ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Βρετανίας Mervyn King κατακεραυνώνει τη Γερμανία και το ευρώ
Tuesday
13/03/2018
21:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

G-M-R, 13-32018

 

Ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Βρετανίας, Mervyn King, αποκαθηλώνει το ευρώ και επιτίθεται στη Γερμανία στο βιβλίο του που εκδόθηκε πρόσφατα με τίτλο «Το τέλος της αλχημείας»

«Η Γερμανία βρίσκεται ενώπιον ενός φοβερού διλήμματος, είτε θα στηρίξει τα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης με ατελείωτα χρήματα των φορολογουμένων της, είτε θα σταματήσει το εγχείρημα της νομισματικής ένωσης. Η προσπάθεια εύρεσης μεσαίου δρόμου αποτυγχάνει» τονίζει στο βιβλίο του όπως και σε συνεντεύξεις για το ίδιο θέμα που έχει παραχωρήσει ο ίδιος.

Στο βιβλίο του, μεταξύ πολλών άλλων σχολίων και επιχειρημάτων όπου κατακεραυνώνει την πολιτική που έχει επιβάλλει η Γερμανία στην ευρωζώνη αναφέρει ότι, : «το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα πλησιάζει το 8% του ΑΕΠ. Όποιος, όπως ο Schaeuble, επιχειρηματολογεί ότι αυτό βοηθά ολόκληρη την ευρωζώνη γιατί ισοσκελίζει το υπάρχον έλλειμμα κάπου αλλού, δεν έχει αντιληφθεί τις οικονομικές επιπτώσεις μιας νομισματικής ένωσης…..Η Γερμανία χρειάζεται υψηλότερους τόκους και ένα πιο ισχυρό ευρώ. Η Ιταλία και άλλες περιφερειακές χώρες χρειάζονται το αντίθετο. Η ιδέα ότι όλα θα διορθωθούν μόνο όταν οι άλλες χώρες ακολουθήσουν τη Γερμανία είναι μύθος» επισημαίνει ο ίδιος.

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, θεωρεί ότι η ευρωκρίση είναι απόρροια ενός μεγαλύτερου προβλήματος, το οποίο ονομάζει «τρίλημμα της παγκόσμιας οικονομίας», το οποίο οφείλεται στην αμοιβαία ασυμβατότητα ανάμεσα στη δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία και την οικονομική εμβάθυνση.

Ο Mervyn King αφιερώνει ένα μεγάλο τμήμα του βιβλίου του στην αλχημεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου και την ροπή των τραπεζών να δημιουργούν εικονική ρευστότητα.«Η ρευστότητα είναι μια απάτη. Σήμερα είναι εδώ, αύριο εξαφανίζεται. Μου θυμίζει μια όμορφη σαπουνόφουσκα» λέει χαρακτηριστικά.

*Πηγή: odosdrachmis.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.