ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Με ορμητήριο τη Μεγίστη η Τουρκία διεκδικεί ελληνική κυριαρχία και στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο
Friday
28/08/2020
01:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
0

 

 

Κύρα Αδάμ, 24 Αυγ. 2020

 

 

 

 

Με τη λήξη της παράνομης τουρκικής ΝΑVΤΕΧ στις 27 Αυγούστου – και με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν θα ανανεωθεί- η έναρξη του ελληνο/τουρκικού διαλόγου είναι προ των πυλών, υπό την εμφανή κηδεμονία του Βερολίνου. Η Α Μέρκελ βρίσκεται συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή με τον Τ. Ερντογάν, ο οποίος θέτει τους όρους του για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, τους οποίους το Βερολίνο.. κοινοποιεί στην Αθήνα. Το τελεσίγραφο που θέτει ο Ερντογάν  για τον διάλογο είναι ότι η περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού «είναι τελειωμένη» υπερ της Τουρκίας  και επομένως οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν  μόνο στην περιοχή που τέμνονται οι ελληνο/αιγυπτιακή και τουρκο/λιβυκή ΑΟΖ, δηλαδή δυτικά και μόνον του 28ου μεσημβρινού.

 

Την «κερκόπορτα» αυτής της επεισοδιακής  ελληνο/τουρκικής προσέγγισης άνοιξε η Ελλάδα με την ελληνο/αιγυπτιακή Συμφωνία, με την οποία αποδέχθηκε στην πράξη ότι το Καστελόριζο ανήκει στην Αν Μεσόγειο και έχει σχεδόν μηδενική ΑΟΖ.

Η Τουρκία  δείχνει έτοιμη από καιρό να κατοχυρώσει την μηδενική ή περιορισμένη επήρεια της ΑΟΖ στο Καστελόριζο γιατί αυτό είναι το όχημα της για να απαιτήσει την μηδενική ή περιορισμένη επήρεια  στην ΑΟΖ και των άλλων ελληνικών νησιών στο Αιγαίο μέχρι τη μέση ( 25ος μεσημβρινός).

Έτσι η αποδοχή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι το Καστελόριζο κείται στην Ανατολική Μεσόγειο με περιορισμένη ΑΟΖ θα επιφέρει τραγικές εθνικές συνέπειες στο Αιγαίο από το οποίο εξαρτάται η ύπαρξη της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η ελληνική «προετοιμασία» για  το ξεπέταγμα του Καστελορίζου στην Αν Μεσόγειο  είναι μακρόχρονη και μεθοδική:

Στις 23 Μαρτίου 2019 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ Τσιρώνης δήλωσε από το πουθενά ότι  «το Καστελόριζο κείται στην Αν Μεσόγειο» και ακόμα ότι «η περιοχή ανατολικά της Ρόδου είναι Ανατολική Μεσόγειος».

Ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος κ Συρίγος απαντώντας στον Τσιρώνη ανάρτησε στο TWITTER ότι «επικίνδυνη η δήλωση του κ. Τσιρώνη και απηχεί τις τουρκικές διεκδικήσεις, καθώς η Τουρκία από το 2011 θέλει να απομονώσει τη Μεγίστη από τα υπόλοιπα νησιά». Παράλληλα η ΝΔ, ως αντιπολίτευση δήλωσε:  «Ανεκδιήγητες οι απόψεις Τσιρώνη. Η επιπολαιότητα και η άγνοια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την καθιστούν πλέον επικίνδυνη», με αποτέλεσμα η ΝΔ να αποκομίσει μεγάλα κομματικά οφέλη.

Παράλληλα από το 2009 και 2011 μέχρι  και σήμερα, ο πρώην Τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου και η τουρκική κυβέρνηση δήλωναν ότι « οι διερευνητικές επαφές έχουν ρητό στόχο να εξετάσουν τις διαφωνίες στο Αιγαίο, ενώ  το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο»

Ωστόσο, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησαν να αντιληφθούν, ως όφειλαν, για να προασπίσουν την ελληνική κυριαρχία, ότι οι τουρκικές δηλώσεις από το 2009, σύμφωνα με τις οποίες το Καστελόριζο κείται στη Μεσόγειο, είχαν στόχο να το απομονώσουν από τα νησιά του Αιγαίου για να μπορεί η Άγκυρα σε ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ να υποστηρίξει νομικά, διπλωματικά και πολιτικά ότι το νησί δεν διαθέτει ΑΟΖ. Έτσι αφού πάρει  όση θέλει από την ελληνική ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο λόγω Καστελόριζου, στη συνέχεια και σε δεύτερη φάση θα το εντάξει  στο Αιγαίο για να πάρει την ελληνική κυριαρχία μέχρι τον 25 μεσημβρινό/μέση του Αιγαίου.

