ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αθώος ο αρχιλοχίας που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε κέντρο φιλοξενίας
Wednesday
07/02/2018
02:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

G-M-R, 6-2-2018

Αθώος κρίθηκε από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο αρχιλοχίας που κατηγορήθηκε ότι αρνήθηκε να εκτελέσει υπηρεσία σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Νοέμβριο, η αθώωση ενός υπολοχαγού που παραπέμφθηκε με την ίδια κατηγορία.

«Αρνήθηκα να υπηρετήσω στο κέντρο φιλοξενίας Δερβενίου για λόγους πολιτικής ανυπακοής στο πολιτικό καθεστώς, γιατί αυτά είναι στρατόπεδα εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα και σχέδιο από την ΕΕ για αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού», είχε δηλώσει ο αρχιλοχίας κατά την πρώτη παραπομπή του, τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι στρατοδίκες έκαναν δεκτό τον ισχυρισμό του αρχιλοχία ότι η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του. Ο ίδιος παραπέμφθηκε στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του στρατού και τιμωρήθηκε, σε πρώτο βαθμό, με την ποινή της απόταξης. Η υπόθεσή του αναμένεται να κριθεί πειθαρχικά τις επόμενες μέρες και σε δεύτερο βαθμό.

Την ίδια ώρα, έξω από το στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον αρχιλοχία και στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Πηγή : naftemporiki.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.