ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Saturday
07/04/2018
08:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R ΗΧΗΤΙΚΑ
1

ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ, ΣΤΟΥΣ 90.1,  Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, 05-04-2018

 

 

Comments
 1. Comment From Christos Koutsoukos
  16/04/2018 at 08:59

  Μέρος του ηχητικού σε κείμενο:

  Λεπτομέρειες της δίκης είναι στα απόκρυφα Ευαγγέλια του Νικόδημου που ήταν ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της πορείας του Ιησού.
  Γιατί απόκρυφο; Ποιες ήταν οι μεγάλες αλήθειες που έλεγε εκεί μέσα; Στη διάρκεια της δίκης; Και ο μεν Καϊάφας θα πει τα δικά του, τα οποία δικά του είναι πάρα πολύ σκληρά. Ο Καϊάφας έχει προσδιορίσει απέναντι του τον πραγματικό τρόμο των εξουσιών, τον Αμέριμνο. Δεν τον απασχολεί ο Καϊάφας αν ο Ιησούς ευαγγελίζεται τον Βούδα ή τον Δία. Ή οποιονδήποτε άλλον, και αν λέει ότι είμαι ο Μεσσίας. Δεν έχει τέτοια προβλήματα. Τον απασχολεί αυτό που κουβαλάει. Η διδασκαλία του. Η μετάλλαξη δηλαδή που ζητάει, των ανθρώπων, σε ένα κόσμο αφιλοχρήματων, αμέριμνων. Σε ένα κόσμο εν δυνάμει ισότητας και αλληλεγγύης. Γιατί από εκεί και μετά το χρήμα τι θα το κάνουμε; Την εξουσία που θα την βρούμε; Ο Θεός μας, χρήμα ζητάει. Εξουσία θέλει. Άρα λοιπόν έχουμε έναν πραγματικό αντίθεο. Απέναντι μας έχουμε ένα κόσμο που αποτελεί τον μέσα εφιάλτη μας . Αυτό που δεν θα θέλαμε ποτέ η φιδίσια φύση που κουβαλάμε να το βρούμε μπροστά μας. Γιατί τελειώνει και ο ιστός της κοινωνίας που μέχρι τότε είχαμε χτίσει και αυτής που σκοπεύουμε να χτίσουμε στο μέλλον. Και η πορεία αυτά αποδεικνύει. Ούτε που τους ενόχλησε καν η εμφάνιση του Χριστιανισμού. Αλλά ποιανού Χριστιανισμού; Αυτόν που πρότειναν οι ίδιοι. Οι Φαρισαίοι. Σαν εναλλακτικό σενάριο μέσα από τον Παύλο, είναι εκείνο τον Χριστιανισμό που ζούμε εμείς. Έτσι όπως τον ζούμε. Να κολυμπάει μεσ’ το χρήμα, να κολυμπάει μες την εξουσία, μες τις χρυσές τιάρες, μέσα στους περίλαμπρους και περικαλέστατους ναούς, και να συμπορεύεται αγιαστούρα μαζί με το χρήμα και την κονόμα. Την ώρα εκείνη όμως αντίπαλος ήταν ο Αμέριμνος δεν ήταν ο χριστιανός του μετά.
  Και οι κατηγορίες, ουκ εστίν αριθμός, από την ημέρα που γεννήθηκε, προϊόν πορνείας, διότι δεν έχουμε καταγεγραμμένο την σχέση μητέρας και πατέρα. Και όχι μόνο προϊόν πορνείας αλλά και αργότερα κοινωνικό παράσιτο που όπου περνάει γεννάει ταραχές. Και ζει εις βάρος άλλων, ένας πραγματικός κίνδυνος για την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, για σένα, για τον Καίσαρα, για όλους μας . Τόσο μεγάλο κίνδυνο που δεν