει εισχωρήσει μέσα στο κανάλι Κ-1, Κ-2, μετά από επιθετική έξοδο από αυτό. Μια τέτοια εισχώρηση δείχνει με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, εφόσον συμβεί, ότι η προηγούμενη τάση έχει χάσει μεγάλο μέρος της δύναμης της και αυτό το οποίο θα πρέπει να αναμένουμε είναι κίνηση έως και κάτω από την κάτω πλευρά του καναλιού, δηλαδή κάτω από την Κ-2.
Αν και αυτό συμβεί, τότε το 1760, ανάλογα με το χρόνο που θα κάνει να πάει μέχρι εκεί, θα είναι οριακά να το σπάσει – να μη το σπάσει…και πάει λέγοντας. Για να μη μακρολογούμε, σήμερα ήταν μια μέρα με κάποιες αρνητικές ενδείξεις, που όμως θα αρχίσουν να μας ανησυχούν εφόσον κατά πρώτο λόγο περάσουμε κάτω από το 1840. Άμεση άνοδο σε νέο υψηλό για αύριο θα το βλέπαμε πολύ έως αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί.
gdintra140409_d
Τέλος ο βοηθός μας, στο κατωτέρω γράφημα, μας λέει ότι όλα ακόμα είναι καλά και ότι απλά ήμαστε σε φάση μιας φυσιολογικής διόρθωσης, με το 1802 να αποτελεί μια πολύ δυνατή στήριξη για τις τιμές. Ο rsi έχει περάσει κάτω από το 60, οριακά όμως. Ενδεχόμενο πέρασμα της τιμής και πάλι από πάνω και παραμονή εκεί συνδυαζόμενο με πιθανή ανοδική διάσπαση και του μέσου κινητού στο 64 θα δώσει έναυσμα για νέα ανοδική κίνηση.
gdintra140409_c1
Ακόμα λίγη αναμονή δεν θα μας βλάψει, αντίθετα πιστεύουμε θα μας ανταμείψει.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.