Thursday
10/09/2009
02:20 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Σήμερα είχαμε stop loss για την τελευταία μας sort θέση εφόσον σε γράφημα 10 min είχαμε 2πλο ανοδικό πέρασμα πάνω από το χθεσινό υψηλό και μάλιστα με διαφορά τριών ωρών το ένα από το άλλο. Από εκεί και πέρα στο εναπομείναν χρονικό διάστημα μέχρι να λήξει η συνεδρίαση η περαιτέρω άνοδος ήταν αμελητέα αλλά αυτό μπορεί να γίνει αύριο και δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε.

Έτσι λοιπόν κλείσαμε στο 2530 καταγράφοντας απώλειες 36 μονάδων. Το συνολικό όμως trade συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων προηγουμένων που έκλεισαν με κέρδος είναι θετικό και έτσι ήμαστε ευχαριστημένοι.

Τι περιμένουμε τώρα.
Αν βγάλουμε απέξω το intraday γράφημα που δεν μας αρέσει πολύ, τη περίπτωση πιθανής κίνησης εντός ανοδικής καταληκτικής σφήνας (Βλ. σχετικό γράφημα στο σχόλιο της 6/9/2009), και το ότι η τιμή σήμερα κατέστη ανοδική μόνον οριακά έξω από το κίτρινο πλαίσιο του χθεσινού σχολίου (βάζουμε το γράφημα πάλι σήμερα), τότε η κίνηση δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά ισχυρά ανοδική.

Προσέξτε ότι η τιμή του ΓΔ έχει διαφύγει ανοδικά από:
1. —   Την R-1
2. —   Την R-2
3. —   Την γραμμή που ενώνει τα υψηλά 11/2008 με 6/2009
4. —   Την γραμμή που ενώνει τα υψηλά του Ιουνίου 2009 με το υψηλό 5-Αυγ-2009.
5. —   Προσέξτε ακόμα ότι, ο ΓΔ έκλεισε σήμερα το πτωτικό gap μετά το double doji line των 27&28 Αυγ. 2009.
6. —   Το  ανοδικό gap της 20 Αυγ. 2009 είναι ακόμα ανοιχτό δείχνοντας ανοδική δυναμική ενέργεια.
7. —   Τα κεριά μας σε όλα τα σχετικά γραφήματα είναι μπλε.

Κατόπιν αυτών ο δρόμος προς τα επάνω είναι τόσο ανοιχτός όσο ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν.
Οι αγοραστές έχουν μοναδική !!!!!!!  ευκαιρία να πάνε την αγορά μέχρι τις 2930 μονάδες καθόσον μέχρι εκεί δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως ή σχεδόν απολύτως αντίσταση.

Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουμε ένα (μόνο αρχικά) long συμβόλαιο και βλέπουμε, λόγω των επιφυλάξεων που διατηρούμε όσον αφορά αυτά που δεν μας αρέσουν και που διατυπώσαμε στην αρχή του σχολίου μας.

Για κανένα λόγο δεν θα δεχθούμε υποχώρηση κάτω από τις 2493 μονάδες.  Εκεί θα βάλουμε και το stop loss. Οι αγοραστές στη παρούσα φάση πρέπει να φανούν αμείλικτοι δρώντας με σαρωτικές αγορές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ΧΑΑ. Περιμένουμε να δούμε και τις πραγματικές τους προθέσεις.

gd090909a

gd090909b

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.