ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο Ολάντ θυμήθηκε τον πραξικοπηματία Παυλόπουλο που κράτησε Ελλάδα στο ευρώ
Tuesday
20/11/2018
16:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R:    Τα πραξικοπήματα ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και αν η Δικαιοσύνη δεν πράξει σωστά, τότε της “αλλάζουμε τα φώτα” με ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ (αγωνιστικά-δικονομικά-πολιτικά) ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Όμως, οι πολιτευόμενοι αντιμνημονιακοί, προτιμούν να αγνοούν την δύσκολη και ΕΝΩΤΙΚΗ οδό, χάριν της εγωκεντρικής και ιδιοτελούς μαζί επιλογής, στη συμμετοχή στον διαρκή (2010-σήμερα) “δημοκρατικό” (εν καιρώ Κατοχής) προεκλογικό διαγκωνισμό.

 

 

 

iskra, 19 Νοε. 2018

 

 

Είναι ειρωνεία ότι θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο άνευ αισχίνης πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για τον απλό λόγο ότι ο Φρ. Ολάντ έπαιξε βασικό ρόλο για να μεταλλαχθεί το ΟΧΙ” σε ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 και να να συνομολογηθεί το 3ο καταστροφικό μνημόνιοσε βάρος της Ελλάδας.

Ο κ. Παυλόπουλος τον χαρακτήρισε «αγαπητό φίλο» και τον καλοσώρισε: «Για μιαν ακόμη φορά σας υποδέχομαι στην Αθήνα και στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας το αυτονόητο για εμάς, τους Έλληνες. Ο François Hollande ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας μεγάλος Φίλος (σ.σ. έλεος!) της Ελλάδας αλλά και μια ηγετική πολιτική φυσιογνωμία στον Ευρωπαϊκό χώρο».


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε: «Οι Έλληνες – και εγώ προσωπικώς – θα θυμόμαστε, στο διηνεκές, τον καθοριστικό ρόλο σας ως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εμπέδωση, σε κρίσιμες στιγμές, της ομαλής και δημιουργικής πορείας της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Όπως επίσης δεν ξεχνάμε το ότι είχατε το θάρρος ν’αναγνωρίσετε ευθέως τις τεράστιες θυσίες του Ελληνικού Λαού για να ευοδωθεί η όλη προσπάθεια, καθώς και το ότι ο Ελληνικός Λαός κατέβαλε το αντίστοιχο βαρύ τίμημα, ακόμη και για λάθη που δεν θα μπορούσαν να του αποδοθούν».

Όπως είπε προκλητικότατα και προσβάλλοντας εκείνους τους πολίτες που διαθέτουν μνήμη και κρίση, ο κ. Παυλόπουλος με την στάση του αυτή ο κ. Ολάντ «εκτός από την φιλία σας προς την Ελλάδα, αναδείξατε και την ευρωπαϊκή ηγετική σας φυσιογνωμία. Και τούτο διότι όλοι σήμερα αναγνωρίζουν αφενός ότι η τότε υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας ήταν και υπεράσπιση, γενικότερα, της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα όταν το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα βάλλεται από τα μορφώματα λαϊκισμού που φθάνουν στα όρια του φασισμού και του ναζισμού. Και, αφετέρου και συνακόλουθα, ότι βεβαίως η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της προς το μέλλον εκτός της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, πλην όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορούσε να διατηρήσει αλώβητη την ιστορική της φυσιογνωμία δίχως την Ελλάδα στην χορεία των κρατών-μελών της».

Αποτελεί όνειδος ότι ο Πρ. Παυλόπουλος περιφρονεί τόσο βαθιά όλους εμάς που είμαστε κατά του ευρώ και της ΕΕ, ενώ παραβλέπει ότι τον φασισμό εκτρέφει ο ίδιος και ομοϊδεάτες του που υπηρετούν την άγρια νεοφιλελεύθερη Σχολή σε Ελλάδα και Κύπρο!

Ολάντ: Τα δύο κρίσιμα τηλεφωνήματα

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θυμήθηκε δύο τηλεφωνήματα του Προκόπη Παυλόπουλου.