μπορείτε να τον φανταστείτε, ορυμαγδός οι κατηγορίες του, απατεώνας ότι κάνει δήθεν θεραπείες, γητευτής, και μάγος 3ης κατηγορίας. Και τα κηρύγματα του, όλα εναντίον της εξουσίας. Αμφισβητεί τον Καίσαρα; Και λέει ποιος είναι ο Καίσαρας; Και για μένα υπάρχει μόνο ο Πατέρας μου; Ποιος είναι εκείνος που θα τολμήσει να δει στο πρόσωπο τον Θεό αυτοκράτορα. Ποιος είναι εκείνος ο οποίος τολμάει , όλους να μας θεωρεί ίσους και όμοιους. Αυτή ήταν η βάση, η καρδιά , η ραχοκοκαλιά των κατηγοριών του. Και δίπλα σε αυτά, βάζει το άλλο το κεντρί. Και ποιος επέτρεψε σε αυτόν τον αλητήριο να εισβάλει στο ναό του Θεού μας και να λεηλατήσει τον πλούτο των εργαζομένων εμπόρων. Να τους διαλύσει τους πάγκους, τα μαγαζιά, να δημιουργήσει ένα κίνημα μες τη καρδιά της αυτοκρατορίας. Ποιος είναι ο ασεβής αυτός ο οποίος μπροστά στα μάτια τω λεγεωνάριων διέλυε τους πάγκους των αργυραμοιβών. Ξέρεις για τι κοινωνικό κίνδυνο μιλάς; Και του προέκτεινε τον δείκτη, και τολμάς και το σκέφτεσαι ακόμα; Στον Καίσαρα θα στείλουμε επιστολή για τα καμώματα σου.
  Και από την άλλη την πλευρά ερχόταν η ώρα του Νικόδημου. Των Σαδουκαίων . Όπου μέσα από την στάση τους, την υπεράσπιση τους βγαίνουν πάρα πολύ μεγάλες αλήθειες. Βγαίνουν γεγονότα τα οποία δεν είδα την ιστορική έρευνα να σκύψει μέσα στους καιρούς από σεβασμό και μόνο στα κείμενα ή στις καταγγελίες. Να το ψάξει. Περιφερειακές εκδόσεις και κάποιοι λίγοι έχουν τοποθετηθεί. Επάνω στο σημαντικότερο ίσως ή από τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας. Που καθόρισε την μελλοντική ύλη στην κάθε λεπτομέρεια.
  Και με την ηπιότητα και την σεμνότητα που χαρακτήριζε ένα μεγάλο δάσκαλο όπως ήταν ο Νικόδημος ο οποίος παρακολουθεί το Μικρό Ιησού από την ημέρα που γεννιέται, ποια εσωτερική διασύνδεση υπάρχει ανάμεσα τους, δεν μπόρεσες και δεν θέλησα να το ψάξω. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι παρεμβαίνει πάντοτε σε κρίσιμες στιγμές του πεφωτισμένου νεαρού παρακολουθώντας τις διδασκαλίες του, καταγράφοντας τις αντιδράσεις του κόσμου , βλέποντας την αμεσότητα και την αλήθεια των λόγων του, αυτός ο ξεχωριστός Έλληνας, ο Νικόδημος, με πλούσια, τεράστια Ελληνική παιδεία, βλέπει μπροστά του την Αλήθεια. Ζει τον αληθή λόγο, αντιλαμβάνεται την επικοινωνία , οσμίζεται το μαζί των ανθρώπων.
