Sunday
28/02/2010
02:19 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Στο σχόλιο της Πέμπτης κάναμε μια αναφορά για τις 960 μονάδες και είχαμε και κάποιο σκεπτικό.
Ο FTSE έκανε ψηλό 956. Οι 960 μονάδες μπορούν να αλλάξουν (το είδαμε καλύτερα) και να είναι 963 και βία 974. Από το σημείο αυτό να πέσει και να δούμε όσα λέγαμε για το κάτω. Αυτά τα ξέρουμε, τα έχουμε γράψει και τα περιμένουμε, εφόσον η τάση είναι πτωτική και ακόμα δεν έχει αλλάξει κάτι σοβαρό.
Τώρα αν περάσει τα παραπάνω νούμερα τι γίνεται;
Βλέπετε, τελευταία είμαστε λίγο ανήσυχοι. Μια κάτω – μία επάνω, τα δεικτάκια μας είναι μεν χαμηλά και μπορεί να παραμείνουν εκεί για καιρό αλλά από την άλλη παρουσιάζουν και κάποιες θετικές αποκλίσεις, το ένα και μοναδικό λευκό κερί σε πιθανό πυθμένα, που λέγαμε παλιά, δεν μας άρεσε και επομένως μιλήσαμε ότι δεν μπορεί ο πυθμένας αυτός να είναι οριστικός με αποτέλεσμα να μιλάμε για χαμηλότερα επίπεδα, όμως όλη αυτή η κατάσταση εξελίχθηκε σε τρίγωνο.

ftse-280210-2

ftse-280210-1

Στο Intraday γράφημα μετά από εκείνο το χαμηλό όλες οι πτωτικές προσπάθειες δεν μπόρεσαν να πάνε τον rsi κάτω από το 45 παρά μόνο οριακά. Κάτι γίνεται εδώ. Μπορεί αυτό το κάτι να μην έχει υπόσταση αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Ας μην ξεχνάμε και τις υποψίες που εκδηλώσαμε στο σχόλιο της 18/2.

ftse-intra-260210-1

Πάνω από το 974 θα βάλουμε stop loss για τη μια θέση που μας έχει απομείνει. Παράλληλα θα βγάλουμε και ένα long και θα εξετάσουμε να δούμε μήπως μπορέσουμε και πάμε μέχρι το 1200. Stop loss στο long θα έχουμε την υποχώρηση κάτω από την [1] στο κανάλι [1]- [2] που βλέπουμε στο Intraday γράφημα. Το stop αυτό δεν θα το εφαρμόσουμε άμεσα αλλά θα δώσουμε μια μέρα τουλάχιστον χρόνο (περιθώριο) να το δούμε καλύτερα. Ομως τώρα που είναι πάνω από το κανάλι αν μπεί πάλι μέσα θα μας στεναχωρήσει.

2703FTSEa

Ανεξάρτητα από το δικό μας long (αν έρθει) οι πιο μεσοπρόθεσμοι θα μπορούσαν να περιμένουν εγκυρότερα σήματα, μέσα από τα ημερήσια γραφήματα που παρακολουθούμε να δούμε τι θα μας βγάλουν τις επόμενες ημέρες.

Χρήσιμο θα ήταν να διαβάσετε και το σχόλιο για την ισοτιμία EURUSD, όπου και εκεί κάτι γίνεται και μπορεί να βοηθήσει και τις εγχώριες εξελίξεις.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.