«Αγαπητέ Προκόπη, Βρίσκομαι εδώ κατόπιν προσκλήσεώς σας. Όταν βγήκε η Ελλάδα από το πρόγραμμα μου είχατε τηλεφωνήσει, και μου είπατε “επιτύχαμε, η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει στον εαυτό της”. Όχι μόνο η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά κατάφερε να βγει τελείως(!) από αυτή την τόσο δεσμευτική και επώδυνη διαδικασία που απαίτησε τόσο σκληρές θυσίες εκ μέρους του Ελληνικού Λαού, που ζητούσε και είχε ανάγκη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης» είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα λοιπόν νομίζω ότι ακόμη περισσότερο από όσο το κάναμε κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματός μας, μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την επιτυχή κατάληξη, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, αν και βεβαίως, δεν απαρνούμεθα το γεγονός ότι οι προσπάθειες που έγιναν ήταν ιδιαίτερα μεγάλες». Είναι προφανές ότι ο κ. Ολάντ κάνει κακόγουστη προπαγάνδα ή μιλάει για άλλον κόσμο ή και τα δύο μαζί.

Στη συνέχεια, ο κ. Ολάντ έπλεξε πραγματικό ύμνο στον Πρ. Παυλόπουλο για το θλιβερό πραξικόπημα στο οποίο πρωταγωνίστησε και μετέτρεψε το ΟΧΙ” σε ΝΑΙ” και κράτησε την χώρα στο γερμανογαλλικό ευρώ, ένα νόμισμα που καταδικάζει σε οιονεί αποικία την χώρα!

Ωστόσο ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε ένα άλλο τηλεφώνημα την περίοδο κατά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. «Μου είχατε τηλεφωνήσει για να μου πείτε ότι εσείς προσωπικά θέτετε τον εαυτό σας ως εγγυητή της βούλησης της Ελλάδος να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης μετά από αυτό δημοψήφισμα. Μου είχατε πει ότι μπορείτε να με διαβεβαιώσετε με μεγάλη ασφάλεια ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινούσε τις διαπραγματεύσεις. Και με είχατε επίσης διαβεβαιώσει ότι η αντιπολίτευση -κι αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα- ήταν κι εκείνη έτοιμη να πράξει τα δέοντα έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης. Εμένα ο ρόλος μου τώρα είναι να υπηρετώ την Ιστορία. Και πρέπει να πω ότι αυτό το τηλεφώνημα υπήρξε πράγματι ιστορικό διότι χάρη σ΄ αυτό καταφέραμε να ξεκινήσουμε και πάλι τον κύκλο των διαπραγματεύσεων, κύκλο διαπραγματεύσεων στον οποίο ο τότε Υπουργός Οικονομικών της Γαλλικής Δημοκρατίας κος Michel Sapin διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο διότι εκπροσωπούσε την Χώρα μας στο Συμβούλιο των Υπουργών. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι την τελευταία στιγμή είχαμε πιστέψει ότι όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά. Και τελικά την 13η Ιουλίου καταλήξαμε στην συμφωνία».

Όπως είπε ο κ. Ολάντ «αυτά, λοιπόν, ήταν τα βήματα που ήταν αποφασιστικά, Καταρχήν η δική σου παρέμβαση, αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας, η δική σου παρέμβαση ως Προέδρου της Δημοκρατίας, και ο ρόλος της Γαλλίας. Βεβαίως η Γαλλία δεν θα τα είχε καταφέρει αυτά αν δεν είχε Εταίρους, οι οποίοι ήταν και εκείνοι πρόθυμοι να συμβάλλουν, για παράδειγμα η κα Μέρκελ η οποία ήταν εκείνη που διαδραμάτισε ένα ρόλο ιδιαίτερα σημαντικό και θετικό».

Για να σημειώσει: «Νομίζω ότι εσείς κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας μπορείτε να είστε υπερήφανος για το αποτύπωμα των πράξεών σας προς όφελος της Χώρας σας. Κι εγώ που ήμουνα Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός ότι η Γαλλία ήταν δίπλα στην Ελλάδα».

 

Πηγή: iskra.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.