Wednesday
14/07/2010
01:49 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Ανάλογα ποια γραμμή θα επιλέξει κάποιος βγαίνουν και τα παρακάτω διαγράμματα.

ftse-130710-1

ftse-130710-2

Πιο σωστό νομίζουμε είναι το πρώτο. Σε αυτό το γράφημα το ροζ τριγωνάκι ήταν από μέρες πριν μια υπόθεση αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι σε αυτή τη θέση έχουμε σίγουρα τρίγωνο. Άρα δεν το λαμβάνουμε και πολύ υπόψη. Πιο πολύ θα ταίριαζε το ψιλοανοδικό καναλάκι του δεύτερου γραφήματος.

Όσο αφορά το πρώτο γράφημα, μόλις ο FTSE έπιασε την trend line έφαγε γυρισματάκι προς το τέλος της συνεδρίασης.
Όσο αφορά το δεύτερο γράφημα για να βρει trend line και σε αυτό θα πρέπει να πάει στο 794, ενώ στο 772 βρίσκει την επάνω πλευρά από το μικρό ανοδικό καναλάκι. Το 794 είναι κοντά με το 790 που στο χθεσινό σχόλιο λέγαμε ότι εκεί θέλουμε να κλείσουμε το δεύτερο συμβόλαιο που έχουμε.

Επειδή λέμε ότι πιο σωστό είναι το πρώτο γράφημα, μας ενδιαφέρει να δούμε και το γύρισμα στο τέλος της συνεδρίασης. Εκτός του ότι έγινε πάνω στην trend line, του ημερήσιου γραφήματος, να δούμε και που αλλού έγινε.

Στο πιο κάτω intraday γράφημα βλέπουμε την γραμμή Α. Έχει κάποια σημασία και δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Μόλις την πέρασε ο FTSE  ανοδικά, αμέσως  γύρισε κάτω. Το αν έκανε απλά επιβεβαίωση προκειμένου να συνεχίσει ανοδικά ή πέρασε μέσα, δεν μπορούμε να το πούμε ακόμα με ακρίβεια, γιατί η επαφή είναι για την ώρα πολύ οριακή. Σε αυτό το γράφημα το τελευταίο stop loss για τα long δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το 724. Και αν η τιμή περάσει μέσα για τα καλά, είναι πολύ πιθανό να πάει να το κάνει.

ftse-intra-130710-1

Πάμε να δούμε και άλλο ένα Intraday. Σε αυτό το γράφημα, το τελευταίο γύρισμα που μας απασχολεί μπορεί να είναι μέρος του flag προς απορρόφηση των πωλητών της γραμμής Α. Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα πρέπει να δούμε πτωτική συνέχεια. Ενώ αν δούμε δεν είναι σωστό να πέσει η τιμή του FTSE κάτω από τις 736 μονάδες.

ftse-intra-130710-2

Τα targets για κλεισίματα τα βγάζουμε από το μυαλό μας γιατί σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε καλά οι στόχοι είναι πολύ ψηλά, και βάζουμε μόνο για το ένα από τα δύο συμβόλαια stop loss στο 747 με έγκυρο κλείσιμο από κάτω (ολόκληρο κερί 10 min time frame κάτω από το 747).

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.