Sunday
30/05/2010
11:44 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Μία εβδομάδα πέρασε από το σχόλιο της περασμένης Κυριακής και όσα και να γράψαμε τότε, ο δείκτης «αγρόν ηγόρασε».

ftse-280510-1

Βέβαια, «αγρόν ηγόρασε» για αυτά που θα θέλαμε να δούμε εμείς, καθόσον ο FTSE κάνει τη δουλειά του, που ακόμα είναι αμιγώς πτωτική όπως αναφέραμε και γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Για πόσο καιρό όμως ακόμα; Εχουμε την εντύπωση, όχι για πολύ.

Δεν νομίζουμε ότι είναι ανάγκη στη παρούσα φάση να γράφουμε αράδες χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Όσο και να σκεφτόμαστε δεν βλέπουμε τίποτα διαφορετικό από όσα έχουμε τονίσει τελευταία. Ο FTSE διάγει ένα από τα τελευταία κομμάτια μιας επτάμηνης πτώσης. Μια χρονική ταλαιπωρία, ακόμα και κάποια μικρή (πιστεύουμε) υποχώρηση των τιμών δεν είναι αυτό που θα μας απασχολήσει.

Για το λόγο αυτό θα περιοριστούμε σε δύο intraday γραφήματα. Το πρώτο το έχουμε ξαναδεί. Ο δείκτης την Παρασκευή έχασε τη στήριξη του 61,8% του τελευταίου πιο έντονου ανοδικού, και την στήριξη του ΚΜΟ. Πιο κάτω όμως υπάρχουν άλλες στηρίξεις , αυτές του καναλιού και διαγραμματικές όπως στο 751, 746, και βέβαια η πολύ καλή των 736-738.

ftse-intra-280510-1

Το δεύτερο (γράφημα) το βλέπουμε σήμερα για πρώτη φορά. Έχουμε εδώ καμιά γραμμή λαιμού; Δεν μένει παρά να το δούμε. Τώρα, αν πάρουμε όλη την άνοδο από τα χαμηλά μέχρι το 775-776 που έφτασε, παρατηρούμε στήριξη προς το παρόν στο 61,8% αυτού του range (741 – 775). Ενώ μετά την συσσώρευση που βλέπουμε, αν μπορέσει ο FTSE  να περάσει πάνω από το 776, τότε το σύνηθες είναι μια κίνηση μέχρι το 800 ή ακόμα και το 835.

ftse-intra-280510-2

Για θέσεις ισχύει ότι έχουμε πεί. Με πέρασμα της τιμής μέσω διπλής προσπάθειας πάνω από το 776 θα βγάλουμε τέσσερα συμβόλαια long με στόχο για τα τρία από αυτά, στο 795 -800 το οποίο είναι και τριπλή (ή και τετραπλή θα μπορούσαμε να πούμε) αντίσταση. Stop loss για τα συμβόλαια που θα βγάλουμε θα το δούμε εφόσον πρώτα τα αποκτήσουμε.

Μη ξεχάσουμε να πούμε ότι κάνουμε διακράτηση στο ένα Long συμβόλαιο που έχουμε.

Καλή εβδομάδα σε όλους με δύναμη και υγεία. !!!!!!!!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.