Wednesday
02/12/2009
02:29 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Σόδομα και Γόμορρα…  τι να πει κανείς με αυτά που βλέπουμε;

Την σημασία του χαμηλού της Παρασκευής την έχουμε τονίσει. Αντίδραση περιμέναμε. Αλλά αυτό το ηλεκτροσόκ, κάθε φορά που ο ΓΔ βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, να κάνει ανάποδη κίνηση με μορφή ακίδας και χωρίς κανένα μάζεμα στα χαμηλά, αυτό δεν το περιμέναμε να ξανασυμβεί. Και όμως. Και αν αυτό ας πούμε θα μπορούσαμε να το πονηρευτούμε μετά από τόσα και τόσα που έχουν δει τα ματάκια μας (λέτε να μην το έχουμε πονηρευτεί; –  θυμηθείτε τις  πράσινες ελλείψεις στο intraday διάγραμμα), σίγουρα το +7% δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε.

Για το τι μπορεί να κάνει η αγορά με τόση τρέλα τα έχουμε πει στο σχόλιο του Σ/Κ.  Από εκεί και πέρα ο τρόπος που πάει να το κάνει δεν είναι αυτός που το δικό μας στομάχι μπορεί να χωνέψει. Όσοι μας έχουν ακολουθήσει στο long έχουν δύο δρόμους. Είτε να αφήσουν τα κέρδη να τρέχουν με κυλιόμενο stop loss, είτε να αποκομίσουν επιθετικά τα κέρδη τους κάπου εδώ ή και ψηλότερα και να περιμένουν για επόμενη κίνηση όποτε δοθεί ευκαιρία.

Μια γενικότερη ιδέα για το που βρισκόμαστε θα προσπαθήσουμε να δώσουμε παρακάτω. Δέστε με τη σειρά τα παρακάτω γραφήματα.

gd011209-1

gd011209-2

gd011209-3

Είναι φανερό ότι λίγο πιο πάνω από το σημερινό ψηλό είναι τοίχος, αν ο τοίχος και η τρέλα μπορούν να συνυπάρχουν βέβαια. Το μεγάλο μαύρο κερί, η διήμερη συσσώρευση κάτω από το μέσον του κεριού αυτού, η νέα μεγάλη πτώση κατόπιν, ο ΚΜΟ(200), το 50% του τελευταίου πτωτικού σκέλους, το 38,2% όλου του πτωτικού από τις 15/10/2009, όλα αυτά μαζεμένα σε μια στενή ζώνη (2427 – 2452), δίνουν στη ζώνη αυτή το χαρακτήρα εξέχουσας αντίστασης για κάθε επιπλέον ανοδική προσπάθεια.

Στο intraday διάγραμμα ο διευρυνόμενος σχηματισμός αποτελεί βραχνά που θα αναζητήσει πτωτική διαφυγή. Το κάπως αρνητικό στοιχείο για μια τέτοια θεώρηση είναι μόνο ότι είναι intraday γράφημα 10 Min αλλά και πάλι δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε.
Κατόπιν αυτών εμείς θα επιδιώξουμε επιθετικό κλείσιμο θέσης στη πάνω γραμμή ή και πιο πάνω αν μας κάνει τη χάρη ενώ παράλληλα θα βάλουμε stop loss στο 2412. ( Για αυτό το λόγο θέλαμε 2 Long να είχαμε, για να κλείσουμε το ένα και να αφήσουμε το άλλο να τρέχει, αλλά η αγορά δεν μας έκανε το χατίρι χθες που το ζητάγαμε).

gdintra011209

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.