Friday
26/02/2010
07:29 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Ότι πιθανολογήσαμε στο χθεσινό σχόλιο το είδαμε σήμερα να συμβαίνει στο ταμπλό.
Έτσι σύμφωνα με όσα είχαμε προαναγγείλει βγάλαμε 2 sort στο 954 τα οποία και κλείσαμε ήδη στο 929 και 925 αντίστοιχα. Οι τιμές κλεισίματος φαίνονται με τα τοξάκια στο γράφημα. Ζητάγαμε (στο χθεσινό σχόλιο) να κλείσουμε το ένα κοντά στη γραμμή [2]. Όταν είδαμε τη τιμή κοντά στη [2] και να τεστάρει τη γραμμή στήριξης [3] (δεν είχαμε κάνει αναφορά σε αυτή χθες αλλά την είχαμε σημειωμένη στο γράφημα) τότε αποφασίσαμε (αφού είδαμε εκεί να κάνει γκελ) να κλείσουμε εσπευσμένα το ένα που θέλαμε. Όμως κατόπιν η τιμή υποχώρησε ξανά ερχόμενη ακριβώς πάνω στην [2]. Κατόπιν όταν είδαμε στο 15 min time frame να αφήνει μεγάλη κάτω σκιά δεν αντέξαμε αυτή τη πρόκληση και κλείσαμε και το δεύτερο συμβόλαιο, κάνοντας ένα πετυχημένο intraday trade.

ftse-intra-250210-1

Έχοντας βρεθεί ο FTSE εδώ, αυτό που πιθανολογούμε είναι τουλάχιστον μια στάση. Άλλωστε είναι διαγραμματικά ένα σημαντικό σημείο τόσο στο intraday γράφημα όσο και στο ημερήσιο.
Η γενικότερη εικόνα όπως την έχουμε περιγράψει σε προηγούμενα σχόλια και ειδικά στο χθεσινό δεν φαίνεται να διαφοροποιείται. Έτσι δεν υπάρχει ανάγκη να ανησυχήσουμε για το ένα συμβόλαιο που μας έχει μείνει.

ftse-250210-2

Όπως είπαμε, ενώ φαινόταν να γίνεται μια καλή προσπάθεια, αυτή χάλασε με την αδυναμία του δείκτη πριν 2-3 μέρες να κινηθεί υψηλότερα. Όσο δεν βλέπουμε ανοδική έξοδο από το σημειούμενο τρίγωνο και κυρίως πάνω από την κατερχόμενη [1] τα πράγματα θα είναι δύσκολα και το κλίμα αρνητικό.

Στη καλύτερη περίπτωση, εφόσον το κλίμα δεν αλλάξει και θέλει η αγορά να συνεχίσει πτωτικά είναι να δούμε ακόμα μια ταλάντωση ανοδική προς τη πάνω πλευρά του τριγώνου στο ημερήσιο γράφημα. Συνήθως όταν κάτι τέτοιο παρατηρείται, η αξία δεν κατορθώνει να φτάσει μέχρι εκεί αλλά παραμένει στο μέσον της απόστασης (υπολογίζουμε περίπου τις 960 μονάδες) και από εκεί ξεκινά ένα σφοδρό πτωτικό σκέλος που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και το τελευταίο πριν να δούμε μια πολύ καλή ανοδική κίνηση. Εκτιμώμενος στόχος οι 800 μονάδες και βλέπουμε.

Για stop loss στο ένα sort που μας έχει μείνει είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.