ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μέρος 13ο & 14ο : Το Πρόβλημα του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους
Saturday
25/08/2018
01:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Σπ. Λαβδιώτης
0

 

 

του Σπ. Λαβδιώτη, 18 Ιουλ. 2018

 

Μέρος 13ο

Οι διεθνείς δανειστές – η περιβόητη τρόικα – με πρόσχημα τη διάσωση της Ελλάδος από τη χρεοκοπία λόγω δημοσιονομικής εκτροπής, παρενέβησαν κατόπιν αιτήματός της για χρηματοδοτική συνδρομή. Το απολωλός πρόβατο της Ευρωζώνης, όπως την αποκαλούσαν, χρειάζεται επείγουσα χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας της οικονομίας, διότι αποκλείστηκε από τις χρηματαγορές. 

Το πρώτο πακέτο «διάσωσης» της Ελλάδος των € 110 δις το ονομάτισαν «πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής», που ως γνωστό υπεγράφη τον Μάιο 2010 και σχεδιάστηκε να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Σε αντάλλαγμα η κυβέρνηση υπέγραψε το Α’ Μνημόνιο της εθνικής υποτέλειας. Η χώρα ετέθη στην κλίνη του Προκρούστη, με την επιβολή των άκριτων μέτρων λιτότητας τα οποία οδήγησαν στην κατάρρευση της οικονομίας. Ως εκ τούτου, λόγω της αποτυχίας του προγράμματος αντικαταστήθηκε σιωπηρώς το 2012 από νέο «πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής» ύψους € 130 δις. Έτσι, υπογράφηκαν δύο δανειακές συμβάσεις συνολικού ποσού € 240 δις, που υπερέβαινε το ΑΕΠ της χώρας και αντί να αναπτερωθεί η οικονομία, να μειωθεί η ανεργία και να τονωθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα, η χώρα βάδιζε προς τα Τάρταρα του Άδη.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.