ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Χωρίς το ψευδοκράτος δεν υπάρχει “Γαλάζια Πατρίδα”
Saturday
27/03/2021
22:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR: …η παρουσία της Άγκυρας στο νησί θεωρείται αναγκαία όχι για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, αλλά για την ασφάλεια της Τουρκίας (Qaliskan, 2019).

_.

 

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος 24 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς, θα πρέπει να υπάρχει αντίληψη των στρατηγικών επιδιώξεων της κατοχικής δύναμης. Διαφορετικά θα καταστούμε αιχμάλωτοι των διαφόρων κοντόφθαλμων αφηγημάτων και των ψευδαισθήσεων, που ενίοτε χαρακτηρίζουν τη διαχείριση του Κυπριακού από την ελληνική πλευρά.

Το θέμα δεν είναι κατά πόσο στην άτυπη Πενταμερή ή καλύτερα στην επίσημη του Ιουνίου, θα συζητηθεί και επιλυθεί το θέμα της (νέας εκδοχής) πολιτικής ισότητας (που υποτίθεται ήταν στα δώρα που δόθηκαν το 1991), αλλά ποιος θα είναι ο ρόλος της Τουρκίας, την επόμενη ημέρα μιας συμφωνίας. Τι επιδιώκει η κατοχική δύναμη και πόσο εξυπηρετούν την Κύπρο αυτοί οι σχεδιασμοί;

Άκρως ενδιαφέρουσα, που δίνει και απαντήσεις, είναι η νέα μελέτη του λέκτορα στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου Νίκου Μούδουρου, με τίτλο «Η Ανατολική Μεσόγειος ως “Γαλάζια Πατρίδα”: Νέες γεωπολιτικές αντιλήψεις και ο συνασπισμός της “επιβίωσης του κράτους” στην Τουρκία”».

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.