Saturday
25/12/2010
10:53 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Στο μεγάλο εβδομαδιαίο διάγραμμα που ξεκινήσαμε να βλέπουμε τη περασμένη Κυριακή και το οποίο μας δείχνει και νέα χαμηλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλοίωση.

Το επόμενο διάγραμμα είναι ένα από τα πολλά που δουλεύουμε. Μας έχει δείξει το 640. Δεν το έκανε στις αρχές του μήνα. Χρειάστηκε να μεσολαβήσει από εκεί μια ανοδική αντίδραση. Ο τρόπος αντίδρασης και η τωρινή επιστροφή δεν είναι εντελώς άγνωστα στοιχεία στο κόσμο των αγορών. Και σε όσα άλλα διαγράμματα έχει παρατηρηθεί, ο στόχος των 640 (στη περίπτωση μας) έχει εκπληρωθεί. Δεν νομίζουμε ο FTSE να αποτελέσει εξαίρεση.

Μάλιστα θα παρακολουθήσουμε και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το 640 θα καταγραφεί και με τρόπο αριστοτεχνικό κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, καθόσον σε zoom-in του πρώτου διαγράμματος παρατηρούμε ότι το 640 είναι η τομή της κάτω πλευράς της πτωτικής σφήνας με την γραμμή που προσδιορίζει τον χώρο επάνω στο γράφημα όπου θα κινηθεί το κερί της επόμενης εβδομάδας.

Όντας σχεδόν πεπεισμένοι για την επίτευξη του 640, είμαστε σε δίλλημα τι να πράξουμε σε σχέση (με τη μία short θέση μας) με τον ενδιάμεσο στόχο των 667-670 μονάδων. Καθώς εκεί ενδέχεται να δούμε αντίδραση.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση βραχυπρόθεσμα είναι ήδη υπερπουλημένη. Στο 670 ή στο 667 θα είναι ακόμα περισσότερο. Αρκεί αυτό για να μη πάει ακόμα χαμηλότερα; Ή να πάει αφού προηγηθεί κάποια αντίδραση; Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Και αρκεί και δεν αρκεί.

Από την επισκόπηση των παρακάτω intraday διαγραμμάτων μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι και ένα τικ πάνω από το κλείσιμο της Πέμπτης μπορεί να είναι αρκετό για μία αυτο-ανατροφοδοτούμενη άνοδο (αντίδραση) με τις κυριότερες αντιστάσεις να βρίσκονται κατά σειρά στις 705 και 720 μονάδες και μία ασθενέστερη στις 683. Με τιμή κτήσης της θέσης μας στο 708 «κινδυνεύουμε» να χάσουμε ότι πήραμε και λόγω τέλους χρονιάς δεν θα το θέλαμε.

Έτσι θα βάλουμε stop loss για τη θέση μας στη διπλή διάσπαση του 683.

Τον ενδιάμεσο στόχο των 667-670 μονάδων θα τον παραβλέψουμε έχοντας σαν αντικειμενικό σκοπό το 640.

Σε περίπτωση που αυτές οι τιμές πραγματοποιηθούν, τότε αμέσως θα κατεβάσουμε το stop στο 678.

Καλά Χριστούγεννα !!!!!!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.