ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ηχηρά μηνύματα από το ΔΝΤ λίγες ημέρες πριν την λήξη του τρίτου Μνημονίου
Monday
30/07/2018
09:58 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R: Κατά τα λοιπά, ΟΛΕΣ οι αντιμνημονιακές δυνάμεις προσφέρουν στις ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ρεσιτάλ επιφάσεων δημοκρατικότητας, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΜΟΥΡΑ.

Τα περί ΜΕΤΩΠΟΥ, αριστερού (αυτό κι αν είναι κοροϊδία της ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ μεταλλαγμένης αριστεράς…), πατριωτικού, κλπ, αφορούν ένα τρισάθλιο διαρκώς προεκλογικό παζάρι-ταυτόχρονα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟ, ερήμην των πολιτών.

 

G-M-R, 30-7-2018

 

Μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, οι εξελίξεις στην οικονομία έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο περιμένει να δει αύριο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την έκθεση για την ελληνική οικονομία και την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και την Τετάρτη το γερμανικό κοινοβούλιο να αποφασίζει για την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ που μπλόκαρε το Βερολίνο στο Eurogroup της 12ης Ιουλίου.

Η περίφημη έκθεση άρθρου 4 του ΔΝΤ θα επιβεβαιώνει τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς για τις αγορές από τις οποίες θα εξαρτάται πλέον η Ελλάδα. Το χρέος θα κρίνεται βιώσιμο μεσοπρόθεσμα μέχρι το 2032 ενώ μακροπρόθεσμα θα εγείρονται σοβαρές ενστάσεις με το Ταμείο να πετάει το «μπαλάκι» στους Ευρωπαϊους οι οποίοι έχουν δεσμευτεί ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αν υπάρξει ανάγκη.

Παρ’ όλο που η έκθεση για το άρθρο 4 είναι μια προβλεπόμενη διαδικασία του ΔΝΤ, η χρονική στιγμή που ανακοινώνεται είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα η οποία βρίσκεται μια ανάσα πριν από την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος βοήθειας από τον ESM και από τις 21 Αυγούστου και μετά η αξιολόγηση για την πρόοδο που σημειώνει στις μεταρρυθμίσεις («κόκκινα» δάνεια, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αντικειμενικές τιμές ακινήτων, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.) θα γίνεται πλέον και από τις αγορές.

Στην έκθεσή του, το Ταμείο θα επισημαίνει ότι η αγορά εργασίας δεν αντέχει επιστροφή στο παρελθόν, θα βγάζει «κόκκινη» κάρτα στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και θα εκφράζει αντιρρήσεις στην αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς οι μετρήσεις του δείχνουν ότι η παραγωγικότητα δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτήν τη στιγμή μια αναπροσαρμογή των μισθών.

Οσον αφορά στο θέμα των κόκκινων δανείων θα επιμείνει στην ταχύτερη μείωσή τους ενώ θα εκφράζει τον προβληματισμό του για τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος, λόγω της διπλής «νάρκης» της γήρανσης του πληθυσμού με τη μείωση του εργατικού δυναμικού, κλείνοντας φυσικά κάθε παράθυρο στο ενδεχόμενο αναστολής των ψηφισμένων περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Το ΔΝΤ θα έχει εμπλοκή στη μεταμνημονιακή παρακολούθηση της χώρας με εξαμηνιαίες επισκέψεις -πέραν της ετήσιας έκθεσης του άρθρου 4-, οι οποίες μπορεί να γίνουν και τριμηνιαίες στον βαθμό που αποφασιστεί κάτι αντίστοιχο από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Εκτός από το χρέος, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η ανάλυση του Ταμείου για τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα. Το θέμα είναι αν στην έκθεση το ΔΝΤ θα κλείνει κάθε «παράθυρο» στο πλέον κρίσιμο ζήτημα της εφαρμογής ή μη των ψηφισμένων περικοπών στις κύριες και επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.