ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΜΑΤ, χημικά και γκλοπς εναντίον δασκάλων, καθηγητών και φοιτητών
Saturday
31/03/2018
11:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Κατοχικό ανέκδοτο: Αιτήματα προς τον Πρωθυπουργό!

Θα σωθεί η κάθε συντεχνία (παλιά μου τέχνη κόσκινο οι συντεχνιακές “εξεγέρσεις”), αν δεν ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ο Πρωθυπουργός;

Αλλά πως να λογοδοτήσει τη στιγμή, που υπάρχουν κομματικές δυνάμεις που τον αναγνωρίζουν (πράγματι και επί εννέα χρόνια και μέσα και έξω από τη Βουλή) ως Πρωθυπουργό και δεν τον αντιμετωπίζουν ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ του όρκου καθήκοντος, ΠΡΟΔΟΤΗ της πατρίδας και του λαού;

Έπειτα φταίει ο “καναπές”…

 

iskra, 30-32018

 

Πλήθος δασκάλων, καθηγητών και φοιτητών πραγματοποίησαν μεγάλη μαχητική συγκέντρωση και πορεία από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν σκοπό να ζητήσουν να έχει αντιπροσωπεία τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, στη συμβολή των οδών Ηρώδου Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας αποκλείστηκαν από τα ΜΑΤ, τα οποία είχαν στήσει κλούβες με σκοπό να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να βρεθούν έξω από τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν, άρχισαν να χτυπάνε τις κλούβες και οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά.

Τα μεγάλα αιτήματά των διαδηλωτών, εκπαιδευτικών και φοιτητών είναι οι μαζικοί διορισμοί τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση και η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και παιδείας, με πρώτη προτεραιότητα την ουσιαστική αύξηση των σχετικών δαπανών.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχουσες Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, διαδηλώνουν ζητώντας διορισμούς μόνιμων στην εκπαίδευση και εξίσωση των εργασιακών διακαιωμάτων μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, με τα μέλη της Π.Γ. Θανάσης Πετράκο και Δέσποινα Σπανού, παρευρέθηκε στην κινητοποίηση εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξη της ΛΑ.Ε. στους αγώνες των εκπαιδευτικών διότι το ζήτημα της δημόσιας εκπαίδευσης αφοράς όλο το λαό.

Στη συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό η Δέσποινα Σπανού εκ μέρους της ΛΑ.Ε.:

«Η Λαϊκή Ενότητα στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και δηλώνει την πλήρη υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις τους γιατί το ζήτημα της δημόσιας εκπαίδευσης αφορά όλο τον λαό.

Η εκπαίδευση έχει πληρώσει ακριβά το κόστος των μνημονιακών πολιτικών, με τη συρρίκνωση του εκπαιδευτικού έργου, τις καταργήσεις σχολείων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων, και πάνω από όλα με το πάγωμα για πάρα πολλά χρόνια των μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών.

Σήμερα το δημόσιο σχολείο εξαρτάται, περισσότερο από ποτέ, από το μεράκι, τη δουλειά, την απαντοχή των εκπαιδευτικών, που πολλοί από αυτούς, ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι βιώνουν συνθήκες απόλυτης επισφάλειας, προσλαμβανόμενοι και απολυόμενοι κάθε καλοκαίρι επί σειρά ετών, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, αναπληρώνοντας στην ουσία τον ίδιο τους τον εαυτό και ζώντας “με μια βαλίτσα στο χέρι”.

Το όραμα της κυβέρνησης για το σχολείο είναι πραγματικά μνημονιακό με όλο και πιο έντονο ταξικό χαρακτήρα. Με περιορισμένο εκπαιδευτικό έργο, προσανατολισμό στο να διδάσκει όχι τη γνώση και την κριτική σκέψη αλλά τη διαχείριση της πληροφορίας, με λίγους μόνιμους εκπαιδευτικούς, με ένα πλήθος ελαστικών εργασιακών σχέσεων (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, «ωφελούμενοι»), με τους γονείς να πρέπει να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, με τους ιδιώτες και τους χορηγούς να καραδοκούν.

Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας την ίδια πολιτική εδώ και χρόνια το μόνο που κάνει είναι να εξαγγέλλει το πότε θα εξαγγελθούν οι μόνιμοι διορισμοί, εμπαίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως εργαζόμενους αλλά και τους μαθητές ποδοπατώντας και τα εργασιακά και τα μορφωτικά δικαιώματά τους.

Χρειάζονται μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα με απόλυτη προτεραιότητα σε όσους και όσες επί χρόνια κρατούν όρθιο το σχολείο.

Ενώνουμε τη φωνή μας σε έναν κοινό αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, για 14χρονηυποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και για εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών.

Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές χρειάζεται να δώσουν κοινό αγώνα για την πραγματική αλλαγή στον χώρο της εκπαίδευσης προς το συμφέρον των εργαζόμενων, των μαθητών, όλου του λαού.»

 

 

Πηγή: iskra.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.