Tuesday
14/09/2010
01:34 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Περίεργα πράγματα………
Τέλος πάντων, ακόμα και με τα περίεργα, εμείς επειδή αγαπάμε τη ζωγραφική και το χάζεμα στα γραφηματάκια μας, κάτι θα βρούμε να γράψουμε και σήμερα.

Στο πρώτο μας διάγραμμα κοιτάξτε από πόσες πτωτικές trend lines έχει περάσει ο FTSE ανοδικά και τσούπ.. !! πάλι μέσα πτωτικά.

Εν τω μεταξύ από κάτω έχουν σχηματισθεί ένα σωρό τοπικά χαμηλά και από πάνω αντίστοιχα υψηλά. Άντε εδώ να βγει θέση, και άντε να μπει και stop loss και να μη μας το πάρει. Και βέβαια εμείς έχουμε κάνει μόνο μία πράξη. Άλλοι εδώ μέσα μπορεί να έχουν κάνει και 100 (σχήμα λόγου) τέτοιες. Κάνεις stop loss, πάνε τα χαρτάκια. Τα πήρε το πουλάκι. Τώρα το πουλάκι που τα παίρνει τι θα τα κάνει….  Αυτό ξέρει.

Βέβαια αν ανοίξουμε το γράφημα έχουμε και τις δύο μεγάλες μπλε γραμμές. Τρίγωνο; ή H&S με γραμμή λαιμού την κάτω μπλε; H&S θα μπορούσε να είναι με το ζόρι. Για τρίγωνο μοιάζει περισσότερο.

Αν είναι τρίγωνο η κάτω πλευρά είναι επιρρεπής για ακόμα μία επίσκεψη. Ειδικά αν το δει κανείς υπό το πρίσμα της μεγάλης κάτω σκιάς στις 8/9. Μικροτίναγμα προς το 753, και πάλι δεν μπορεί να αποκλειστεί. Κατόπιν θα θέλουμε τουλάχιστον ένα retest στην μπλε για να συνεχίσουμε πτωτικά. Τα γνωστά δηλαδή. Αν γίνει και το retest και κατόπιν δούμε και νέο χαμηλό, τότε οι short θέσεις μπορεί να είναι πιο άνετες και περισσότερο σίγουρες. Stop θα πρέπει να είναι η γραμμή λαιμού – αν είναι τέτοια, ή η γραμμή του τριγώνου.

Πάντως κάτω από το σημερινό κλείσιμο οι στηρίξεις ή στόχοι αν το θέλετε είναι στα 760 και στα 753.

Γράφουμε διάφορες σκέψεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν όσους κοιτάνε προς τα κάτω μήπως βγει κάποιο πετυχημένο trade. Όποιος το πράξει και νωρίς και καταφέρει να μείνει μέσα, μπορεί να πάρει και μεγάλη κίνηση, πιθανώς.

Εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοιες προθέσεις. Για την ώρα τουλάχιστον. Ο λόγος είναι ότι κοιτάμε το κάτω αλλά έχουμε και το ένα μάτι στο επάνω. Είδαμε τους λόγους για αυτή μας την στάση στο σχόλιο του Σ/Κ.

Επανερχόμαστε, μετά από λίγο καιρό, με ένα φιλικό μας (γιατί μας έχει βοηθήσει πολύ) διάγραμμα. Εδώ, όπου δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά λόγια γιατί το έχουμε σχολιάσει κατά κόρον, βλέπουμε σήμερα να βρισκόμαστε έξω από το κανάλι -πράγμα που έχουμε χαρακτηρίσει από παλιότερα ως θετικό – και ένα τρίγωνο με συσσώρευση στην επάνω πλευρά. Αυτό μας οδηγεί στο να βλέπουμε το 830 ως πιθανότερο παρά την πτωτική συνέχεια.

Για το λόγο αυτό, πάνω από το 766 με διπλή προσπάθεια θα βγάλουμε δύο long με στόχο το 830. Stop loss στο 771.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.