Sunday
14/03/2010
10:47 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο FTSE έχει σκοντάψει σε σημαντικές αντιστάσεις.

ftse-120310-1

Η προσπέλαση των 1076 μονάδων έγινε αλλά δεν ήταν έγκυρη. Αυτό μας προϊδεάζει για συνέχιση της υποχώρησης που βλέπουμε δειλά – δειλά να ξετυλίγεται εδώ και δυο ημέρες.

ftse-120310-2

Όπως το 1076 είναι μια δυνατή αντίσταση (που για να τη ξεπεράσει ο FTSE πρέπει να πάρει νέες δυνάμεις), έτσι και πιο κάτω από εδώ έχουν δημιουργηθεί σημαντικές στηρίξεις με πρώτη το 1018 (low 9/3/2010) και βέβαια την περιοχή 988 -969.

Το δημιουργηθέν τρίγωνο έχει τάση να τραβάει τις τιμές, χωρίς να είναι ακριβές από πιο σημείο κάτι τέτοιο μπορεί να ξεκινήσει. Όμως αν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο έχει ξεκινήσει πράγματι από τις 1085 μονάδες (υψηλό της 11/3) τότε το 61,8% της κίνησης μας πάει ακριβώς στο apex του τριγώνου (961-962 μονάδες). Αυτό είναι κάτι ενδιαφέρον και πολλοί traders μπορεί να το λάβουν υπόψη. Και βέβαια εδώ έχουμε το 962 να είναι πολύ κοντά με το 969 που είπαμε πριν.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι αρκετά ρευστή αν λάβουμε υπόψη και την λήξη των παραγώγων την Παρασκευή που έρχεται. Ακόμα πιο ρευστή γίνεται παρατηρώντας το weekly γράφημα. Εδώ βλέπουμε ένα τέλειο doji σε προφανή περιοχή αντίστασης. Το Doji αυτό δείχνει πλήρη ισορροπία αγοραστών – πωλητών στην τόσο σημαντική αυτή περιοχή. Επομένως η εξέλιξη / διαμόρφωση της επόμενης εβδομάδας θα μας δώσει σημαντικές πληροφορίες.

ftse-120310-3

Θα περιμένουμε μια εβδομάδα αμέτοχοι; Για πολλούς η απάντηση θα μπορούσε να είναι, ναι. Άλλοι θα μπορούσαν να αναλάβουν κάποιο ρίσκο. Να ποντάρουν δηλαδή σε περαιτέρω πτωτική εξέλιξη με αυστηρό stop το πέρασμα της τιμής πάνω από το υψηλό της Παρασκευής με διπλή προσπάθεια. Έτσι και αλλιώς το κερί της Παρασκευής δεν ήταν καλό.

Κάτω από αυτό το κλίμα εμείς σκεφτόμαστε να βγάλουμε την Δευτέρα δύο συμβόλαια sort. Καλά θα ήταν αυτό να το κάνουμε αν μπορέσουμε και πετύχουμε τιμές κοντά στο 1060- 1063. Stop loss για το ένα θα βάλουμε στο πέρασμα της τιμής πάνω από το υψηλό της Παρασκευής με διπλή προσπάθεια, όπως είπαμε πριν. Για το άλλο θα βάλουμε stop στο πέρασμα της τιμής πάνω από το υψηλό της Πέμπτης κατά τον ίδιο τρόπο. Στόχο για το ένα θα βάλουμε κοντά στο 1030 -1035 και για το άλλο θα δούμε ανάλογα με τις εξελίξεις. Υπόψη ότι αυτό που πάμε να κάνουμε έχει αρκετό ρίσκο, καθόσον ακόμα δεν έχουμε αδιάσειστα στοιχεία που να μας προτρέπουν για κάτι τέτοιο. Έχουμε όμως κάποιες ενδείξεις. Και αν πετύχει θα μπορούμε να διαχειριστούμε τη θέση καλύτερα και με λιγότερο άγχος.

Το 1060-1063 (πιο πανω) ειναι επιθυμια και όχι στόχος. Γενικά δηλαδή θέλουμε με το κλείσιμο της Δευτέρας να έχουμε δυο sort.  Αν υπάρξει ανάγκη θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και σχόλιο εντός συνεδρίασης.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.