Thursday
01/07/2010
00:27 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Ξεκινώντας να πούμε ότι σήμερα δεν βγάλαμε κανένα Long. Αν κάποιος μας άκουσε και το έκανε ας μας συγχωρήσει.

Είμαστε εκνευρισμένοι με όλα αυτά που βλέπουμε. Ένεκα αυτού του  εκνευρισμού το χθεσινό σχόλιο ήταν και ολιγόλογο αλλά και χωρίς την δέουσα προσοχή όσο αφορά την ακρίβεια των 700 μονάδων. Όμως όποιος παρακολουθεί το γράφημα μας θα έχει προσέξει την ακριβή τιμή του επίμαχου κεριού όπου και η επάνω πλευρά του διακεκομμένου πλαισίου. Είναι στο 701,27.

ftse-intra-300610-1

Επειδή η αλήθεια είναι ότι αυτό ακριβώς εννοούσαμε, ξαναλέμε, θέση δεν υπάρχει. Μακάρι να το έκανε το 701,27 και πράγματι θα βγάζαμε μία θέση long.

Τώρα αν κάποιοι μας ακολουθούν τόσο πιστά και έβγαλαν long σημαίνει ότι θα έχουν και το margin που έχουμε εμείς  – το οποίο φαίνεται στο πίνακα trade – οπότε και δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Δεν θα βγουν χαμένοι.

Αγορά ένα συμβόλαιο αν δούμε τη τιμή να περνάει πάνω από το 701,27 με διπλή προσπάθεια ισχύει και για αύριο πάλι.

Και πτωτικά γύρω στο 620 – 610. Αν δούμε τιμές εκεί θα πάρουμε ένα Long.

Τώρα για το σημερινό έχουμε να πούμε ότι για να βρει κάποιος χαρτιά πρέπει ξαφνικά να σαρώσει και ότι υπάρχει από πάνω. Και δεν τα σαρώνει για να τα πετάξει.

Στα ημερήσια γραφήματα έχουμε ακόμα να κάνουμε με τον «νταή». Αυτά βλέπουμε και αυτά λέμε και δείχνουμε. Λογικά πράγματα. Αν δούμε κάτι άλλο, θα το πούμε. Αν και στο χθεσινό σχόλιο το είπαμε και αυτό το «άλλο».

Το ξαναβάζουμε και πάλι αυτούσιο από χθες.

«Με κλείσιμο κάτω από το 678, ο FTSE μπορεί να βαδίσει πτωτικά προς άγνωστα επίπεδα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ευρίσκεται σε φάση απόλυτης υπερβολής, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το γύρισμα μπορεί να γίνει οποτεδήποτε κάτω από εδώ και χωρίς καμία προειδοποίηση.»

Είχαμε κάποια προειδοποίηση για το σημερινό; Ανεξάρτητα που μετά πήγε κάτω.

Τα γραφήματα μας επιμένουμε λόγω λόξας να είναι τρία τα ανάποδα και ένα το κανονικό. Ο «νταής» φαίνεται καλύτερα έτσι.

ftse-300610-1

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.