Sunday
04/10/2009
16:58 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Ξεκινάμε με την ανοιχτή Long θέση μας που έκλεισε από stop loss στο 2615 όπως είχαμε προαναγγείλει.

Στο πίνακα πράξεων έχει προστεθεί και όλο το ιστορικό των πράξεων σε αρχείο Excel που μπορείτε να κατεβάσετε στο δίσκο σας.

gd021009-2

Εν μέσω γενικότερου θετικού κλίματος το οποίο ακόμα δεν έχει ανατραπεί, ο ΓΔ δεν μπόρεσε να πετύχει όσα ζητάγαμε, όταν όχι πολλές ημέρες πίσω, στο σχόλιο της 9ης Σεπ. αναφέραμε χαρακτηρηστικά:
“Κατόπιν αυτών ο δρόμος προς τα επάνω είναι τόσο ανοιχτός όσο ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν.
Οι αγοραστές έχουν μοναδική !!!!!!!  ευκαιρία να πάνε την αγορά μέχρι τις 2930 μονάδες καθόσον μέχρι εκεί δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως ή σχεδόν απολύτως αντίσταση.”

Ο DAX και ο FTSE (Αγγλία) έχουν πετύχει τα αντίστοιχα επίπεδα τιμών ενώ SP500 & DJI υπολείπονται.

Μετά τις 9/9 η ανοδική κίνηση που σημειώθηκε στον ΓΔ δεν είχε το ρυθμό που θα θέλαμε, ενώ σε αυτή συμμετείχε μόνον ή κυρίως μόνον η μεγάλη κεφαλαιοποίηση. (Να δούμε τα «μικρά» τι ξέρουν, που μάλλον κάτι ξέρουν και μας βάζει σε υποψίες και θετικές και αρνητικές).

Παρόλα αυτά η άνοδος ήταν σε ισχύ, έστω τραβηγμένη από τα μαλλιά, ωστόσο η εβδομάδα που πέρασε μας έδωσε ηχηρά αρνητικά μηνύματα σχεδόν μια ημέρα μετά το ξεκίνημα της. Ειδικά την Πέμπτη ήταν τέτοια που μας έθεσαν σε υψίστη ετοιμότητα. Δεν παραλείψαμε μάλιστα να τα αναφέρουμε μιλώντας ακόμα και για το εβδομαδιαίο κερί. Τελικά οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν αμέσως μία ημέρα μετά. Πτώση κατά 2% λίγες ημέρες μετά τη καταγραφή νέου υψηλού δεν είναι και λίγο. Οι πωλητές κατάφεραν την δημιουργία ενός κακού weekly candle για την συνέχεια που είναι shooting star σε περιοχή υψηλών που παραλίγο να είναι και  gravestone doji κλείνοντας σχεδόν στο απόλυτο χαμηλό με το «σχεδόν» πιθανόν να οφείλεται στο μεσοσταθμικό της Παρασκευής.

gd021009-w

Η τριήμερη πτώση έφερε, ως είναι φυσικό, κάποιους βραχυχρόνιους ταλαντωτές σε κάπως υπερπουλημένα επίπεδα και συνάμα στο 61,8% του τελευταίου ανοδικού σκέλους. Ο συνδυασμός των δύο με πιο σημαντικό αυτό του 61,8% δίνει πιθανότητες για εκδήλωση ανοδικής αντίδρασης. Όμως, όπως έχουμε εξηγήσει στο σκεπτικό της Πέμπτης, έχει χαθεί μια σπουδαία μάχη στη περιοχή των 2650 μονάδων και μόνο με πέρασμα πάνω από εκεί θα μπορεί η κατάσταση να ανατραπεί.

gd021009-1

Το οριακό σημείο του ΓΔ μαζί με το εκλογικό αποτέλεσμα, που θα γνωρίζουμε κατά πάσα πιθανότητα αργά το βράδυ σήμερα, ίσως μας προσφέρουν αύριο δυνατές συγκινήσεις και ισχυρό volatility. Επειδή δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα βραχυπρόθεσμα θα αρκεστούμε στο παρακάτω γράφημα –ΓΔ intra 60 min invert. Το γράφημα αυτό δεν μας αρέσει και έχουμε την πεποίθηση ότι οι τιμές θα δουν και χαμηλότερα επίπεδα πριν να δούμε κάτι άλλο καλύτερο. Κάτω από 2575 θα ανοίξουμε sort δύο συμβόλαια ενώ σε πιθανή επιστροφή προς το 2650 θα ανοίξουμε προοδευτικά τρία sort. Stop loss για όλα θα είναι νεότερο High και μόνο.

gdintra021009-2

ΓΔ , Γράφημα 15 min.

gdintra021009-1

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.