Monday
12/10/2009
08:29 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Τα προβλήματα μας δεν έχουν ακόμα τακτοποιηθεί. Όλο αυτό μας έχει επιφέρει κάποια σύγχυση.

Προτείναμε stop loss για τη θέση μας σε περίπτωση καταγραφής νεότερου υψηλού με 2 πλή προσπάθεια από το υψηλό της Τετάρτης. Αυτό και έγινε, και δεν έγινε. Πιο συγκεκριμένα έγινε πολύ οριακά. Για αυτό τη θέση μας την διατηρούμε ακόμα.

Οι συνεδριάσεις των 29/9 έως 5/10 μας προσέδωσαν φόβο ικανό να πιστέψουμε ότι η εν λόγω υποχώρηση θα μπορούσε να εξελιχτεί σε κάτι σοβαρότερο. Αυτό τελικά απεσοβήθη εν μέσω μιας ανάποδης κίνησης η οποία μας κρέμασε στη κυριολεξία.
Βεβαίως η κίνηση αυτή δεν μας έπιασε εντελώς απροετοίμαστους και από τα τρία sort ΣΜΕ μας έμεινε το ένα ενώ τα υπόλοιπα δύο έκλεισαν με κέρδος.  Η μερική έστω προετοιμασία μας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο οφείλεται στην ανοδικότητα του γραφήματος (σας έχουμε ίσως ζαλίσει με τα μπλε κεράκια που όλο και το επαναλαμβάνουμε), επίσης με το νούμερο 3010 που είχαμε αναφέρει στο σχόλιο της Κυριακής 27/9/2009, αλλά κατά κύριο λόγο οφείλεται στο ότι στα ύψη που είναι τώρα ο ΓΔ, καθοδικές κινήσεις πέραν κάποιων ορίων εάν και όταν συμβούν θα είναι κατά τις περισσότερες των πιθανοτήτων μη αντιστρεπτές. Μέχρι όμως να αποφασιστεί κάτι τέτοιο από την αγορά αυτό που περισσότερο θα βλέπουμε θα είναι επάνω και ξανά επάνω. Βέβαια θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί οποτεδήποτε και μάλιστα βιαίως.

Στο τελευταίο μας σχόλιο, μέσω τριών διαγραμμάτων, θέσαμε κάποια ερωτήματα. Η αγορά είναι σε φάση (διαγραμματικά) που να μπορεί να πάει και κάτω αλλά και επάνω.

Αυτό όμως που βλέπουμε είναι ότι επιλέγει το επάνω αδιαφορώντας για οποιαδήποτε σοβαρή διόρθωση που θα έδινε την δυνατότητα αρπαγής τεμαχίων και κατόπιν να συνεχίσει ανοδικά. Αυτό εμείς το ερμηνεύουμε ωσάν η αγορά (και ποια αγορά βέβαια; μόνο η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, εκεί που γίνεται όλο το παιγνίδι δηλαδή εδώ και χρόνια … και από ποιους βέβαια ..) να διακατέχεται από ένα πείσμα να ανέλθει υψηλότερα προκειμένου να γράψει άγραφες τιμές στο ταμπλό. Για ποιο λόγο άραγε; Προκειμένου να επέλθει κάποια ισορροπία στο σύστημα; Ίσως, αλλά αυτό μήπως σημαίνει ότι κάποιες σκοπιμότητες δεν εξυπηρετήθηκαν τότε; Και ποιες μπορεί να ήταν αυτές; Μήπως η αγορά έπεσε τότε απότομα πριν προλάβουν να γίνουν οι απαραίτητες διανομές; Αν τα πράγματα είναι έτσι και συνδυάσουμε και την υφιστάμενη αδιαφορία περί σοβαρών διορθώσεων, τότε η κατάσταση αρχίζει και γίνεται πολύ επικίνδυνη.

Είναι και άλλα στοιχεία που μελετάμε τα οποία χοντρικά μας λένε ότι η αγορά χρειάζεται ένα μεγάλο ξεφούσκωμα. Το πότε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να το βρούμε. Είναι όμως πιο σίγουρο το αν πούμε ότι στα επίπεδα αυτά, θέσεις sort που διακρατούνται έχοντας μεγάλη άνεση στο margin, δύσκολα θα κινδυνέψουν μεσοχρόνια. Στη περίπτωση που ξεπεράσουμε το 3010 θα επανεξετάσουμε την κατάσταση.

gd091009-1

gd091009

gdintra091009

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.