ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Θανατηφόρο ατύχημα 42χρονου εργάτη σε εργοτάξιο της εταιρείας “ΤΕΡΝΑ” στο Μαρκόπουλο
Sunday
11/03/2018
22:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R: Τα εργατικά “ατυχήματα”  (και γενικότερα τα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας) αντιμετωπίζοντο πρωτίστως αν όχι αποκλειστικά, ως συντεχνιακό (με όλους τους εργοδοτικοσυνδικαλιστικούς συμβιβασμούς), κομματικά διαφημιστικό και καθόλου ποινικό, “ζήτημα”.

Η ομοιότητα με την Μνημονιακή Κατοχή;

Ζήτημα Κομματικού Εγω-κεντρισμού, με ταυτόχρονο υποβιβασμό των ποινικών διαστάσεων, για την διευκόλυνση της πολιτικοκοινοβουλευτικής επίλυσης του “προβλήματος”.

Αυτά συμβαίνουν, όταν τα κομματικά ΕΓΩ υπερτερούν της αξιοποίησης κάθε διαθέσιμου για την ταξική/απελευθερωτική ανατροπή πολεμοφοδίου.

G-M-R, 10-32018

Θανατηφόρο «ατύχημα» σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Μάρτη σε εργοτάξιο της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ» στο Μαρκόπουλο Αττικής, όταν αποκόπηκε η μπασδέκα (τροχαλία) γερανού και καταπλάκωσε τον 42χρονο εργαζόμενο στις κατασκευές (λαμαρινατζής).

Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του εργαζόμενου εκφράζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και σημειώνει:

«Ένας ακόμη συνάδελφός μας πλήρωσε με τη ζωή του την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ατέλειωτα ωράρια εργασίας που απαιτούν οι μεγαλοεργοδότες για να “βγει η δουλειά” και να γεμίσουν τα ταμεία τους με κέρδη.

Οι οικοδόμοι και οι άλλοι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, που τους υποχρεώνει να μένουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους μεροκάματο, που τους απειλεί με απολύσεις αν δεν υποταχθούν στους «όρους δουλειάς» που επιβάλλουν αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους εξασφάλισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας είναι άφαντοι. Κανένας έλεγχος δεν γίνεται για μέτρα υγείας και ασφάλειας. Κανένας έλεγχος δεν γίνεται για την καταλληλότητα των μηχανημάτων που βρίσκονται στα εργοτάξια και εκτελούν εργασίες. Η ζωή των εργατών παίζεται «κορόνα – γράμματα».

Κανένας έλεγχος δεν υπάρχει για το αν και πώς ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας. Οι ανάγκες των εργατών, οι συνθήκες δουλειάς, ασφάλισης και του μεροκάματου συνθλίβονται για τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές να αγωνιστούμε εμείς για τη ζωή μας. Ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι μεγαλοεργολάβοι θα μας λυπηθούν.

Ό,τι θα καταφέρουμε, θα το πετύχουμε με τον αγώνα μας σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η πανοικοδομική – πανελλαδική απεργία στις 14 Μάρτη και η απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος στις 11 π.μ. είναι η απάντησή μας στη βαρβαρότητα που ζούμε στους χώρους δουλειάς, στη ζωή των οικογενειών μας.

Η απεργία μας είναι το μήνυμά μας ότι θα προστατεύσουμε τη ζωή μας και θα βάλουμε τις βάσεις ώστε να γίνει το δίκιο μας πραγματικότητα».

 

Πηγή: iskra.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.