ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Για μια Ελλάδα με εθνικό νόμισμα και πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.
Friday
24/02/2017
18:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Λάσκαρης
0

panagis-laskaris

Από Παναγής Λάσκαρης – 22/02/2017

ΘΕΜΑ 1ο. ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

Επειδή ό πολιτικός λόγος και γενικά ή πολιτική αντιπαράθεση εξαντλούνται σε ανιαρούς μονόλογους εκ του γεγονότος πλέον ότι οι μνημονιακοί είναι όλοι ίδιοι σαν δυο σταγόνες νερού, επιβάλλεται μέσα στην ίδια την κοινωνία να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος που θα φωτίσει το γιατί μας μεταχειρίζονται σαν υποζύγια ντόπιοι και ξένοι δυνάστες. Σε άλλες εποχές λειτουργούσε το δίλημμα, δεξιός ή αριστερός, Δημοκράτης ή Αντιδημοκράτης, προοδευτικός ή συντηρητικός Έτσι φτιάχτηκε μια κοινωνία απονευρωμένη και αποστερημένη από όνειρα και ιδανικά.

Οι Έλληνες, παρά το γεγονός ότι είναι ένας λαός πολύ εργατικός και φιλότιμος, εδώ και 7 χρόνια καταβυθίζεται στην φτώχεια και την εξαθλίωση που του επέβαλε το Γερμανόφιλο και ιδίως το δήθεν αριστερό αλλά άκρως Γερμανόδουλο πολιτικό σύστημα.

Αυτό πού έχει σήμερα εξαιρετικά μεγάλη σημασία είναι το γεγονός ότι ή σημερινή Ε.Ε. Και ή Ευρωζώνη οδεύουν προς την διάλυση, όχι διότι δεν την θέλουν οι ευρωπαϊκοί λαοί, αντιθέτως , αλλά επειδή δεν την θέλει ή ίδια ή Γερμανία ως ηγέτιδα πλέον ευρωπαϊκή δύναμη.

Η Γερμανία κρατάει πλέον τα σκήπτρα και την πρωτιά στην οικονομία και στην πολιτική στον ευρωπαϊκό χώρο. Όλα δείχνουν ότι έχει σχεδιάσει μία μικρότερη ευρωζώνη και μια μικρότερη Ε.Ε. που θα συγκροτείται από κράτη απολύτως ελεγχόμενα από αυτή .Σε μια εποχή όπου η παγκόσμια ανάπτυξη επιταχύνεται ανισομερώς, το παγκόσμιο χρέος μεγαλώνει σε βάρος του παγκόσμιου πλούτου, το παγκόσμιο εμπόριο μειώνεται, η ταχύτητα ροής των επενδυτικών κεφαλαίων επιβραδύνεται, ή μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, η καπιταλιστική Γερμανία πέτυχε μέσα στην χρονιά που έφυγε (2016) ένα πρωτοφανές σε μέγεθος πλεόνασμα τού ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, (εξαγωγές- εισαγωγές) ύψους περίπου 300 δις ευρώ. Την ίδια περίοδο οι χώρες τού ευρωπαϊκού Νότου, με προεξέχουσα την χώρα μας, βυθίζονται στην οικονομική εξαθλίωση, στην πολιτικοκοινωνική αποσύνθεση, και στην διάλυση του παραγωγικού δυναμικού των χωρών αυτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ημέρα όπου εσκεμμένα η Ελλάδα τέθηκε υπό ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ( Απρίλιος 2010) μειώνονται σταθερά όλοι οι παραγωγικοί δείκτες, με αποτέλεσμα να είμαστε ελλειμματικοί σε όλα ανεξαιρέτως τα βασικά διατροφικά αγαθά όπως είναι τα δημητριακά, τα όσπρια, προϊόντα ζωικής προέλευσης (γάλα – τυροκομικά- κρέας -πουλερικά), ζάχαρη, οπωροκηπευτικά. Ενδεικτικά αναφέρω τον παρακάτω πίνακα ελλειμματικών προϊόντων.

1.  Δημητριακά 8% μείωση κατά μέσο όρο το χρόνο : άκρως ελλειμματικά

2.  Αγελαδοτροφεία χρειαζόμαστε 750000 κεφάλια , εκτρέφουμε 250000 έλλειμμα 500000 .

