ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αίσχος: Δικάζεται μέλος της ΛΑΕ στο Αγρίνιο για πολιτική ανάρτησή του στο διαδίκτυο
Thursday
01/03/2018
21:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R:    Να μία (ακόμα) κατάλληλη αφορμή για πανδικαιϊκή ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Ερώτηση: Την θέλει η ΛΑ.Ε.;

G-M-R, 1-3-2018

Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ειδήσεων στο διαδίκτυο

Ο αγωνιστής, μέλος της ΛΑΕ, Ανδρέας Καραγιάννης, δικάζεται, αύριο Παρασκευή, στις 2 Μαρτίου 2018, στις 9πμ (σε επανάληψη της δίκης, το Μάρτη 2017, που είχε αναβληθεί, λόγω μη προσέλευσης των κατηγόρων) στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αγρινίου, για κάλεσματου σε συμμετοχή στους λαϊκούς αντιμνημονιακούς αγώνες, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2013.

Για το κάλεσμά του αυτό για παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, διώκεται ποινικά με βάση τις κατηγορίες, που θυμίζουν άλλες παλιότερες ανώμαλες πολιτικά εποχές, για “διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων” και για “πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών”.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης παραπέμφθηκε σε δίκη για την ανάρτησή του στο Facebook, αφού προηγήθηκε μία ημέρα πριν δημόσια προαναγγελία άσκησης ποινικής δίωξης

σε βάρος του από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κι ενώ η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με ανακοίνωσή της ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε ήταν υποψήφιος βουλευτής του στην Αιτωλ/νία, να τον διαγράψει.

Απορίας άξιο είναι και πολιτικά καταδικαστέο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που τότε είχε καταγγείλει την ποινική δίωξή του και την απαράδεκτη εμπλοκή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε αυτήν, ΤΩΡΑ ΣΙΩΠΑ και ενώ είναι στην κυβέρνηση, ανέχεται ή ενθαρρύνει τέτοιες καταστάσεις. Το γεγονός της αποχώρησης του διωκόμενου αγωνιστή από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και η ένταξή του στην ΛΑΕ δεν δικαιολογεί τέτοιες εκδικητικές πρακτικές από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ΛΑΕ με ανακοίνωσή της, ζητά την απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες του Ανδρέα Καραγιάννη και την αθώωσή του και καλεί επίσης σε αλληλεγγύη και συμπαράστασή του όλες τις συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες του Αγρινίου και της Αιτωλ/νίας. Η ISKRA θεωρεί υποχρέωση όλων των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στο διαδίκτυο χωρίς ποινικές διώξεις που καταλήγουν να είναι, επί της ουσίας, πολιτικές διώξεις με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Οι μνημονιακές ποινικές – και στην ουσία – πολιτικές διώξεις δεν θα περάσουν.

Όχι στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων

Πηγή: iskra.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.