ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κρίση αξιοπιστίας του Συντάγματος και κρίση αξιοπιστίας της Ισχύος του
Saturday
29/04/2017
09:37 GMT+2
Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
3

adeiosyntagma

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Προς αξιότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, κύριο Ανδρέα Δημητρόπουλο

Αξιότιμε κύριε καθηγητά,

Κρίση αξιοπιστίας του Συντάγματος από το πραγματικό “παρασύνταγμα” των μνημονιακών επιταγών, διαπιστώνει το κοινό πόρισμα-πρόταση των πέντε συνταγματολόγων της ομάδας εργασίας νομικών και πολιτικών επιστημόνων που συγκροτήθηκε μετά από πρόσκληση και με το συντονισμό του Γιώργου Κατρούγκαλου :

«Οι καθηγητές Χριστόφορος Βερναρδάκης, Ανδρέας Δημητρόπουλος, Κώστας Ζώρας, Ηλίας Νικολόπουλος, και Κώστας Χρυσόγονος, στο σχέδιο βάση του οποίου θα ξεκινήσει ο διάλογος με την κοινωνία και τους φορείς για τις όποιες αλλαγές, υπογραμμίζουν πως το ίδιο το Σύνταγμα ήταν θύμα της κρίσης, με την έννοια ότι οι μνημονιακές επιταγές συνιστούν ένα πραγματικό “παρασύνταγμα”, του οποίου η εφαρμογή θέτει σε δοκιμασία πολλές και θεμελιώδεις ρυθμίσεις του οικονομικού, και όχι μόνον, συντάγματος. Η επιστημονική ομάδα εργασίας τονίζει πως  αυτή η κρίση αξιοπιστίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με σημαντικές θεσμικές τομές.».

Βασικό εν τούτοις ερώτημα προς τους πέντε Συνταγματολόγους είναι, το αν «αυτή η κρίση αξιοπιστίας», άλλως αυτή η τοις πράγμασι εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών οι οποίες συνιστούν ένα πραγματικό «παρασύνταγμα», οφείλει κατ’ αρχήν να αντιμετωπιστεί με βάση όλα όσα «ο νόμος ΟΡΙΖΕΙ», με βάση όλα όσα το ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΡΙΖΕΙ, ή όχι, και μάλιστα με έναρξη της αποκαταστατικής διαδικασίας κατά προτεραιότητα, προ πάσης σχετικής δικαιϊκά προσανατολισμένης συζήτησης με στόχο αλλαγές στο Σύνταγμα;

Η ιστοσελίδα μας διαβιβάζει το παραπάνω βασικό ερώτημα προς Υμάς, προκειμένου να δώσετε δημόσια την δική σας επιστημονική άποψη, δεδομένης της δημοσιοποίησης ότι: Είναι προφανές”, αναφέρουν στο κείμενό τους, “ότι εμείς, οι συντάκτες του, δεν έχουμε σε όλα τα θέματα την ίδια επιστημονική ή δικαιοπολιτική άποψη…” .

Μετά τιμής

Για την ιστοσελίδα https://greek-market-research.com/

Χρίστος Κουτσούκος

Μπορείτε να δείτε το σχετικό δημοσίευμα που έδωσε αφορμή για το άρθρο στο κατωτέρω link.

http://bit.ly/2wy0yVS

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.