Wednesday
24/06/2009
00:19 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Η βραχυχρόνια χθεσινή επισήμανσή μας για μια προσπάθεια μικρής ανοδικής αντίδρασης ήταν τελικά και η θέση της αγοράς για την σημερινή συνεδρίαση.
Ο ΓΔ αντέδρασε μέχρι το όριο της πιο πρόσφατης καθοδικής γραμμής τάσης, ενώ από την ώρα που πλησίασε εκεί συνέχισε να ταλαντώνεται πέριξ αυτών των τιμών επί δίωρο και πλέον. Για όσο διάστημα γινόταν αυτό, ο RSI που παρακολουθούμε στο 15 min γράφημα αδυνατούσε να υπερβεί το 55.

Όσο η καθοδική γραμμή τάσης λειτουργεί σαν ασπίδα της όποιας αντίδρασης, δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε για τα τρία sort που έχουμε. Μάλιστα η περιοχή τιμών όπου αυτή αντιστέκεται είναι πολύ κοντά και με το μέσον του μεγάλου πτωτικού χθεσινού κεριού, στις 2188 μονάδες.
Το σημείο αυτό (2188) θα είναι για αύριο και το stop loss του ενός από τα τρία sort, αν χτυπήσει η τιμή το 2190.

Η σημαντικότητα της πορτοκαλί γραμμής που αναφέραμε χθες φάνηκε και σήμερα, όμως παρόλο που ενδοσυνεδριακά παραβιάστηκε, εντούτοις στο κλείσιμο άντεξε.

gd230609

Εάν αύριο η τιμή ξαναπεράσει κάτω από το σημερινό open (2130) θα βγάλουμε ακόμα 2 sort.

Η κατάσταση είναι κάπως συγκεχυμένη. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη (και αδικαιολόγητη) άνοδο που προηγήθηκε χωρίς σωστές βάσεις. Οι βραχυπρόθεσμοι ταλαντωτές και δείκτες είναι σε bear φάση και σε υπερπουλημένα επίπεδα. Όπερ σημαίνει ότι ή θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κράτημα των τιμών (με οποιοδήποτε τρόπο) ή και πλάγια άνοδο, ή από εδώ που είμαστε θα δούμε δυναμικότερη καθοδική συνέχιση.
Οι πιο μεσοπρόθεσμοι ταλαντωτές και δείκτες ακόμα μας δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα στάδιο μιας φυσιολογικής διόρθωσης.

Το πρωτεύον σενάριο για μας όπως έχουμε τονίσει είναι ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν περαιτέρω. Η αγορά με τις τελευταίες κινήσεις της προσπαθεί κατά το μεγαλύτερο των πιθανοτήτων να απορροφήσει την απότομη πτώση μετά από μια μεγάλη και διαρκή άνοδο. Μέσα σε αυτή τη προσπάθεια δεν έχει καταφέρει κάτι ουσιώδες μια και το σημερινό κλείσιμο (μετά από 4ήμερη προσπάθεια όπως είπαμε) μας βρήκε ελάχιστα μόνο πιο πάνω από το κλείσιμο της 17ης Ιουνίου. Εάν πράγματι η αγορά κάνει αυτό που μας δείχνει, τότε η όλη 4ήμερη διόρθωση είναι κατά τη φορά της επερχόμενης τάσης που με τη σειρά της δίνει βίαιη, απότομη και μεγάλη κίνηση, πτωτική για τη περίπτωση μας.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.