Sunday
07/06/2009
23:31 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Κατά το διάστημα που λείψαμε δεν έγινε και κάτι πολύ σημαντικό. Τα επτά συναλλακτικά κενά μειώθηκαν σε έξι και η διόρθωση μοιάζει σαν όλες που είχαμε μέχρι τώρα. Το 2310 όχι μόνο κράτησε αλλά τεχνηέντως κράτησε και το σώμα του κεριού που έδωσε σαν χαμηλό το παραπάνω νούμερο. Κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι και πάλι τεχνηέντως η αγορά δεν ανέβηκε πέραν του υψηλού της Τρίτης 2/6, αλλά φρέναρε κάτω από την μεσοπρόθεσμη γραμμή τάσης που βεβαίως τεχνικά παρουσιάζει αντίσταση.
Η πολύμηνη άνοδος χωρίς ουσιαστικές διορθώσεις δεν θα μπορούσε ασφαλώς να αφήσει αδιάφορους μεσοπρόθεσμους ταλαντωτές, δείκτες ή κινητούς μέσους, από τους οποίους άλλοι αρκετά νωρίτερα και άλλοι πιο πρόσφατα έχουν δώσει σήματα εισόδου στην αγορά. Σίγουρα είναι κάτι που ο τεχνικός παρατηρητής θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη κυρίως νομίζουμε υπό το πρίσμα ότι αυτά είναι τα ίδια με αυτά που βλέπει ο κόσμος προκειμένου να πάρει κάποια θέση και έτσι να γίνει η ανατροφοδότηση της τάσης.  Οι ίδιοι δείκτες, αν υποθέσουμε ότι η αγορά θα υποχωρήσει περαιτέρω, θα αργήσουν να μας δώσουν σήματα εξόδου, μια και τώρα ευρίσκονται αρκετά ψηλά.
Εμείς πιστεύουμε ότι τα καλύτερα σήματα δίνονται όταν οι ταλαντωτές και τα λοιπά βοηθήματα είναι καλά με παράλληλη πιστοποίηση από την κίνηση της ίδιας της τιμής.
Οι τιμές όμως μέχρι τώρα δεν έχουν διορθώσει για τον ΓΔ που εξετάζουμε. Αυτές όμως είναι το απαραίτητο συστατικό για να είναι μια ανοδική κίνηση υγιής αλλά και για να μπορέσει να κινηθεί ακόμα υψηλότερα με αξιώσεις. Ειδάλλως είναι καταδικασμένη.
Όλο το προηγούμενο διάστημα πήραμε μια αίσθηση από την αγορά ότι φοβάται να διορθώσει. Αποφεύγει να κουράσει ή να προκαλέσει πωλητές σαν το διάβολο το λιβάνι. Η πρόκληση πωλητών έστω και στιγμιαία είναι τρόπος εξεύρεσης χαρτιών από τα ισχυρά χαρτοφυλάκια ακόμα και εν μέσω γενικότερης ανόδου. Ούτε κάτι τέτοιο είδαμε που σημαίνει ότι τα ισχυρά χαρτοφυλάκια δεν είχαν ανάγκη για κάτι τέτοιο, πράγμα που σημαίνει ότι το είχαν πετύχει νωρίτερα. Αλλά νωρίτερα…πότε; Όπως έχουμε πεί πολλές φορές στα σχόλια μας δεν έχουμε διαπιστώσει μαζέματα πουθενά.
Κατά αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες και έτσι θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας.

gd050609

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.