Thursday
27/05/2010
00:25 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Με open στο 750 ανοίξαμε τέσσερα (4) συμβόλαια long στο 751, σύμφωνα με τη χθεσινή μας προαναγγελία.

Ήμασταν πολύ θετικοί για την σημερινή ημέρα λόγω του χθεσινού ημερήσιου candle. Πράγματι ο δείκτης πραγματοποίησε μια δυνατή άνοδο 3,76%, έστω και με δυσκολία μέσα στη σημερινή συνεδρίαση που είχε πολύ volatility και επομένως και αγωνία.

ftse-260510-1

Ο δείκτης πέρασε ακόμα και σε αρνητικό έδαφος για κάμποση ώρα. Αν θα θέλαμε να στηρίξουμε την πολύ καλή άνοδο και με κάτι ακόμα, είναι ακριβώς αυτό. Ότι δηλαδή είχαμε ενδοσυνεδριακή διόρθωση μετά το πρωινό ξεπέταγμα για να ακολουθήσει ότι τελικά είδαμε.

Όπως λέμε καιρό, από τα χαμηλά που έχουμε δει, είναι δύσκολο να πάμε παρακάτω, αν πρώτα δεν δούμε κάτι καλύτερο.

Για το ποια μπορούσε να είναι τα χαμηλά, το λέμε από το σχόλιο της 16/5, αλλά και στο γράφημα που συνόδευε το σχόλιο, μόλις της περασμένης Κυριακής. Η ιστορία παιζόταν ανάμεσα στο 760 και στο 715 με το 715-720 να είναι η πιο κομβική περιοχή. Έως τώρα έχουμε χαμηλό το 734, λίγους πόντους πάνω από ότι υπολογίζαμε. Το ότι η διαφορά (μέχρι τώρα) στην εκτίμηση μας είναι πολύ μικρή συνεπικουρούμενη και από το κερί αντιστροφής της Τρίτης μας κάνει να πιστεύουμε ότι το καλύτερο (που λέγαμε πριν) δεν μπορεί να είναι μόνο το σημερινό.

Γιατί αν είναι τελικά μόνο αυτό, ο δείκτης μπορεί να οδηγηθεί στις 715 (κάτι που δεν θα μας ένοιαζε), που είναι και το κάτω μέρος του καναλιού στο επόμενο γράφημα, αλλά χαλάει η εικόνα του ημερήσιου χθεσινού κεριού που για μας πρέπει να μείνει απαραβίαστο, ειδάλλως η κατάσταση περιπλέκεται.

ftse-intra-260510-2

Πιστεύουμε ότι όσα λέμε δεν θα χρειασθεί να τα αντιμετωπίσουμε. Επειδή όμως έχουμε πολλά συμβόλαια θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το κεφάλαιο μας, κοιτάζοντας να βρούμε τι μπορεί να είναι αυτό που αν δούμε θα πρέπει να δράσουμε αστραπιαία, προκειμένου να το διαφυλάξουμε.

Έτσι λοιπόν για τρία συμβόλαια θα βάλουμε stop loss περίπου τις 762 μονάδες και ενδεχόμενο πέρασμα της τιμής μέσα στο κανάλι. Για take profit θα πάμε μόνο δύο συμβόλαια να κλείσουμε στο 790-795 το ένα και στο 805 το άλλο.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.