ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Συνέντευξη Λαφαζάνη: Μας διώκουν γιατί είμαστε ο εφιάλτης κυβέρνησης και συστήματος
Tuesday
09/10/2018
14:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Λαφαζάνης
0

 

Σχόλιο G-M-R: Εφιάλτης(;) εγωκεντρικός και υπονομευτής κάθε πρότασης (εδώ) για δημοκρατικά οργανωμένο αντιστασιακό-απελευθερωτικό μέτωπο;

 

 

 

 

Παν. Λαφαζάνης, 7 Οκτ. 2018

 

Συνέντευξη του Παν. Λαφαζάνη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και στον Ιάσονα Πιπίνη.

Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι «κατηύθυνε» τις παρακολουθήσεις της πολιτικής του δράσης και την δικαστική έρευνα, για να «στηθούν κατηγορίες σε βάρος του», όπως λέει χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε, στην συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής υποστηρίζει επίσης πως ακόμη και σήμερα παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του και μάλιστα σε κυβερνητικές συσκέψεις συζητείται το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του.

Γιατί μπήκατε στο στόχαστρο του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του δημοκρατικού Πολιτεύματος;

Γιατί τους τινάζουμε στον αέρα τους πλειστηριασμούς. Οι πλειστηριασμοί είναι το μέγα θέμα για την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους πιστωτές. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι για αυτούς το κεφάλαιο των πλειστηριασμών, για να αντιμετωπίσουν τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών, με λεηλασία των σπιτιών και των λαϊκών περιουσιών. Οι κινητοποιήσεις μας συχνά έχουν αποτέλεσμα, αρκετές φορές ματαιώνονται ή αναβάλλονται πλειστηριασμοί.

Εσείς είχατε αντιληφθεί ότι αστυνομικοί σας παρακολουθούσαν και κατέγραφαν με κάμερες την πολιτική σας δράση;

Βεβαίως και το είχα αντιληφθεί. Όπου πηγαίναμε και κάναμε κινητοποιήσεις, βλέπαμε γύρω μας διασκορπισμένους, μεμονωμένα και κατά ομάδες, «ασφαλίτες» με πολιτικά. Υπήρχαν «ασφαλίτες» σε διατεταγμένη υπηρεσία, οι οποίοι μας έβγαζαν φωτογραφίες με κινητά. Επίσης «ασφαλίτες» που έμπαιναν στις γραμμές μας και ηχογραφούσαν συνομιλίες που είχαμε μεταξύ μας και ταυτόχρονα συνομιλίες ανάμεσα σε εμάς και τους αστυνομικούς. Επίσης υπήρχαν «εικονολήπτες» που παρεισέφρυαν στους εικονολήπτες των τηλεοπτικών σταθμών, που κατέγραφαν τις κινητοποιήσεις μας. Εμείς γνωρίζουμε τους εικονολήπτες, αλλά και οι εικονολήπτες γνωρίζονται μεταξύ τους. Συνεπώς, όταν έβλεπαν κάποιον που ερχόταν για πρώτη φορά, τον ρωτούσαν ποιος είναι. Εκείνος ήταν έτοιμος να δώσει μια απάντηση, που όμως δεν ήταν πειστική.

Πως αντιδράσατε εσείς;

Του ζητούσαμε να φύγει και εκείνος απαντούσε ότι είμαι εικονολήπτης απο πρακτορείο. Μετά από λίγο όμως, επειδή αντιλαμβανόταν ότι τον έχουμε καταλάβει, έφευγε. Στα συμβολαιογραφεία τοποθετούσαν μικρές κάμερες σε δέντρα και σε μπαλκόνια πολυκατοικιών και βιντεοσκοπούσαν τις δραστηριότητες μας. Όταν επισήμανα στους επικεφαλής της αστυνομίας, που ήταν επί τόπου, ότι μας καταγράφουν, επικαλούντο ότι είναι νόμιμο και γίνεται με άδεια του εισαγγελέα που έχουν ζητήσει για να καταγράψουν τυχόν παραβατικές πράξεις. Αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν ψηφιστεί από κοινού από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και Νέα Δημοκρατία για να κάνουν επιτηρήσεις των κινητοποιήσεων. Η Ελλάδα ουσιαστικά μπήκε στα αντικομμουνιστικά, μετεμφυλιακά χρόνια. Τότε, εγώ θυμόμουν και σαν νέος στη χούντα, κατέγραφαν τις συγκεντρώσεις μας.

