Wednesday
13/01/2010
01:49 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Αυτό που έχουμε να πούμε σήμερα είναι ότι ο ΓΔ έκανε το παν προκειμένου να μείνουμε εκτός από μια μεγάλη – πολύ μεγάλη κίνηση που όμως την είχαμε δει, την είχαμε αναφέρει και την είχαμε πιστέψει εμπράκτως.

gdintra0120110-2

Προσέξτε τι γράφαμε στο σχόλιο της 6/1.
«Να σημειώσουμε ότι η κίνηση και πάλι δεν μας αρέσει…»
«Αυτά για τους υπομονετικούς. Εμείς σε αυτή τη φάση θα αλλάξουμε στρατόπεδο και θα πάμε με τους πιο γρήγορους προσπαθώντας να βγάλουμε δυο συμβόλαια sort στη περίπτωση που σπάσει πτωτικά η μπλε διακεκομμένη που δείχνουμε με το βελάκι και την ονοματίζουμε (1). Για στόχο θα έχουμε τη περιοχή του 2200…..  !!!»

Την επόμενη στο σχόλιο της 7/1 και παρόλο που είχαμε στοπαριστεί, εμείς επιμένουμε λέγοντας
«Εμείς και πάλι θα κυνηγήσουμε δύο θέσεις sort στη περιοχή της γραμμής 2 με stop loss την διπλή ανοδική διάσπαση του σημερινού υψηλού.»
Και προσέξτε τι λέγαμε στο σχόλιο της Κυριακής, ενώ πλέον ήμαστε με δυο θέσεις sort.
«Η διόρθωση που παρέμεινε ως τέτοια, που είπαμε πριν, ήταν για μας μη αναμενόμενη / προβλέψιμη.»
Δηλαδή δεν περιμέναμε την απότομη επιστροφή στα ψηλά, αλλά περαιτέρω πτωτική συνέχεια, όπως άλλωστε δείχναμε σε όλα μας τα intraday γραφήματα, με πρώτο στόχο στο 2245 όπου και τα κόκκινα μας βελάκια και δεύτερο στόχο στο κόκκινο πλαίσιο με βελάκι και αυτό στο 2200. Για αυτό το λόγο είχαμε βγάλει και δύο συμβόλαια τα οποία θα κλείναμε αντίστοιχα στα νούμερα που είπαμε πριν. Το κύριο όμως νούμερο / στόχος που βλέπαμε ήταν το 2200.

Χθες δεν στάθηκε δυνατόν να βάλουμε σχόλιο. Παρόμοιοι απρόβλεπτοι  παράγοντες έχουν ξανασυμβεί και θα συμβούν και στο μέλλον. Για αυτό το λόγο σήμερα (μια και εδώ έχουμε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα) θα ήμαστε πολύ αναλυτικοί προκειμένου να εξηγήσουμε γιατί πεισμώσαμε τόσο πολύ καθόσον ενώ έχουμε δει την κίνηση, στοπαριζόμαστε μια φορά και κατόπιν, όπως είπαμε πριν, ο ΓΔ φέρνει τα πάνω – κάτω προκειμένου να μας βγάλει και πάλι εκτός θέσης. Ε, όχι αυτό πάει πολύ είπαμε, θα κρατήσουμε μέχρις εσχάτων μια και το margin μας επιτρέπει, αρκεί να βάλουμε τα δυνατά μας. Και τα βάλαμε και κλείσαμε και τις δυο μας θέσεις sort στο 2200. Θέλαμε αυτό και τίποτα άλλο. Να γιατί.

Η χθεσινή μέρα στο ξεκίνημα μας βρίσκει με 2 sort και stop loss το διπλό ανοδικό πέρασμα σε νέο ψηλό. Ας ξεκινήσουμε.
Με το καλημέρα έχουμε το 1ο ανοδικό με gapup και τρέλα και κορδέλα. Οι τρέλες όμως δεν πιάνουν και αυτό δεν το μετράμε σαν πρώτη προσπάθεια. Ο ΓΔ κατόπιν ξεκινά για κάτω σε μια προσπάθεια να κλείσει το gap. Από εδώ και μετά είναι που πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα και να βάλουμε τα δυνατά μας. Το πρώτο σημαντικό που βλέπουμε και μπορούμε να το έχουμε στο μυαλό μας είναι αυτό που γίνεται στο πρώτο μπλε χεράκι, τσουπ τραβάμε εκεί μια γραμμή – την οριζόντια πράσινη με νούμερο (3). Το ψηλό που έχουμε σημάδι είναι ο πρώτος κύκλος, από αριστερά στο γράφημα. Στο δεύτερο κύκλο έχουμε τη πρώτη προσπάθεια που μετράμε να περάσει από πάνω και είναι ανεπιτυχής. Για να κλείσουμε θέλουμε ακόμα μία αλλά να μας πείσει (γιατί είπαμε πως έχουμε πεισμώσει πάρα πολύ). Δηλαδή να πάει και πάνω από την (3) με έγκυρο τρόπο. Την δεύτερη προσπάθεια την έχουμε στο τρίτο κύκλο. Τώρα αν μας πάει πάνω από την γραμμή (3) με έγκυρο τρόπο θα κλείσουμε. Έλα όμως που στην (3) αφήνει μεγάλη σκιά (κόκκινο βελάκι). Μετά υποχωρεί και η ικανοποίηση μας είναι τεράστια. Μετά από τέτοιο πράγμα θέλουμε το 2200 όσο τίποτα άλλο.

Ερχόμαστε στο σήμερα (12/1) με σκοπό λοιπόν το 2200 αλλά αν δούμε τα σκούρα θα κλείσουμε το ένα στο 2245 (πολλά κόκκινα βελάκια). Ας δούμε τι έγινε εκεί κοντά. Πριν το 2245 κάνει σφήνα. Και εφόσον το 2245 δεν το έχει γράψει ακόμα τότε θα κλείσουμε το ένα, αντί για το 2245, πιο ψηλά (ας πούμε σαν stop loss αυτού που έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε) αν περάσει κάτω από τη βάση της σφήνας (βελάκι πορτοκαλί). Από εκεί και πέρα αν τα καταφέρουμε θα πάμε με κυλιόμενο stop μέχρι τέλους και για τα δύο μας συμβόλαια. Και το κυλιόμενο stop όπως δείχνουμε στα μικρότερα (μεγέθους) πορτοκαλί βελάκια, τα πήγε περίφημα.
2200 !!!!!!!!!!   ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ. !!!!!!!!!

Όσο αφορά το τι περιμένουμε. Ασφαλώς και δεν σκεπτόμαστε να βγάλουμε καμία θέση. Στο παρακάτω γράφημα ο ΓΔ έχει έρθει σε οριακό σημείο μια και τα νούμερα 2180, 2203 τα έχουμε δει και σε παλιότερο γράφημα. Για να πάρουμε σήμα long πρέπει ο ΓΔ να πάει σε νέο υψηλό από το σημερινό open. Ενώ σε περίπτωση που πάει ακόμα χαμηλότερα θα σκεφτούμε υπό προϋποθέσεις να πάρουμε long αν δούμε τον ΓΔ να κινείται κοντά στη γραμμή με το κίτρινο βελάκι.

gd120110-1

gd120110-2

Πάντως για αύριο μια ανοδική αντίδραση είναι πιθανή χωρίς κιόλας να τη προεξοφλούμε.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.