Sunday
12/07/2009
08:59 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Το πρόσθετο σχόλιο έχει να κάνει με τα εξής:

Σύμφωνα με όσα έχουμε πει για οξεία αντίδραση, συσσώρευση στο μέσον κλπ, κλπ σε παλιότερα σχόλια, έτσι λοιπόν στο παρακάτω intraday γράφημα 30 min του ΓΔ βλέπουμε ότι με το παραπάνω σκεπτικό αναμέναμε να αναιρεθεί πλήρως το χαμηλό της 23/6. Αυτό πράγματι συνέβη.

sl

Επιπρόσθετα βλέπουμε ότι στο ίδιο γράφημα (έτσι όπως είναι σχεδιασμένο) η μπλε πτωτική σφήνα έχει και αυτή εκτονώσει αρκετά καλά την κατάσταση και μάλιστα στο σημαντικό σημείο των 2095 – 2100 μονάδων.

Χωρίς να αναιρούνται όσα έχουμε πει στο κύριο σχόλιο, βλέπουμε ότι στο ίδιο γράφημα τιμών τραβώντας άλλες γραμμές και βλέποντας το από μια άλλη οπτική γωνία, φαίνονται διαφορετικά πράγματα.

Στο γράφημα που εξετάζουμε τώρα, μια και είπαμε ότι φαίνεται η κατάσταση να έχει εκτονωθεί αρκετά καλά, η ανοδική αντίδραση για την οποία έχουμε κάνει λόγο μοιάζει να είναι ακόμα πιθανότερη. Θα προβληματιστούμε έναντι των sort θέσεων μας σε περίπτωση που δούμε τιμές πάνω από το apex 2148.

Τα λέμε όλα αυτά γιατί ψάχνοντας να δούμε που μπορεί να μας οδηγήσει μια τέτοια κατάσταση, μας έκανε εντύπωση ότι αν η καμπάνα που έχει σχηματιστεί τύχει και αναιρεθεί, τότε ο στόχος είναι οι 2380 μονάδες από όπου και διέρχεται η γραμμή που ενώνει τα μέχρι τώρα υψηλά του δείκτη. Τόσο καλά…..

gdintra100709a

Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και από τις ξένες αγορές όπου και εκεί (S&P500) τα πράγματα είναι πολύ οριακά. Οι τρεις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν δώσει κατά βάση τρία doji, εκ των οποίων τα δύο εκατέρωθεν είναι και bullish Hammer σε περιοχή τοπικού χαμηλού, ενώ το μεσαίο μοιάζει με shooting star αλλά σε περιοχή τοπικού χαμηλού δεν μας λέει και πολλά. Με μεγάλες όμως πιθανότητες από εδώ πηγάζει κάποια ευρύτερη κίνηση που για να είναι ανοδική και να έχει και συνέχεια, το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι έγκυρη άνοδος πάνω από το υψηλό του μεσαίου doji. Μάλιστα όλα αυτά τα παρατηρούμε να εξελίσσονται λίγο πριν το σημαντικότατο επίπεδο 877,70 όπου είχαμε και την έναρξη του τελευταίου ανοδικού κύματος για τον S&P500 που σημειώνουμε με το μπλε έντονο χρώμα με το τοξάκι. Κλείσιμο κάτω από το 877,70 που θα είναι και κλείσιμο κάτω από τα τρία προαναφερθέντα κεριά θα είναι ράπισμα για τις αγοραστικές θέσεις.  Είναι όμως τα πράγματα τόσο εύκολα; Είδωμεν…….

sp500-100709

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.