Saturday
02/10/2010
18:00 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Αν και στα ερωτήματα της εικόνας δεν μπορούμε να απαντήσουμε με σαφήνεια, είναι πιθανό σε αυτά να κρύβεται η επόμενη βραχυπρόθεσμη τουλάχιστον κίνηση.

Σίγουρα έχουμε στοιχεία υπερβολής. Αν αυτά συνδυαστούν με το υπερπωλημένο των βραχυπρόθεσμων ταλαντωτών, μπορεί πράγματι να δούμε κάποια αντίδραση την οποία και θα εξετάσουμε.

Προς την κατεύθυνση αυτή γέρνει η σκέψη μας γενικότερα, σύμφωνα και με αυτά που αναφέραμε στο σχόλιο της Πέμπτης.

Από την άλλη, οι πιο μεσοπρόθεσμοι ταλαντωτές έχουν τα μαύρα τους τα χάλια και αν ετούτο το τελευταίο συνδυαστεί με τους στόχους, που είναι από λίγο έως πολύ (ορισμένοι από αυτούς) χαμηλότερα, τότε η κατάσταση φαίνεται να θέλει πολύ δουλειά προκειμένου να ανατραπεί. Κατά την άποψη μας, μέρος της δουλειάς αυτής είναι ήδη εν εξελίξει και θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει. Η μικρή αύξηση του όγκου που παρατηρούμε τελευταία σε συνδυασμό με την μικρή υποχώρηση των τιμών είναι προς την θετική κατεύθυνση.

Θα απαιτηθούν όμως σαρωτικές κινήσεις εκ μέρους των αγοραστών τουλάχιστον επί τριήμερο, ώστε να μπορούμε να δούμε την εικόνα με πιο θετική ματιά.

Αναμονή μέχρι να δούμε κάτι που να έχει σχέση έστω με αντίδραση και κατόπιν βλέπουμε.

Στο επόμενο γράφημα φαίνονται με τη σειρά οι αντιστάσεις που θα πρέπει να υπερνικηθούν. Αν το κάνει φθάνοντας τες και υπερνικώντας ακόμα και την τελευταία, τότε η κατάσταση θα έχει αλλάξει ριζικά.

Αν όχι, έπεται πτωτική συνέχεια, όχι όμως άμεσα.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.