Wednesday
23/09/2009
01:01 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Πριν να ξεκινήσουμε το σημερινό σχόλιο να πούμε ότι στο χθεσινό υπήρχε ένα λάθος από αναγραμματισμό για το «απόλυτο stop loss» που λέγαμε. Γράψαμε 2464 ενώ το σωστό ήτανε 2364. Το διορθώσαμε σήμερα επεμβαίνοντας στο χθεσινό άρθρο.
========================

Παράξενη και καθ’ όλα ύποπτη η συμπεριφορά του ΓΔ όσον αφορά τη στασιμότητα, όταν μέχρι τώρα είχε ένα σωρό ευκαιρίες να κινηθεί ανοδικά και δεν το έχει κάνει ακόμα. Από την άλλη, με τις υποψίες δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κανένα. Και ο ΓΔ κινείται ακόμα σε θετικά μονοπάτια. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σχέδιο που έχει καταστρώσει ο καθένας και ή αμετάκλητη τήρηση του είναι η σωσίβια λέμβος που θα τον βγάλει ζωντανό στη στεριά.

gd220909

Στη περίπτωση μας οι ανάλογες λέμβοι είναι οι τρεις πορτοκαλί γραμμές και τα αντίστοιχα νούμερα που φαίνονται δίπλα από τη καθεμιά.

Γιατί τρεις; Για το λόγο ότι υπάρχουν διαφορετικά επενδυτικά προφίλ. Μία γραμμή ίσως δεν φτάνει και να χρειάζεται και φίλτρο. Πώς να μην έχουμε ανάγκη ενός φίλτρου όταν στον ΔΤΡ που «οδηγεί» κυρίως και τον ΓΔ, είχαμε αρνητικό σχηματισμό με abandon baby σε τέσσερις συνεδριάσεις για να αναιρεθεί λίγες μέρες αργότερα έχοντας σήμερα τον ίδιο σχηματισμό με θετικές προοπτικές ετούτη τη φορά;

dtr220909

Το μόνο που κάνει τη διαφορά και θα μπορούσαμε να εμπιστευθούμε τον νέο σχηματισμό περισσότερο από τον προηγούμενο είναι ότι λαμβάνει χώρα σε θετικά μονοπάτια που έχουμε και στον ΔΤΡ (μπλε κεράκια).

Για σωσίβια λέμβο εμείς θα επιλέξουμε τη χρυσή τομή, τη μεσαία δηλαδή γραμμή στις 2464 μονάδες. Εκεί θα βάλουμε και το stop loss της θέσης μας.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.