Sunday
07/02/2010
18:52 GMT+2
S&P 500 Ξένοι δείκτες SP500
0

Ένας από τους τεχνικότερους δείκτες είναι ως γνωστό ο sp500.
Το τελευταίο κομμάτι της ανοδικής του πορείας, πριν την πτώση που βλέπουμε τελευταία, το έκανε με ανοδική (και πιθανώς καταληκτική) σφήνα. Εμφανής από τους περισσότερους. Στόχος σε τέτοιες περιπτώσεις η βάση της σφήνας, περίπου 1037-1035 μονάδες. Με χαμηλό την Παρασκευή στις 1044 δεν μπορούμε να ισχυριστούμε μετά βεβαιότητας ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί. Θα μπορούσε όμως. Για 10 μονάδες διαφορά δεν μπορούμε να ισχυριστούμε  ότι και ο στόχος δεν έγινε. Όπως και να έχει είδαμε προς το τέλος της συνεδρίασης μια σημαντική αντίδραση.
Ο λόγος για τις 10 μονάδες ψηλότερα είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτό που βλέπουμε στο διάγραμμα. Στο χαμηλό της Παρασκευής είχαμε συνάντηση δυο πολύ σημαντικών κινητών μέσων, του exp200 και του απλού 162. Ως εκ τούτου με πολλές πιθανότητες εκεί αναμενόταν εμφάνιση αγοραστών. Το σημείο αυτό (1044) δεν πρέπει να παραβιαστεί έγκυρα (ολόκληρο κερί από κάτω). Σε διαφορετική περίπτωση ενεργοποιούνται sort που θα στείλουν τον δείκτη αρκετά χαμηλότερα.

sp500-050210

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.