ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Στο πνεύμα του ΔΝΤ ο Στουρνάρας για επιπλέον μέτρα και μετά τις 20 Αυγούστου
Friday
03/08/2018
11:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Σχόλιο G-M-R: Μας πολεμούν ενωμένοι-πολεμάμε μεταξύ μας λυσσωδώς.

 

 

 

 

Iskra_gr, 2-82018

 

Πλήρως ευθυγραμμισμένος με το ΔΝΤ εμφανίστηκε στην τελευταία συνέντευξή του στους Financial Times, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας για αυστηρή τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας για λήψη επιπλέον μέτρων και μετά την 20ή Αυγούστου.

Εκφράζοντας την ανησυχία του ότι αν υπάρξει οπισθοχώρηση στις μεταρρυθμίσεις θα μπορούσε να προκληθεί πλήγμα στην “εύθραυστη εμπιστοσύνη των επενδυτών”, τόνισε πως “οι αγορές περιμένουν να δουν αν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως προς την εφαρμογή επιπλέον μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου”, προσθέτοντας ότι θα ήταν λάθος να υποθέσει κανείς ότι η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους αρκεί για να καθησυχάσει τους επενδυτές.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η προειδοποίηση του διοικητή της ΤτΕ αντανακλά ανησυχίες πως οι έλληνες πολιτικοί θα δεχθούν πιέσεις να αντιστρέψουν αμφιλεγόμενες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, καθώς η χώρα οδεύει προς εκλογές που αναμένεται να διενεργηθούν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κεντρικός τραπεζίτης επισημαίνει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις όπως το χρέος της, που ανέρχεται στο 178% του ΑΕΠ, και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που αντιστοιχούν στο 45% των περιουσιακών στοιχείων των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών και πρέπει να μειωθούν με εντατικές πωλήσεις και άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

 

 

Πηγή: iskra.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.