Sunday
26/07/2009
21:41 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Στο σχόλιο της Πέμπτης στηριζόμενοι πάνω σε κάποιες υποθέσεις, προβήκαμε σε αγορά δύο συμβολαίων long με το άνοιγμα κιόλας της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Η έξοδος από τον πιθανό running σχηματισμό μπορεί να ήταν δυναμικότατη (άνοιγμα με gapup) όπως ζητούσαμε, αλλά το σημερινό κερί είχε ένα κακό. Η δυναμικότατη έξοδος δεν συνοδεύτηκε και από ανάλογες σαρωτικές αγορές με ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης όπως θα ήταν το σωστό, καθόσον είδαμε περιορισμένου μεγέθους λευκό κερί. Δηλαδή, ενδεχομένως λόγω του ότι οι ξένες αγορές κατέγραψαν ισχυρά κέρδη την Πέμπτη, οι πωλητές τραβήχτηκαν το πρωί της Παρασκευής ψηλά όπου και έγιναν κάποιες πράξεις, στη συνέχεια όμως οι αγοραστές δεν είχαν τη διάθεση να σαρώσουν τη προσφορά και από ακόμα υψηλότερες αποτιμήσεις. Κάτι το οποίο δεν συνάδει απόλυτα με τον υποτιθέμενο running σχηματισμό.

Στο intraday διάγραμμα παρατηρούμε ότι ο ΓΔ σταμάτησε στο 78,6% διόρθωση του προηγούμενου καθοδικού κύματος και την ίδια ώρα κάτω από τη γραμμή τάσης που ενώνει τα πρόσφατα υψηλά. …..ωραίος συνδυασμός.

gdintra240709

Για να είμαστε σωστοί με τις σκέψεις που μας οδήγησαν σε θέσεις long επί του ΓΔ, θα πρέπει αν είναι δυνατόν το gapup της Παρασκευής να παραμείνει ανοιχτό για την επόμενη συνεδρίαση, ή τουλάχιστον να μη κλείσει, και οπωσδήποτε να μην εισέλθει ο ΓΔ σε καμία περίπτωση στη ζώνη απορρόφησης των τιμών (περί το επίπεδο της 61,8% διόρθωσης) ή περί της ζώνης 2280 αν το θέλετε.

Εμείς ζητώντας όλα αυτά θα βάλουμε και φίλτρο μιας ημέρας για το stop loss των θέσεων μας προκειμένου να αποφασίσουμε, σε περίπτωση που οι πρώτες κινήσεις της εβδομάδας είναι εναντίον μας.

Στο πιο ευρύ χρονικό πεδίο πλην του άμεσα βραχυπρόθεσμου δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι μια και όλα τα στοιχεία μας παραμένουν θετικά.

gd240709

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.