Sunday
12/12/2010
19:43 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Μετά την εξέλιξη της συνεδρίασης της Πέμπτης όπου είχαμε και την καλή κίνηση πάνω στην οποία βασιστήκαμε προκειμένου να πάρουμε δυο θέσεις Long, η κίνηση της Παρασκευής δεν ήταν και η καλύτερη. Δεν μας εξέπληξε βέβαια, καθόσον είχαμε προνοήσει να καταστρώσουμε σχέδιο για την περίπτωση αυτή βάζοντας stop loss.

Σε κάποια μεσοπρόθεσμα ανοδική φάση του ΧΑΑ και σε ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον ένα τέτοιο κερί δεν θα ήταν δα και τόσο τραγικό. Τώρα όμως που σε κάθε ευκαιρία κάθε καλούτσικο υψηλό συνηθίζεται να σορτάρεται πρέπει να απομακρυνόμαστε γοργά.

Το «πρέπει» έχει να κάνει σίγουρα και με την πρόσφατη κακή εμπειρία. Και εδώ έρχεται ο προβληματισμός. Γιατί την προηγούμενη φορά που ξεκίνησε (αποδεδειγμένα τώρα πλέον) πτώση αρκετών μονάδων μείναμε στην αγορά με long θέσεις επί μακρόν έως ότου να κάνουμε stop loss, ενώ τώρα απομακρυνθήκαμε ακαριαία;

Την απάντηση θα πάρουμε από την αγορά. Και εάν ο προβληματισμός έχει βάση τότε θα πρέπει μέσα στις επόμενες μια-δυο συνεδριάσεις το πολύ να δούμε εκ νέου ανοδική προσπάθεια.

Πρώτο κριτήριο για να ανιχνεύσουμε τέτοια προσπάθεια εν τη γεννήσει της θα είναι το πέρασμα πάνω από το ήμιση του μαύρου κεριού της Παρασκευής.

Όπως και ν’άχει, αυτό που σήμερα αντιμετωπίζουμε είναι ένα άσχημο πτωτικό κερί μιας και επιστρέφει στα χαμηλά των προηγούμενων τριών ημερών, αναμενόμενο όμως μιας και η βραχυπρόθεσμη εικόνα ήταν ελαφρά (τουλάχιστον) υπεραγορασμένη. Προς το παρόν θεωρούμε την κίνηση ως διορθωτική η οποία όμως για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να μας πάει κάτω από τις 695 μονάδες.

Όμως επειδή στα προηγούμενα σχόλια έχουμε αναπτύξει κάποιο σκεπτικό, οι 695 φαίνονται πολλές. Και βάσει των πιο κάτω διαγραμμάτων έχουμε την αίσθηση ότι η φιλοσοφία του σκεπτικού περιπλέκεται αν η αγορά περάσει πτωτικά (και δη σε κλείσιμο) κάτω από τις 717 μονάδες.

Θα παραμείνουμε με τη μια long θέση μέχρι νεωτέρας αναμένοντας ότι μετά την όποια διόρθωση ο FTSE έχει ακόμα μια τουλάχιστον ανοδική προσπάθεια.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.