3.  Χοιρινό κρέας & παράγωγα: ανάγκες 360000 τόνοι. Παράγουμε 160000 τόνους έλλειμμα 200000 τόνοι

4.  Ντομάτα : ανάγκες σε τόνους 1300000, παράγουμε 10500000 έλλειμμα σε τόνους 200000.

5.  Μαλακό σιτάρι έλλειμμα σε τόνους 1000000 τόνοι

6.  Κριθάρι έλλειμμα σε τόνους 300000 τόνοι

7.  Καλαμπόκι έλλειμμα σε τόνους 527000 τόνοι

Τα παραπάνω ελλειμματικά είδη τα αναφέρω ενδεικτικά, αυτό δεν σημαίνει ότι τα άλλα είναι πλεονασματικά, αντιθέτως παντού υπάρχουν ελλείμματα και ενώ διάγουμε το έβδομο έτος μέσα στην χειρότερη οικονομική κρίση πού έχει γνωρίσει η Ελλάδα από το 1821 και μετά, οι ελληνικές φιλομνημονιακές δυνάμεις και κυρίως οι φιλογερμανικές δυνάμεις με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν ότι τους είναι μπορετό για να βαθύνουν το χάσμα ανάμεσα στο «δέον γενέσθαι» και στο «εν τοις πράγμασι γενέσθαι». Αντί να βγουν μπροστά, πρώτοι αυτοί, και με σηκωμένα τα μανίκια και στο χέρι το τσαπί και το φτιάρι να ανοίξουν το δρόμο της έντιμης πάλης για τη σωτηρία της προσφιλέστατης πατρίδας μοιράζοντας, « μια μια τις σταφίδες», όπως λέει και ο ποιητής μας, κρατώντας για πάρτη τους την τελευταία, στρογγυλοκάθισαν στα χλιδάτα σαλόνια για να απολαύσουν τα τρυφηλά έχεια τους. Και να ήταν μόνο αυτό, για να είναι εντάξει με την συνείδηση και τον μακάριο ύπνο τους πούλησαν την Ελλάδα στους ευρωπαίους φασίστες.

Αυτοί με την σειρά τους μας έστειλαν τους πραιτωριανούς τους, ( τρόικες- θεσμοί) για να μας ψάξουν μήπως μάς ξέμεινε αμάσητη καμιά σταφίδα για να μας την αρπάξουν. Δεν άφησαν τίποτα που να μην ψάξουν. Μας άνοιξαν το στόμα με την τσιμπίδα και διαγούμισαν μήπως έχει σκαλώσει ανάμεσα στα σαπιόδοντά μας καμιά και όπου τη βρήκαν την άρπαξαν. Δε μάς έφτασε ό καθημερινός εξευτελισμός και η εθνική ταπείνωση, όπου μία ακριβοπληρωμένη κυρία με ετήσιο μισθό κοντά στις 300000 ευρώ, αποφασίζει πόσες δεκάδες ευρώ θα πάρει ο Έλληνας συνταξιούχος πού χαράμισε τη ζωή του, στα χαλυβουργεία, στα ανθρακορυχεία, στα γιαπιά, στην αποκομιδή των σκουπιδιών, στα νοσοκομεία και οπουδήποτε αλλού, αλλά μάς προέκυψε και η πρωτοφανής σε υποτέλεια ταπεινωτική επιστολή εγγράφου δοσιλογισμού κατά την κυριολεκτική σημασία τού όρου αφού δοσιλογισμός σημαίνει δίδω λογαριασμό σε ανώτερο.

Πέρα από το γεγονός ότι δημιουργεί τεραστίων διαστάσεων πολιτικό ζήτημα, (φανταστείτε τι θα γινόταν εάν αυτήν την επιστολή είχε στείλει ό Κάμερον, ο Ολάντ, ο Ραχόι ή ο Ρέτζι), δημιουργεί ζήτημα Νομικό – Συνταγματικό ( βεβαίως αρμοδιότεροι είναι οι Νομικοί) επειδή υπό ευρεία νομική και συνταγματική έννοια συνιστά γραπτή εκδήλωση πρόθεσης υποταγής και υπακοής σε μη συνταγματικά κατοχυρωμένη υπερεθνική δύναμη.

