ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

28η Οκτωβρίου 2017
Saturday
28/10/2017
01:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βενετία Κάτζια
0

Βενετία Κάντζια, 28 Οκτωβρίου 2017

Μέρα ιστορική. Μέρα γεμάτη περηφάνια για το τότε, αλλά και γεμάτη μελαγχολία και θλίψη για το σήμερα. Για τη βαριά καταχνιά, που χρόνια τώρα έχει για μια ακόμη φορά, σφιχταγκαλιάσει μέχρι στραγγαλισμού την Πατρίδα μας.

Όμως Παιδιά της Ελλάδος όπου και αν βρισκόσαστε, τι καθόμαστε και περιμένουμε; Εμπρός! Ας δώσουμε τα χέρια και γρήγορα! Μαζί ενωμένοι και ειρηνικά να σηκώσουμε τον Ήλιό μας και πάλι ψηλά! Αυτόν τον Ήλιο, τον Ήλιο του Άγγελου Σικελιανού.

Ας ανοίξουμε διάπλατα την ψυχή μας στους μεγάλους μας ποιητές. Σοφά τα λόγιά τους. Ναι! τόσο σοφά, που ποτέ δε λαθεύουν. Ας τα αφουγκραστούμε… Ας αδράξουμε τα μηνύματα που μας δίνουν και που αν εμείς το θελήσουμε, φτερά μεγάλα και δυνατά μας χαρίζουν, για να υψώσουμε το ανάστημα που μας ταιριάζει. Τον ΉΛΙΟ μας, που κάποιοι επιμένουν να μας κρύβουν και να κλέβουν, να τον σηκώσουμε και πάλι ψηλά! Ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο φωτεινό από πριν. Ναι! Το μπορούμε, αν το αποφασίσουμε επιτέλους! Μονάχα αν εμείς και μόνον εμείς το θελήσουμε!

Αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα που μας άφησαν οι μεγάλοι μας ποιητές. Είναι το βαρύ οπλοστάσιο, που ακόμα μας αγγίζει βαθειά. Που πρέπει τώρα, να μας δώσει το μεγάλο σκούντημα να ξυπνήσουμε. Με την ορμή που μόνον εμείς ξέρουμε σε τέτοιες ώρες τραγωδίας. Ναι! τώρα μπορούμε και πρέπει να ΣΗΚΏΣΟΥΜΕ το πραγματικό μας ανάστημα! Το περιμένουν οι δικοί μας άνθρωποι, η κληρονομιά μας, η ιστορία και ο πολιτισμός μας, όλα μας τα παιδιά που θυσίασαν νιάτα και ζωή για αυτή την Πατρίδα, η θολωμένη οικουμένη.

Γιατί πόσο ακόμη θα τον αφήσουμε αυτό μας τον ΗΛΙΟ, να περιμένει;

Ύψιστο χρέος μας να ταρακουνηθούμε επιτέλους!

Καιρός να αφεθούμε να μας συμπαρασύρουν τα θεϊκά λόγια των ποιητών μας. Η θεσπέσια, απόλυτα ταιριαστή μουσική του Μίκη Θεοδωράκη (του Μίκη της μουσικής, όχι των διακηρύξεων…) και όλοι μαζί να ξεκινήσουμε το μεγάλο τραγούδι της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ μας!

Από την Ελλάδα λοιπόν των μεγάλων ποιητών:

1. Άγγελου Σικελιανού: ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ,

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

https://www.youtube.com/watch?v=E0beyiGfYQ 

2. Οδυσσέα Ελύτη: ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ,

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

https://www.youtube.com/watch?v=TrXeUIeShYk

3. Αλλά και καιρός να θυμηθούμε και τα παλληκάρια μας της Αλβανίας (και όχι μόνο) στα μέτωπα των μαχών και να αναλογιστούμε το φόρο τιμής που τους οφείλουμε. Με τον:

Οδυσσέα Ελύτη: ΆΣΜΑ ΗΡΩΪΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ

ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Μουσική: Νότης Μαυρουδής

https://vimeo.com/31271302

Χρόνια Πολλά και γρήγορα με τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Βενετία Κάντζια, 

Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 2017

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.