ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Εισαγγελική έρευνα για την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων
Tuesday
19/02/2019
10:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R :    Ο Κρατικοδίαιτος και Ευρωταϊζόμενος Αντι-προσωπευτικός Κοινοβουλευτισμός δεν χορταίνει εύκολα. Βέβαια, αυτοί οι ιδιώτες που φροντίζουν να τον παραχορτάσουν, δεν το κάνουν για τη ψυχή της μάνας τους, τα παίρνουν πίσω ΚΑΙ ΑΥΤΑ με χρέωση των Ελλήνων Πολιτών.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ:   ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑΪΖΕΤΕ ΤΟΝ (“τι κι αν είναι Κατοχικός” Μην Ξεχνιόμαστε) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ (εδώ).

Τότε ΜΟΝΟ θα ανακαλύψουμε την δύναμη των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

 

 

G-M-R, 19 Φεβ. 2019

 

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι αναφορές του πρώην «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρου Τσουκάτου, κατά τη διάρκεια της απολογίας του για την υπόθεση της Siemens, σχετικά με την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει η Οικονομική Εισαγγελία. Στόχος της έρευνας, η οποία θα συσχετιστεί με την ανοικτή δικογραφία που αφορά στα δάνεια των κομμάτων, είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις.

Αφορμή για την παρέμβαση της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού στάθηκε η παραδοχή του Θόδωρου Τσουκάτου ότι την προεκλογική περίοδο του 2000 το ΠΑΣΟΚ έλαβε από «ιδιωτική χρηματοδότηση» περί τα 16 δισ. δραχμές.

Στην απολογία του ο κ. Τσουκάτος αναφέρθηκε στο καθεστώς χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων σε μια προσπάθεια να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι τo 1 εκατομμύριο μάρκα που, σύμφωνα με την κατηγορία, έβαλε από την Siemens πήγε στα ταμεία του κόμματος.

Ο κ. Τσουκάτος μίλησε για την προεκλογική περίοδο του 2000 και αναφέρθηκε στα μεγάλα έξοδα που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, σε μετακινήσεις ετεροδημοτών με αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία, διαφήμιση σε ΜΜΕ, προεκλογικές συγκεντρώσεις, υλικά εκτύπωσης.

Η χρηματοδότηση των κομμάτων, αν και εκτός κατηγορητηρίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας, με τον κ. Τσουκάτο να σχολιάζει ότι έκανε λάθος που εκείνη την περίοδο δεν πολέμησε την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων από εταιρείες, κάτι που αποτελούσε και αποτελεί, όπως είπε, πάγια πρακτική. Μάλιστα, επικαλέστηκε και σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του Κ. Σημίτη που εκδόθηκε το 2015 στο οποίο αναφερόμενος στην ιδιωτική χρηματοδότηση κάνει λόγο για πάγια πρακτική των πολιτικών σχηματισμών.

Ωστόσο, όταν ο κ. Τσουκάτος κλήθηκε να κατονομάσει τις εταιρίες που φέρονται να έδωσαν χρήματα στο ΠΑΣΟΚ δεν το έκανε τονίζοντας: «Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα, υπάρχει κώδικας εχεμύθειας γιατί αυτές οι εταιρίες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματά τους. Πολλές από αυτές χρηματοδοτούν και σήμερα πολιτικά κόμματα από κονδύλια για δημόσιες σχέσεις που έχουν».

Πηγή: newsbeast.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.