Monday
22/08/2011
22:14 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
5

Μέσα στην απουσία μας δεν ξεχνάμε να υπενθυμίσουμε τα 4 long συμβόλαια που πήραμε στις 12 Αυγ. (427) και τα οποία έκλεισαν στις 18 του μήνα (430) όταν η αγορά στο ξεκίνημα έκανε άνοιγμα με πτωτικό χάσμα. Σχετική αναφορά υπάρχει και στο γράφημα του εικοσάρη που αναρτήσαμε νωρίς το απόγευμα σήμερα. Ελπίζουμε να πράξατε αναλόγως μια και είχαμε αφήσει την διαχείριση των συγκεκριμένων συμβολαίων στην διακριτική ευχέρεια του καθενός σας.
———————————–

Όταν στα τέλη Ιουλίου ευχηθήκαμε – με το παρακάτω γράφημα – καλό καλοκαίρι, υπολογίζαμε πράγματι σε μια τέτοια απαξίωση. Παροτρύναμε λοιπόν εμμέσως πλην σαφώς ότι και εμείς δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με αυτό το ρεζιλίκι και να χάσουμε το καλοκαιράκι μας.

Αυτό που βλέπουμε σήμερα βέβαια είναι κατάντια και ένα τέτοιο γράφημα δυο πράγματα μπορεί να κάνει (από τα extreme, δεν συζητάμε για μέσες λύσεις που και βέβαια υπάρχουν). Είτε να πατώσει ακόμα πολύ περισσότερο είτε να κάνει μια πολύ μεγάλη αντίδραση, που αν την κάνει, πάλι εδώ που είναι θα γυρίσει.

Επειδή όμως και τα ρεζιλίκια έχουν όρια, πιστεύουμε ότι θα επιλεγεί μια μέση λύση με σκοπό ένα αρχικό συμμάζεμα (του ρεζιλικιού), και βλέπουμε.

Παρόλο λοιπόν που το διάγραμμα είναι αποκαρδιωτικό, εμείς ξέρουμε από καιρό ότι εδώ κοντά υπάρχουν κάποιοι στόχοι που λογικά πρέπει να κρατήσουν. Αν δεν…. τότε μας βλέπω για το 364, 330 και ο Θεός να βάλει το χέρι του μια και παίζει και το 280.

Οι στόχοι οι κοντινοί εκτείνονται από 391 μέχρι και 380  και βγαίνουν από πολλά time frames. Και αν «κάτσουν» τότε μια αντίδραση των 80-100 μονάδων μπορεί να είναι  προ των πυλών.

Από intraday διαγράμματα, εκτός αυτού που δείξαμε νωρίς το απόγευμα και βγάζει στο 380, ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα ένα στο οποίο πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγραμματικό σχηματισμό του πτωτικού τριγώνου /καναλιού / σφήνας, παράλληλα με τους ταλαντωτές που φαίνεται να είναι και πατωμένοι και με θετικές αποκλίσεις και σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αν σε όλα αυτά οι τιμές δώσουν αξία δεν θα πρέπει να διστάσουμε να μπούμε αγοραστές.

Για τους παραπάνω λόγους θα επιχειρήσουμε διστακτικά με ένα long αρχικά στη περιοχή του 380, και καλά αποτελέσματα.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.