Monday
15/02/2010
16:10 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Πιθανός πυθμένας με ένα μόνο λευκό κερί και τρία μαύρα με το τελευταίο μάλιστα να έχει το μεγαλύτερο σώμα σε μήκος από τα υπόλοιπα δυο στη σειρά, μας αποκλείει σχεδόν την πιθανότητα το χαμηλό της πτωτικής κίνησης που διεξάγεται να είναι αυτό. Έτσι αναμένουμε και χαμηλότερες τιμές. Περιμένουμε μόνο μια επιβεβαίωση. Να δούμε κλείσιμο σε τιμές χαμηλότερες από το χαμηλό της Παρασκευής. Και αυτό για το λόγο ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε δια ροπάλου ότι τα τρία τελευταία μαύρα δεν έχουν την έννοια απορρόφησης της πολύ απότομης ανοδικής αντίδρασης από το χαμηλό της περασμένης Τρίτης 9/2.
Μπορεί όμως και να απορροφήθηκε έτσι η απότομη πτωτική κίνηση που διεξήχθη μετά τις 3/2. Σε αυτό το τελευταίο δίνουμε και τις περισσότερες πιθανότητες.
Στο ημερήσιο γράφημα όσο δεν βλέπουμε έγκυρο ανοδικό κλείσιμο πάνω από τη μεσαία γραμμή του υπάρχοντος πτωτικού καναλιού δεν μπορούμε να πούμε κάτι θετικότερο και η τάση θα παραμένει αμιγώς πτωτική.
Στο ίδιο γράφημα έχουμε τέσσερις γραμμές με πιθανούς στόχους. Στη περιοχή του 800 και ειδικότερα 805 και 810 είναι δυο γραμμές πολύ κοντά. Εκεί πρέπει να προσέξουμε μήπως δούμε κάτι ενδιαφέρον.

ftse - 120210-1

Από θέσεις, σύμφωνα με όσα είχαμε προαναγγείλει είμαστε με τέσσερα συμβόλαια sort.

Στο intraday γράφημα σε γράφημα 5 min (zoom in) φαίνεται η 2πλή προσπάθεια κάτω από το 960. Αφού κάναμε λίγη υπομονή, βγάλαμε τις θέσεις που θέλαμε, κάτω από τη μεγάλη κάτω σκιά που είχε αφήσει το κερί που δείχνουμε με το ροζ τοξάκι (955,76). Άρα έχουμε τέσσερα sort στο 955.

ftse-intra-120210-a

Η μεγαλύτερη εικόνα στο ίδιο γράφημα είναι δύσκολη.
Πιο πάνω είπαμε: «Έτσι αναμένουμε και χαμηλότερες τιμές. Περιμένουμε μόνο μια επιβεβαίωση. Να δούμε κλείσιμο σε τιμές χαμηλότερες από το χαμηλό της Παρασκευής.»
Βλέπουμε στο γράφημα ότι σε intraday βάση η τιμή έχει σταθεί σε ένα σημαντικό σημείο. Με τα τρία κυκλάκια φαίνεται πόσο σημαντικό είναι. Μπορούμε να το θεωρήσουμε σαν σημείο αλλαγής πολικότητας. Αν δεν κρατήσει θα στείλει τις τιμές πολύ χαμηλότερα. Ο δείκτης το ξέρει αυτό. Μαζί μα τα τρία κυκλάκια πρέπει να συμπεριλάβουμε στο σκεπτικό μας ότι η τιμή είναι στο κάτω μέρος του δημιουργηθέντος μαύρου πτωτικού καναλιού. Στο ίδιο σημείο εμφανίστηκαν αυξημένοι σχετικά όγκοι. Ο δείκτης, από κάτω, αρνήθηκε δύο φορές να περάσει κάτω από τη γραμμή 45, κάτι που έχει να το κάνει καιρό.

ftse-intra-120210-b

Για όλους τους παραπάνω λόγους και παρόλο την άσχημη εικόνα του ημερήσιου γραφήματος πρέπει η προσοχή μας να είναι τεταμένη, πόσο μάλλον όταν έχουμε τόσα πολλά sort.

Ακόμα μια μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Έχουμε πει ότι στα κύματα δεν είμαστε ειδικοί. Ό,τι πιάνουμε από εδώ και από εκεί. Όμως το πτωτικό μέσα στο μαύρο κανάλι μας φαίνεται σαν 2πλό τριάρι με ένα παρεμβατικό X. Στο 2ο abc, το c έκανε χαμηλό στο 929, λίγο πιο πάνω από το 162,8*a που είναι το 926,8. Είτε τέλειωσε η κίνηση στο χαμηλό της Παρασκευής,  είτε συνεχίσει μέχρι εκεί ενδοσυνεδριακά, οι υποψίες μας μπορούν να ευσταθούν, εφόσον βέβαια πράγματι δεν γράψει χαμηλότερα από το 926. Όπως όμως και να έχει, μέσα από αυτό το τελευταίο ψάξιμο βγαίνει ακόμα ένα στοιχείο το οποίο κάνει την περιοχή του 930 +/- πολύ σημαντική από κάθε άποψη και ο λόγος για τον οποίο λέμε ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί είναι προφανής και πολύ σοβαρός.

Ακόμα σοβαρότερος γίνεται διότι με το χαμηλό της Παρασκευής εξαντλήσαμε και το 61,8% της ανόδου από τα χαμηλά των 885 μονάδων (της Τρίτης 9/2).

ftse-intra-120210-c

Μαζεύουμε έτσι στη περιοχή 926 – 930 μια πληθώρα στοιχείων που κάνουν την υπόθεση πτωτικής διάσπασης της πάρα πολύ δύσκολη.

Πως σκεφτόμαστε να δράσουμε για τις θέσεις τώρα.
Αν πάει ο δείκτης στο 926-927 θα κλείσουμε μια θέση. Αν συνεχίσει χαμηλότερα θα αφήσουμε τις υπόλοιπες τρεις να τρέχουν.
Προσοχή θα δώσουμε στη μεσαία πτωτική του μαύρου καναλιού στο intraday. Αν περάσει ανοδικά θα κλείσουμε ακόμα ένα ή δύο αν δεν έχουμε κλείσει το ένα στο 926-927. Κατόπιν θα προσέξουμε πολύ τι θα κάνει στη περιοχή 950. Λογικά και μέσω του χρόνου αν βρεθεί στο 950 θα είναι κοντά και στη πάνω μαύρη του καναλιού. Αν περάσει και αυτή ανοδικά θα κλείσουμε τις υπόλοιπες δυο θέσεις. Σε κάθε περίπτωση το stop loss για όλα τα συμβόλαια μας θα είναι το 954, ένα τικ δηλαδή κάτω από εκεί που ανοίξαμε. Μόνη περίπτωση να μη κάνουμε stop loss για όλα στο 954 θα είναι να πάει εκεί με το καλημέρα που λέμε, δηλαδή απότομα και πολύ γρήγορα. Αν μας δοθεί ευκαιρία θα έχουμε και σχόλια εντός συνεδρίασης.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.