Wednesday
04/05/2011
00:55 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
1

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΜΥΝΗΜΑ

Εχουν συμπληρωθεί αισίως πάνω από τρια έτη σχεδόν συνεχούς καθημερινής ενημέρωσης για την Ελληνική αγορά.

Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2008.

Πολλά τα sites και τότε και τώρα, ενδεχομένως, που κάνουν ανάλογη προσπάθεια.

Εδώ, από αυτό το χώρο, θελήσαμε να κάνουμε το ίδιο με μια ΟΜΩΣ τεράστια διαφορά. Η διαφορά θα είχε να κάνει με κάτι που δεν βρίσκαμε (εμείς τουλάχιστον) μέχρι τότε (τότε που ξεκινήσαμε) αλλά ακόμα και τώρα. Τις ΑΠΟΛΥΤΑ δηλαδή συγκεκριμένες τιμές εισόδου και εξόδου από μία θέση επί του παραγώγου του εικοσάρη. Μα εντελώς απόλυτα όμως.

Μάλιστα όλο αυτό γίνεται κατά τέτοιο τρόπο που ακόμα και ο εντελώς αδαής να μπορεί να επωφεληθεί από τη πληροφόρηση και να προσθέσει κάτι στο εισόδημα του, χωρίς να είναι αναγκασμένος να αφήσει την εργασία του. Κάνοντας μόνο μια ανάγνωση όσων γράφουμε κάθε βράδυ ή την επόμενη ημέρα νωρίς το πρωι, και βέβαια πάντα πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Για να ξέρουμε το τι μας γίνεται και να μετράμε τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες μας, κάναμε μάλιστα σχεδόν από την αρχή και αρχείο excel με τις πράξεις μας.

Τα αποτελέσματα για τα τρία αυτά χρόνια είναι γνωστά και φαίνονται στο αρχείο πράξεων στο TAB “Πίνακας Πράξεων” της ιστοσελίδας μας.

Η προσπάθεια γίνεται έτσι και αλλιώς, αλλά η καταγραφή της στο χαρτί απαιτεί το κάτι τις παραπάνω κυρίως σε χρόνο και ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αυτό δεν έχει νόημα εάν δεν υπάρχει ευρεία αποδοχή και κοινό που να τα διαβάζει ή να ενδιαφέρεται. Δεν έχει νόημα να γράφουμε εάν αυτό δεν βοηθά κανένα ή πολύ λίγους.

Κατά αυτό το τρόπο θα δώσουμε ένα περιθώριο περίπου ενός μηνός για να λάβουμε emails ενδιαφέροντος (το email επικοινωνίας στο σχετικό TAB της ιστοσελίδας), για την συνέχιση ή μη της συγκεκριμένης προσπάθειας. Και ανάλογα θα πράξουμε.  Στα πιθανά emails που θα λάβουμε, είναι απαραίτητο να αναγράφεται όνομα, επίθετο, και προαιρετικά κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας. Συνεπακούεται ότι σχόλια, παρατηρήσεις, ερωτήσεις θα ήταν για εμάς πολύ χρήσιμες και θα ληφθούν υπόψη στο κατά δύναμη.

Με εκτίμηση

Ο συντελεστές του greek-market-research.

************************************************************************************************************************

Σχόλιο Τρίτης 3-5-2011

Ο δείκτης μας κινήθηκε σήμερα μέσα στο κίτρινο πλαίσιο που είχαμε δείξει χθες. Το κομμάτι που ξέφυγε πτωτικά, το άφησε τελικά με κάτω σκιά για να κλείσει ακριβώς στη βάση του πλαισίου μας.

Ανοδικά προς το 676 δεν πήγαμε, για να κλείσουμε, που θέλαμε.
Το stop ενεργοποιήθηκε μεν, αλλά δεν κλείσαμε δε, γιατί μετά δεν πήγαμε μέχρι την πάνω πλευρά της πτωτικής σφήνας, την οποία χθες φανταστήκαμε και σήμερα την είδαμε να γίνεται πραγματικότητα και την δείξαμε δυο φορές μέσα στη συνεδρίαση με intraday σχόλια (γράφημα real time).