  Και πρώτα από όλα γυρνάει και λέει, δεν υπάρχει κανένα προϊόν πορνείας. Εγένετο η μνηστεία του Ιωσήφ με την Μαρία (όπου εδώ κάνω μία παρένθεση, το όνομα Μαρία είναι Ελληνικότατο. Αυτό όπως και η Μαρίνα. Ανήκει στο κόσμο της Ιλιάδας, της Οδύσσειας, της Ομηρικής γλώσσας, – μαρσ μαρος – το κρατάνε οι Λατίνοι, όταν την θάλασσα την λένε Mare Nostrum, η δικιά μας θάλασσα, Μαρία λοιπόν η Μαρίνα, η θαλασσινή) και εγένετο λέει η μνηστεία και προηγήθηκαν τα νενομισμένα όρμαστρα. Άγρια λέξη. Μετά από χρόνια βρήκαμε την σημασία της, είναι όλες εκείνες οι προγαμιαίες τελετές που γίνονται όταν ανταμώνουν δυο άτομα διαφορετικής φυλής. Έχεις το γάμο Εβραίου Γαλιλαίου με Ελληνίδα Γαλιλαία. Πρέπει να γίνουν όρμαστρα πρώτα. Αντί για αρραβώνα. Και μετά να επακολουθήσει η γαμήλια τελετή.
  Προχωρώντας παραπέρα, πάει στην ομιλία του. Στις σχέσεις του με τον κόσμο, στα θαύματα του, εδώ λέει από πίσω, υπάρχει πλήθος κόσμου που θεραπεύτηκε από Αυτόν, και κείνη την ώρα γίνονται αγριότατες συμπλοκές καθώς μπαίνουν οπλισμένοι του Καϊάφα και απομακρύνουν με χτυπήματα, με μαχαίρια, με ρόπαλα, όλους εκείνους οι οποίοι είχαν πάει να συμπαρασταθούν στον Ιησού. Βλέποντας αυτή την οχλαγοή σηκώνεται επάνω ο Πιλάτος και γυρνάει και λέει του Καιάφα, ακούς λέει, τι λεν για αυτόν οι συν-ενθνοί σου; Και τον κοιτάει ο Καϊάφας με κόκκινα μάτια, και γυρνάει και του λέει. Ουκ εισι συν-ενθνοί μας αυτοί εδώ. Οι 12 του Νικόδημου. Αλλά τότε του λέει τι είναι ; Προσήλυτοι εισί. Δηλαδή εξ Ελλήνων γεννήθησαν, γυρνάει και του λέει. Και Ιουδαίοι γεγόνασι. Έλληνες είναι και οι 12 ιερείς. Αλλά ασπάστηκαν το Μονοθεϊκό μας δόγμα. Μια απίστευτη άμεση μαρτυρία μέσα στην ίδια τη δίκη. Μας στηρίζουν, μας συνηγορούν, να καταθέτουν τα αληθή, οι Ελληνικής καταγωγής, ιερείς.
  Και μάρτυρας των όσων λέγω, λέει ο Καιάφας, είναι τα ονόματα τους. Ρώτησε τους πως ονομάζονται, Νικόδημος, Αλέξανδρος, Φίλιππος, Αμυράς, Ζήνων, Ζηράς, Ευγένιος, έχουμε τέτοια ονόματα εμείς; Και γυρνάει και του λέει ο Πιλάτος, είτε έτσι είναι είτε αλλιώς, αυτή την στιγμή έχω ισοψηφία, και μεταθέτετε σε μένα την ευθύνη, για αυτό και εγώ πλύνω τα χέρια μου, αποποιούμενος αυτού του εγκλήματος. Ρίχτω το αίμα, του λέει, επάνω μας, το παίρνουμε εμείς, και το αναλαμβάνουμε εμείς, και κείνη την στιγμή, σαν τελευταία, σαν έσχατη λύση, γυρνάει και του λέει, σύμφωνα με το νόμο έχω το δικαίωμα ένα από τους δυο να τον αφήσω ελεύθερο, στα χέρια μου έχω τον λήσταρχο τον Βαραβά, χρόνια ολόκληρα κλέβει τις περιουσίες σας, χρόνια ολόκληρα καίει τα παλάτια σας, τα σπιτικά σας, και αποτελεί δέκα φορές πρόβλημα για σας και ένα για μας τους Ρωμαίους. Και τον κοιτάει ο Καιάφας και του λέει, τον Βαραβά άφησε ελεύθερον. Όχι αυτόν. Αυτός ο Αμέριμνος, στη βασιλεία τη δικιά του δεν έχουμε στασίδι, ούτε εμείς ούτε εσύ Ρωμαίε, στο κόσμο το δικό του εμείς δεν υπάρχουμε. Διάλεξε λοιπόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.