Η  ΝΔ, ως κυβέρνηση Μητσοτάκη πλέον, έφτυσε κυριολεκτικώς την προηγούμενη θέση της για το Καστελόριζο. Και την αναποδογύρισε.

Στις 10 Οκτωβρίου 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπογραφή Δένδια αποστέλλει στη Βουλή των Ελλήνων το έγγραφο Α.Π.89673 με το οποίο δηλώνει και καθορίζει ότι το Καστελόριζο κείται/βρίσκεται/ εντάσσεται στη Μεσόγειο.

Η καινοφανής αυτή θέση  της κυβέρνησης διευκόλυνε- άνοιξε την πόρτα διάπλατα- στην Τουρκία για να ανακοινώσει δύο μήνες αργότερα  την τουρκο/λιβυκή ΑΟΖ, δεδομένου ότι αυτή ορίζεται μεταξύ Ρόδου/Καστελόρζου και με το αιτιολογικό ότι Ρόδος και Καστελόριζο δεν έχουν ΑΟΖ ( μηδέν ΑΟΖ). Δηλαδή αυτό που δεν πέτυχε και δεν πήρε η Τουρκία από το 2009, το έδωσε τον Οκτώβριο 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με την ελληνο/αιγυπτιακή συμφωνία, την ενημέρωση του Μητσοτάκη προς τον Βαρουφάκη και τις δηλώσεις του πρώην ΣΕΑ Διακόπουλου (10.08.2020) ότι το Όρους Ρέις δεν εισήλθε δυτικά του 28ου μεσημβρινού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σιωπηλώς παραχωρήσει την περιοχή νοτίως του Καστελόριζου στην Τουρκία, η οποία την κατοχυρώνει  στην πράξη με τις ανενόχλητες παράνομες έρευνες της μέχρι 23 08 2020.

Έτσι, οι όποιες διαπραγματεύσεις από εδώ και πέρα θα αφορούν στην περιοχή που τέμνονται η τουρκο/λιβυκή με την ελληνο/αιγυπτιακή ΑΟΖ δυτικά του 28ου μεσημβρινού, αυτό άλλωστε δήλωσε και ο Ερντογάν στη Μέρκελ στις 18.08.2020

Μόλις η κυβέρνηση έθεσε τη Μεγίστη στη Μεσόγειο, προέκυψε η παγκόσμια ελληνική εφεύρεση ότι η Μεγίστη έχει μικρή επήρεια επί της ΑΟΖ. Η λέξη επήρεια ΔΕΝ υπάρχει στο Δίκαιο της Θάλασσας, αποτελεί παραχώρηση κυριαρχίας και τέθηκε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Αιγύπτου, προκειμένου το Κάιρο να συμφωνήσει την ΑΟΖ με την Ελλάδα.

Επομένως,  είτε η κυβέρνηση αποδεχθεί ότι η Μεγίστη έχει  0% ΑΟΖ ή μικρή επήρεια, συντελείται υποστολή της ελληνικής σημαίας στην ελληνική κυριαρχία στην ΑΟΖ της Μεγίστης.

Αφού αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και επέλθει συμφωνία «με το πάρε ότι θέλεις Άγκυρα στην Αν Μεσόγειο», η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί την ήδη συμφωνηθείσα μειωμένη  ΑΟΖ του Καστελόριζου και θα απαιτήσει- με βάση τη Μεγίστη –την εφαρμογή της μειωμένης επήρειας  και στην ΑΟΖ των νησιών του Αιγαίου, δηλαδή το μισό Αιγαίο. Με άλλα λόγια η Τουρκία μετατρέπει τη Μεγίστη σε ..μαούνα και την μεταφέρει από τη Μεσόγειο στο Αιγαίο με 0% ΑΟΖ, εγκλωβίζοντας έτσι όλα τα νησιά του Αιγαίου σε μηδενική η περιορισμένη ΑΟΖ.

