ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Δεν δέχεται τη λέξη «αυταπάτη» ο Δραγασάκης – Πότε τον «απογείωσε» ο Βαρουφάκης (video)
Saturday
25/01/2020
22:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάννης Δραγασάκης
0

Σχόλιο GMR:  Πίσω από την επιφανειακή σοβαροφάνεια (όταν το στόμα είναι κλειστό), κρύβεται ενίοτε, η άβυσσος συμπλεκομένων ψυχοσωματικών παραμέτρων. Αυτό φαίνεται όταν το στόμα ανοίγει (όπως σε αυτές τις δηλώσεις). Ακόμα πιο πολύ φαίνεται όταν το άτομο ενεργεί, ενεργητικότερα η παθητικότερα (παθητική στάση έναντι άλλων ενεργούντων).

Εν προκειμένω έχουμε την μνημονιακή εξέλιξη του κάποτε εν συνόλω σοβαρού (ή έτσι νομίζαμε), σε ξεδιάντροπο και ποινικά ελεγχόμενο υπάλληλο της παγκοσμιοποίησης (το’ χε δηλώσει στα πρώτα μνημονιακά χρόνια, “εγώ είμαι φεντεραλιστής” αφήνοντας μας την υποψία λόγω και της ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ πολιτικοεπαγγελματικής ενασχόλησης με τα πακέτα χρηματοδότησης Ε.Ε. προς επιχειρήσεις, αν αυτό αφορούσε κομμουνιστική διεθνιστική στάση ή σήμα προς ώτα ισχυρών, “εγώ μεταπήδησα στο στρατόπεδο της παγκοσμιοποίησης”).

 

 

 

Γιάννης Δραγασάκης, 24 Ιανουαρίου 2020

 

 

 

Τι είπε για τον Άδωνη Γεωργιάδη

«Προσωπικά δεν τη δέχομαι τη λέξη αυταπάτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δραγασάκης, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο διαφορετική άποψη από αυτήν του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τα περί «αυταπάτης» της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι δεν δέχεται τη λέξη «αυταπάτη», εξηγώντας ότι «δεν το βίωσα ως αυταπάτη. Εγώ βίωσα ότι είχαμε ένα σχέδιο. Ξέραμε από την αρχή τη δομική του αντίφαση. Είχα γράψει ότι τα όρια της πολιτικής μας είναι δύο, το εσωτερικό και το εξωτερικό όριο».

«Από μεθοδολογική άποψη είχαμε την ίδια αντίφαση που είχε και ο Λένιν το 1917. Ξεκίνησε να κάνει μια παγκόσμια επανάσταση και κατέληξε να γίνει επανάσταση μόνο στη χώρα του. Εμείς δεν ξεκινήσαμε επανάσταση, μην παρεξηγηθώ, ξεκινήσαμε ένα εγχείρημα το οποίο απαιτούσε αλλαγές στην Ευρώπη, απαιτούσε συμμαχίες και άλλα παράλληλα εγχειρήματα. Αυτό δεν υπήρξε και έρχεσαι σε μια φάση και λες ‘και τώρα τι κάνω που είμαι μόνος;’. Αν σκεφτόμαστε έτσι πάντα, δεν θα κάνουμε τίποτα ποτέ. Βλέπεις μια δυνατότητα και λες ‘για να δω, μπορώ να την αξιοποιήσω τη δυνατότητα αυτή’;», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις ημέρες του πρώτου εξαμήνου του 2015 και της τότε διαπραγμάτευσης υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν ένιωσα πως χάναμε τον έλεγχο της χώρας» κάνοντας, ωστόσο, λόγο για «πόλεμο»:

«Τα γεγονότα ήταν δραματικά αλλά εντός πλαισίου. Αυτό που ζήσαμε ήταν πόλεμος. Ο Τσίπρας και εμείς δεν θέσαμε ποτέ θέμα εξόδου από το ευρώ. Ετέθη ως απειλή στον Βενιζέλο και νομίζω και στον Σαμαρά, και ετέθη και σε εμάς τον Ιούλιο, όταν μας είπαν ‘ή συμφωνείτε ή έξοδος’. Ενδιάμεσα ο κ. Σόιμπλε είχε διαμηνύσει τη προσωπική του άποψη αλλά η κ. Μέρκελ διαφωνούσε».

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης μίλησε και για τον Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας ότι «απογειώθηκε» όταν έμαθε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραφε σενάρια για ταινία τον Ιούνιο του 2015:

«Όσο ήμασταν κυβέρνηση προσπαθούσα να βοηθάω τον κ. Βαρουφάκη. Εξεπλάγην δυσάρεστα, όταν διάβασα ότι τον Ιούνιο του 2015 έγραφε σενάρια για να γυριστεί ταινία. Εκεί άρχισα να απογειώνομαι όπως λέμε στη λαϊκή γλώσσα».

 

Όσον αφορά στα περίφημα «100 δισ. ευρώ» που είπε ο Ρέγκλινγκ ότι κόστισαν στην ελληνική οικονομία, ο κ. Δραγασάκης απάντησε: «Διαφωνώ. Θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρός σε αυτά τα θέματα ο κ. Ρέγκλινγκ. Όλο αυτό το έβγαλε ο κ. Στουρνάρας και είναι αυθαίρετο».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα του 2015, σημείωσε «ο Τσίπρας είχε πει ότι αν χάσουμε το δημοψήφισμα, ‘εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού’. Εγώ εκτιμώ ότι αυτή δήλωση σημαίνει ότι θα φεύγαμε».

Τέλος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις (παράλληλο τραπεζικό σύστημα), που έφερε στη Βουλή ο διάδοχός του, Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Δραγασάκης είπε: «Επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική είναι ο χώρος των παραδόξων. Διότι και εγώ όταν άκουσα ποιος θα είναι υπουργός που θα με διαδεχθεί, ειλικρινά μου γεννήθηκαν σκέψεις. Εξήγησα και στον κ. Γεωργιάδη και στον κ. Τσακίρη ότι ότι υπάρχουν κάποιες πρωτοβουλίες που δεν είναι κομματικού χαρακτήρα. Είναι η δημιουργία της αναπτυξιακής τράπεζας, είναι το να έχουμε πολυετή προγράμματα επενδύσεων, οι μικροπιστώσεις, οπότε αν θέλετε κάντε κάποιες προσθήκες κλπ οπότε φέρτε τα να τα ψηφίσουμε στη Βουλή, οπότε το θεωρώ θετικό παράδειγμα. Για τη πράξη δεν μπορώ να εγγυηθώ γιατί ένα νόμο τον ψηφίζεις και στη πράξη μπορεί να του δόσεις πολύ διαφορετικό περιεχόμενο. Κρατάω όμως το θετικό».

Δείτε και τα σχετικά video στην ΠΗΓΗ

 

 

Πηγή: altsantiri.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.