Μέσα σε όλη αυτή την αποκοτιά , το ελληνικό πολιτικό σύστημα παριστάνει ότι ελέγχει την κατάσταση και προσπαθεί να πείσει τούς δύσμοιρους ρωμιούς ότι σε καμιά πενηνταριά τέρμινα θα περάσει ή μπόρα και θα ζούνε οι τότε καλά και εμείς καλύτερα. Το ανέντιμο εκ μέρους τους έγκειται στο γεγονός ότι ενώ γνωρίζουν πως δεν τρώμε σανό επιμένουν να μας τροφοδοτούν με περισσότερο σανό, λέγοντας συνεχώς ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Και τώρα ξαναγυρίζω την κουβέντα στο τί μέλει να γίνει με την πατρίδα μας την χρονιά πού έρχεται. Οι κυβερνητικοί κύριοι και οι κυβερνητικές κυρίες , διακατεχόμενοι από αμετροέπεια και αλαζονεία, όπου και αν σταθούν, όπου και αν βρεθούν, μιλούν ξεκάθαρα για αυτά πού έρχονται χωρίς να κρύβουν ότι έρχεται αβάστακτος πόνος και δάκρυ, προς θεού όμως όχι για αυτούς αλλά για τους άλλους, τούς ταπεινούς και τούς καταφρονεμένους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Επειδή είμαι μάχιμος Οικονομολόγος θα σας πω τι έρχεται και τι μας περιμένει μέσα στο 2017.

1.  Θα επιβληθεί στους Έλληνες η μεγαλύτερη περικοπή μισθών- συντάξεων- και λοιπών εισοδημάτων.

2.  Θα υποχωρήσει δραματικά το επίπεδο εσωτερικών συναλλαγών ((εμπορικός τζίρος)

3.  Θα αυξηθεί δραματικά ο αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα κλείσουν

4.  Δεν θα υπάρξουν επενδύσεις από εξωγενή κεφάλαια επειδή σε παγκόσμιο επίπεδο οι επενδύσεις αποκτούν εσωστρεφή εθνοκεντρικό χαρακτήρα. (επαναπατρισμός κεφαλαίων)

5.  Η Ελλάδα λόγω χαμηλής παραγωγικότητας θα υποστεί μεγαλύτερη πίεση από τις πιο αναπτυγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες λόγω ευρώ

6.  Η ανεργία ακόμη και αν δεν αυξηθεί, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πιθανό ενδεχόμενο την οριστική κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος

7.  Θα αυξηθεί υπέρμετρα το εσωτερικό δημόσιο χρέος με ανυπολόγιστη καταστροφή της εθνικής οικονομίας.

8.  Το πολιτικό σύστημα της χώρας, ανεξάρτητα του ποιός είναι στην κυβέρνηση και ποιός στην αντιπολίτευση, έχει αυτοπαγιδευτεί στην καταστροφή και μαζί του δυστυχώς σέρνει και την χώρα.

Τα πιθανά ενδεχόμενα εκ των οποίων θα συμβεί οπωσδήποτε το ένα είναι τα εξής:

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΧΗ: ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Για το ενδεχόμενο αυτό ετοιμάζεται όλο το συνάφι του ΣΥΡΙΖΑ μια και ο κατήφορος για αυτούς δεν έχει τέλος. Τούτο αποδεικνύεται από πολλά και αμέτρητα στοιχεία και επισφραγίστηκε από την κατάπτυστη επιστολή μειοδοσίας και υποταγής. Προς την αυτή κατεύθυνση ετοιμάζονται και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις εάν ο διάολος τα φέρει και ο τσάμπα Μάγκας την κάνει με εκλογικά πηδηματάκια.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ: ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Ένα οποιοδήποτε σημαντικό εσωτερικό ή εξωτερικό γεγονός είναι ικανό να προκαλέσει άτακτη χρεωκοπία. Σαν τέτοια γεγονότα μπορούμε να φανταστούμε πάρα πολλά, όπως μια εσωτερική ακυβερνησία μετά από εκλογές, ένα κατά λάθος θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή στα σύνορα της Ε.Ε. με τη Ρωσία, ή μια ανακατωσούρα από μεριάς Τραμπ, ή εάν κερδίσει τις Ιταλικές εκλογές όποτε γίνουν ο Πέπε Γκρίλο, καθώς και από κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος. Κάθε γεγονός που θα φέρει τη χώρα σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμών θα προκαλέσει αναπόφευκτα άτακτη χρεωκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη.

ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΧΗ: ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Φημολογείται ακόμη και από Γερμανούς οικονομικούς αξιωματούχους και παράγοντες ότι ο ΣΟΪΜΠΛΕ μαζί με την ΜΕΡΚΕΛ έχουν έτοιμο έναν σχεδιασμό για ριζικές μεταβολές στη δομή της Ε.Ε. και κυρίως της Ευρωζώνης . Στόχος τού σχεδιασμού αυτού είναι να καταστήσει την Γερμανία οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη με κράτη δορυφόρους, κυρίως την Αυστρία, την Πολωνία και άλλες ανατολικο ευρωπαϊκές χώρες. Την στόχευση αυτή ενισχύει ή αντίληψη τού Τραμπ γιά μετατροπή τού ΝΑΤΟ σέ ΕΥΡΩ ΝΑΤΟ. Στην περίπτωση αυτή η Γερμανία δεν θα αφήσει να της φύγει το κελεπούρι από το χέρι. Είναι η μόνη χώρα που διαρκούσης της παγκόσμιας κρίσης, και κυρίως της ευρωπαϊκής, μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας στρατιωτικής υπερδύναμης μηχανής. Κάτω από αυτές τις συνθήκες , κυρίως η Ελλάδα αλλά και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου αποτελούν περιττό βάρος και θα εκδιωχθούν.

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη πού θα πάρει το δρόμο του επαναπατρισμού και δεν σας κρύβω το «αμάν και πότε».

Από τα ανωτέρω τρία ενδεχόμενα το ένα θα συμβεί οπωσδήποτε. Αλίμονο στη χώρα μας εάν συμβεί το πρώτο. Η ζωή των Ελλήνων θα γίνει πραγματική κόλαση και στο τέλος δεν θα αποφύγουμε την χρεωκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Αυτό πού διαφεύγει και από τους κρατούντες και από την ίδια την πάσχουσα κοινωνία, είναι το γεγονός ότι η οικονομική ζωή διέπεται από μία μυστηριώδη δύναμη που εμπεριέχεται στην ελληνική λέξη <<ΑΝΑΓΚΗ>> . Είναι τόσο σημαντική που μπροστά στην ορμή της και οι θεοί κάνουν στην πάντα, όπως λέει και το αρχαίο ρητό: (ΑΝΑΓΚΑΣ ΓΑΡ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ).

Εκείνοι οι γραικύλοι που την υποτιμούν θα την βρουν μπροστά τους και τότε αλίμονο στους ηττημένους. Έχουμε και εμείς οι άλλοι, που δεν ήμαστε σαν τα μούτρα τους, τις δικές μας ευθύνες, γι’ αυτό έχουμε χρέος ιερό να παλέψουμε για να πάνε τα πράγματα προς το σωστό δρόμο όσο είναι καιρός. Να ανακαλύψουμε νέους τρόπους αυτοδιαχείρισης και ανάκτησης της οικονομικής ζωή . Να στήσουμε με αυταπάρνηση νέες συλλογικότητες κοινωνικής δράσης και συμπεριφοράς. Να ξεχυθούμε στα λιόφυτα, στα αμπέλια, στα σιταροχώραφα. Στα μποστάνια , στους κάμπους , στις λίμνες μας , στα ποτάμια μας , ΠΑΝΩ από όλα και ΠΡΙΝ από όλα να ξαναπάρουμε πίσω τη γη μας, που μας την πούλησαν οι προδότες για τα δικά τους μεγαλεία.

Νέες και Νέοι μη φοβάστε, ο πόλεμος χάνεται γι’ αυτούς που δεν πολεμάνε. Σαν παλαίμαχος αριστερός και μαχόμενος Αγρότης- Οικονομολόγος θα θέσω άφθονες ιδέες και εμπειρίες για συζήτηση. Για να βγει μπροστά η κατάσταση δε χρειάζονται πολλά. Αρκεί να κάνει ο καθένας το λίγο που μπορεί, και τότε όλα θ’ αλλάξουν θα γίνουν καλύτερα.

*Ο Παναγής Λάσκαρης είναι αγρότης & οικονομολόγος, μέλος της ΛΑ.Ε Κεφαλλονιάς.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.