Αυτό τεκμαίρεται από την τουρκική αγγελία Α3882/7 Αυγ. 2020, με την οποία η Άγκυρα δηλώνει διεθνώς ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες διότι εκτελεί ασκήσεις σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ήτοι Σαμοθράκη, Ψαρά, Ικαρία, Λήμνο, ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ και Πάτμο»

Ιδού η τουρκική ΝΟΤΑΜ που περιλαμβάνει το Καστελόριζο στα νησιά του Αν. Αιγαίου

 

A3882/20 (Issued for LTBB LGGG) – NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNS

THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE ‘A2249/20’ LGGGYNYX NOTAM ISSUED

BY GREEK CAA.

THE ‘A2249/20’ NOTAM ISSUED BY GREEK CAA CONSTITUES A BREACH OF

GREECE’S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS

OF EASTERN AEGEAN ISLANDS UNDER ‘THE 1914 SIX POWERS’ DECISION, ‘THE

1923 LAUSANNE PEACE TREATY (WITH ITS ANNEX, THE CONVENTION RELATING

TO THE REGIME OF THE STRAITS)’ AND ‘THE 1947 PARIS PEACE TREATY’.

SEMADIREK(SAMOTHRACE),IPSARA(PSARA),SAKIZ(CHIOS),AHIKERYA

(NICARIA),LIMNI(LEMNOS),MEIS(CASTELLORIZO),BATNOZ(PATMOS) MENTIONED

IN THE NOTAM AT REFERENCE HAS A DEMILITARIZED STATUS.THUS

SEMADIREK(SAMOTHRACE),IPSARA (PSARA),SAKIZ(CHIOS),AHIKERYA

(NICARIA),LIMNI(LEMNOS),MEIS(CASTELLORIZO),BATNOZ(PATMOS) AND/OR HER

TERRITORY MUST NOT BE INCLUDED IN ANY SCENERIO/CONCEPT OF ANY

MILITARY TRAINING OR EXERCISE. 01 SEP 05:00 2020 UNTIL 30 OCT 17:00 2020. CREATED:

07 AUG 06:50 2020

Μολονότι καμιά Συνθήκη δεν απαγορεύει τις ασκήσεις στα νησιά αυτά, εν τούτοις η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης και απέκρυψε ή δεν αντελήφθη ότι η Τουρκία, ( που έχει διαβιβάσει τη ΝΟΤΑΜ αυτή σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς και στο ΔΔΧ), θέτει το Καστελόριζο στο Αιγαίο για να το αξιοποιήσει σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Και τούτο διότι στην περίπτωση που η Αθήνα με τυχόν συμφωνία της με την Άγκυρα,-ότι η Μεγίστη κείται στην Αν Μεσόγειο -δεχθεί ( το έχει ήδη αποδεχθεί) ότι η Μεγίστη  έχει μηδέν ή περιορισμένη ΑΟΖ, αυτομάτως παρέχει το επιχείρημα στην Άγκυρα να υποστηρίζει ότι και όλα τα νησιά του Αιγαίου, Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος ,Λέσβος, Αη Στράτης, Χίος ,Σάμος, Κως, , Ρόδος, Σαντορίνη κλπ.  έχουν και αυτά από νομικής άποψης ανάλογη ΑΟΖ, με αυτήν του Καστελόριζου , δηλαδή σχεδόν μηδενική. Με άλλα λόγια, η Τουρκία με την ενέργεια της να πετάει πίσω στο Αιγαίο, το Καστελόριζο με τη μηδενική ΑΟΖ του, το οποίο προηγουμένως η ελληνική κυβέρνηση έχει… μεταθέσει στην Αν. Μεσόγειο, εγκλωβίζει νομικά και τα άλλα νησιά του Αιγαίου να ακολουθήσουν και αυτά τη μοίρα του Καστελόριζου με την μηδενική ή περιορισμένη ΑΟΖ.

Η πρόχειρη διαχείριση της ΑΟΖ της Μεγίστης από την κυβέρνηση οδηγεί μαθηματικά τεχνικά διπλωματικά και πολιτικά στην καταστροφή της κυριαρχίας των νήσων του Αιγαίου, τα οποία η Μεγίστη τα παρασύρει στο χορό του Ζαλόγγου υπέρ της Τουρκίας.

 

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.