Έτσι συνεχίζουμε να είμαστε με ένα συμβόλαιο long.

Εδώ σταματάμε να ασχολούμαστε με το ημερήσιο και πάμε στα πιο κοντινά γιατί μάλλον η κατάσταση πάει να γίνει πιο δύσκολη από όσο την φανταζόμασταν.

Πριν να προχωρήσουμε, να πούμε πως δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι στο πλαίσιο των γραφημάτων που δείξαμε και στο χθεσινό σχόλιο αλλά και σήμερα το πρωί και είχαμε ζωγραφισμένο ένα κόκκινο βέλος, δεν θα ξαναπάνε οι τιμές. Θα επιμέναμε μάλιστα λέγοντας ότι εκεί θα πάνε θέλουν δεν θέλουν, για να δείξουμε πόσο πολύ το πιστεύουμε αυτό.

Το θέμα είναι αν αξίζει τώρα το κόπο, και πες ότι αύριο οι τιμές υποχωρούν με το καλημέρα, να κλείσουμε ένα long συμβόλαιο και να το πάρουμε λίγο χαμηλότερα με σκοπό να πάμε πιο ψηλά από τη τιμή κτήσης και να επιβαρυνθούμε τις προμήθειες.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Αυτό μπορούμε να δεχτούμε ότι θα ήταν εύκολο αν δεν υπήρχε περίπτωση και μάλιστα σοβαρή πριν να πάμε χαμηλότερα να πάμε νωρίτερα υψηλότερα, οπότε να μπορέσουμε να κλείσουμε και σε πολύ καλύτερες τιμές. Από πού προκύπτει αυτό;

Δεν είναι βέβαια κάτι το σίγουρο αλλά παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο που θα περιγράψουμε πιο κάτω.

Στο παρακάτω γράφημα παρατηρούμε ότι από τις 760 περίπου μονάδες έχουμε μια πολύ ισχυρή πτώση με ενδιάμεσο τριγωνικό σχηματισμό που στη λύση του δίνει το στόχο του ακριβώς και εκεί σταματάει. Μετά από όλο αυτό το «κακό» η αντίδραση που έχουμε είναι μάλλον μικρή και σε τιμές αλλά και σε χρόνο. Οι ταλαντωτές του γραφήματος δεν δείχνουν και τόσο μεγάλη διάθεση να πέσουν από εδώ που βρίσκονται αλλά μάλλον να ανέβουν. Έτσι λοιπόν λέμε μήπως η αντίδραση χρωστάει ακόμα ένα ανοδικό σκέλος για να γίνει σε τρία κύματα όπως τα έχουμε ζωγραφίσει. Φαίνεται μάλλον λογική παρά παράλογη αυτή η ιδέα. Σε μια τέτοια περίπτωση ο FTSE θα φτάσει περί τις 665 μονάδες, πολύ κοντά και στον πολύ σημαντικό κινητό μας. Τυχαίο; Που λέει και η διαφήμιση; Θα ψηφήσουμε το όχι τυχαίο και θα παραμείνουμε στη θέση μας θέλοντας να κλείσουμε πολύ κοντά στο 665.

Αν λειτουργήσει το σενάριο αλλά γίνει οτιδήποτε απρόοπτο και δεν φτάσει κοντά στο 665 ή κάποιος χαθεί και δεν ενεργήσει όπως θα ήθελε, θα πρέπει μετά να βάλει stop loss το apex του κίτρινου τριγωνικού σχηματισμού στις 642 μονάδες.

Αν πάει κάτω, οι αγορές που θέλουμε (+5 θυμίζουμε) θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο πολύ κοντά στο κίτρινο βέλος.

Καλή επιτυχία.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.