Sunday
17/01/2010
02:24 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Όσο και να μελετήσαμε το Σ/Κ δεν βρήκαμε κάτι που να μας δίνει σαφή απάντηση για την κίνηση της αγοράς. Σε αυτό που τα περισσότερα εξ όσων είδαμε συμφωνούν είναι ότι είμαστε σε μια bear κατάσταση. Μέσα σε αυτή τη κατάσταση βρισκόμαστε σε μια συσσώρευση τιμών διάρκειας 31 συνεδριάσεων. Το γεγονός αυτό έχει φέρει τα πάνω κάτω στους ταλαντωτές με αποτέλεσμα να μην έχουμε σαφείς ενδείξεις. Αυτό που ήταν κάπως καλό την περασμένη εβδομάδα και χάλασε ετούτη είναι το εβδομαδιαίο γράφημα. Πλην των ταλαντωτών που έγειραν πτωτικά, είχαμε σε εβδομαδιαία βάση για πρώτη φορά κλείσιμο κάτω από την πολύ σημαντική γραμμή [1]. Οριακά όμως, και όχι ολόκληρο κερί από κάτω.

gdW-150110-1

Ο ΓΔ φαίνεται να θέλει να κερδίσει κάποιο χρόνο προ του πολύ σημαντικού επιπέδου 2075 που έχουμε εντοπίσει από πολύ καιρό πριν στο ημερήσιο invert γράφημα.

gd-150110-1

Τις περιοχές των σημαντικών τιμών 2203, 2180 τις πέρασε και αυτές πτωτικά και μάλιστα με επιτυχία (έγκυρα). Θα περιμένουμε να δούμε την συμπεριφορά στις γραμμές [2], [3], [4].

gd-150110-2

Επίσης ένα άλλο γράφημα που θα πρέπει να επιτηρούμε είναι το παρακάτω με τις γραμμές [4], [5] ([4] η ίδια με πριν). Πιστεύουμε πως αυτό το γράφημα θα μας απασχολήσει αρκετό καιρό.

gd-150110-3

Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας του ΓΔ για να κερδίσει χρόνο είναι και το παρακάτω intraday γράφημα. Βλέπουμε σε πόσο κρίσιμο σημείο έχει σταθεί η τιμή. Μια προσπάθεια ανάκαμψης προς τη πάνω πλευρά του μπλε καναλιού είναι πιθανή.

gdintra170110

Σε περίπτωση υποχώρησης την Δευτέρα θα βγάλουμε ένα συμβόλαιο sort (πλην της περίπτωσης να έχουμε μεγάλο πτωτικό άνοιγμα, πάνω από 10-15 μονάδες – λόγω της αρνητικής συνεδρίασης στις ξένες αγορές την Παρασκευή). Σε περίπτωση επαναφοράς (test) στην γραμμή [1] θα ανοίξουμε και δεύτερο sort. Αν δεν έχουμε ανοίξει ένα στην αρχή, τότε στην επαναφορά θα ανοίξουμε δυο. Το stop loss θα το βάλουμε στο υψηλό του προτελευταίου ωριαίου κεριού (2173).
Καλή επιτυχία και καλή εβδομάδα.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.