Wednesday
29/07/2009
01:42 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Μετά την χθεσινή περιγραφή της κίνησης του ΓΔ τις τελευταίες ημέρες με μελανά χρώματα, ο δείκτης σήμερα απεφάσισε να κάνει το σωστό για αυτόν και όχι το «σωστό» για τις θέσεις long που είχαμε, τις οποίες βγάλαμε στηριζόμενοι πάνω σε συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και στην πρόκληση να εκμεταλλευτούμε την εμμονή του δείκτη να μη διορθώνει ούτε ένα τικ.

Σαν παρένθεση εδώ να θυμίσουμε – μια και το έχουμε θίξει και παλιότερα – ότι τα χρηματιστήρια αρνούνται συνήθως να επιβραβεύσουν όσους πάνε να τα εκμεταλλευτούν.

Σήμερα δεν στοπαριστήκαμε μια και το 2280 που είχαμε ως stop loss χτυπήθηκε μόνο οριακά, για να κλείσει ο ΓΔ ελαφρά υψηλότερα.

Η δύναμη και το μήκος του σημερινού κεριού μας προϊδεάζει για συνέχιση υποχώρησης των τιμών, όμως από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το σταμάτημα πάνω ακριβώς από το 2280, το σταμάτημα πάνω από τη γραμμή που έχουμε χαρακτηρίσει «support», στο daily γράφημα και ενδεχομένως το retest με την R-1.
Μια άλλη παρατήρηση είναι ότι η τελευταία άνοδος που ούτως ή άλλως δεν μας άρεσε για τους λόγους που περιγράψαμε χθες, σταμάτησε ακριβώς στη περιοχή από όπου ο ΓΔ διέφυγε πτωτικά από την ανοδική γραμμή τάσης Μαρτίου – Ιουνίου 2009. Το πέρας δε της τελευταίας ανόδου στο σημείο αυτό, ακολούθησε σήμερα  ισχυρή πτωτική συνεδρίαση 2,5 εκατοστιαίων μονάδων.

Κατόπιν αυτών είναι καλό να περιμένουμε και την αυριανή συνεδρίαση προκειμένου να πάρουμε νέες αποφάσεις. Όμως πέρασμα του ΓΔ κάτω από τη support line και την R-1 θα μας βρει εκτός θέσεων.

gd280709

gdintra280709

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.