Έχετε αντιληφθεί αν σας παρακολουθούν και εκτός της πολιτικής σας δράσης;

Δεν το έχω αντιληφθεί, αλλά είναι βέβαιον ότι συμβαίνει και ότι παρακολουθούν και το τηλέφωνο μου. Είναι σίγουρο ότι Ασφάλεια και ΕΥΠ παρακολουθούν τα τηλέφωνα μου. Αυτό το έχω διασταυρώσει από άλλες πηγές, που μου αποκάλυψαν ότι σε κομματικές και κυβερνητικές συσκέψεις συζητούνται τα όσα εγώ συζητάω στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες.

Εσείς πιστεύετε ότι η κυβέρνηση είχε γνώση ότι η ΕΛΑΣ παρακολουθεί την πολιτική σας δράση;

Είχε απόλυτη γνώση. Είναι δυνατόν να παρακολουθούν εμένα και να μην έχει γνώση ο ίδιος ο Τσίπρας; Για την ομάδα Τσίπρα είμαι ο εφιάλτης τους. Δεν αντέχουν ούτε καν να ακούνε τη φωνή μου.

Η κυβέρνηση είχε απλά γνώση ή εκείνη ζήτησε να σας παρακολουθούν;

Η κυβέρνηση κατηύθυνε την προσπάθεια να στηθούν κατηγορίες σε βάρος μου και να με πάνε σε δίκη. Θα δείτε ότι το επόμενο διάστημα θα επιμείνουν. Η δεύτερη πρόσκληση σε απολογία είναι ανεξάρτητη από την πρώτη. Αυτή ξεκινάει από την Εισαγγελία μετά από μήνυση Fund με έδρα τη Λιβερία. Η πρώτη δίωξη εκπορεύεται από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους. Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες διώξεις. Έχουμε μια σχετική πληροφόρηση.

Ειναι βαρύ το κατηγορητήριο.

Μου έχουν φορτώσει τον μισό ποινικό κώδικα… Θα το προχωρήσουν, θα με πάνε ενδεχομένως σε δίκη. Όμως, δεν με φοβίζουν εμένα. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω για ο,τιδήποτε πιστεύω και θεωρώ αρχές και αξίες στη ζωή μου. Η παρουσία μου στα κινήματα δεν είναι εφήμερη. Εγώ είμαι από μικρό παιδί σε αυτούς τους αγώνες, στην δικτατορία είχα σκληρές διώξεις, στη μεταπολίτευση, εγώ δεν ήμουν θεατής, ούτε τουριστικός υποστηρικτής των αγώνων. Μετείχα. Εγώ κάνω πολιτική στον δρόμο.

Για το Μακεδονικό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φαίνεται να κερδίζουν χρόνο από τις εξελίξεις στα Σκόπια.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον «νεκρή» και για τον κάλαθο των αχρήστων. Δεν υπάρχει πλέον συμφωνία. Κοιτάξτε, η Δημοκρατία δεν κόβεται σε φέτες. Η Δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ. Όπου μας συμφέρει λέμε ναι και όπου δεν μας συμφέρει όχι. Αυτό έγινε στην Ελλάδα με το δημοψήφισμα του 2015. Μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Το ίδιο πάνε να το κάνουν και στα Σκόπια. Που πάτε να στηρίξετε μια συμφωνία; Στην υπαλληλική σχέση που έχουν Τσιπρας και Ζάεφ με τα κέντρα στις Βρυξέλλες και στις ΗΠΑ; Οι συμφωνίες δεν μπορούν να σταθούν χωρίς τους λαούς.

Υπάρχει προοπτική κοινού μετώπου με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις για τις εκλογές; Οι δημοσκοπήσεις δεν σας δείχνουν εντός της Βουλής.

Τα ποσοστά της ΛΑΕ δεν μειώνονται. Αυξάνονται και το ξέρουν οι πάντες στο πολιτικό κατεστημένο ότι η ΛΑΕ θα είναι μέσα στη Βουλή και με ένα πολύ καλό ποσοστό, ανεξάρτητα από τις «πουλημένες» δημοσκοπήσεις. Αυτές δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για ποιον λόγο κάνει αυτές τις ραδιουργίες αν η ΛΑΕ είναι ένα τίποτα; Ξέρουν ότι έχουμε βάρος στην ελληνική κοινωνία. Στις εκλογές εμείς θέλουμε να κατεβούμε μαζί με όλες τις αριστερές, τις πατριωτικές, τις προοδευτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις. Εμείς θέλουμε να μπούμε στη Βουλή γιατί η σημερινή Βουλή δεν έχει πραγματική αντιπολίτευση.

 

Πηγή: iskra.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.