ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Eurogroupe: MIA ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
Thursday
18/10/2018
21:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

 

 

του Λεων. Χρυσανθόπουλου, 16 Οκτ. 2018

 

 

Διαβάζοντας το τελευταίο βιβλιο του Γ.Βαρουφάκη,”Ενήλικοι στην Αιθουσα – Η Μάχη μου με το Βαθύ Κατεστημένο της Ευρώπης” αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη ειναι οι αισχρές μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήσαν τα μέλη της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης κατα της Ελλάδος για να πετύχουν το τρίτο μνημόνιο. Οχι που δεν ηταν γνωστά αλλά εχουμε τωρα την μαρτυρία για τα γεγονότα από πρώτο χέρι, από το πρόσωπο που τα διαπραγματεύτηκε στην αρχική φάση του 2015.

 

Οι μεθοδεύσεις αυτές δείχνουν επίσης τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει η πρώτη αντιμνημονιακή κυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα η προβολή τους,δίνει την ευκαιρία της έγκαιρης αντιμετώπισης τους.

 

Το Eurogroup είναι μια άτυπη ομάδα των υπουργών οικονομικών που συμμετέχουν στην ευρωζώνη. Η Συνθήκη της Ε.Ε. στο Πρωτόκολλο 14 αρθρα 1 και 2 αναφέρει για τις άτυπες αυτές συναντήσεις των Υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η Ευρωζώνη χρησιμοποίησε τα εξής όπλα εναντίον της Ελλάδος το πρώτο εξάμηνο του 2015, κατά το οποίο η χώρα μας εθεωρείτο εχθρικό κράτος. Τα παραδείγματα αναφέρονται ενδεικτικά.

 

1.  Θρασύτατες πιέσεις προφορικές

2.  Εκβιασμοί υλικοί

3. Ψεύδος

4.  Χρήση Ελλήνων

5.  Πιέσεις προς τρίτες χώρες να απόσχουν από χρηματοδότηση Ελλάδος.

6.  Χρήση των συστημικών ΜΜΕ της Ευρώπης για δυσφημιστικές εκστρατείες κατά της Ελλάδος.

 

1. Προφορικές πιέσεις  Στις 30 Ιανουαρίου 2015 κατά την πρώτη συνάντηση του Νταίισεμπλουμ με τον Βαρουφάκη στην Αθήνα, μετά από πολύωρες συζητήσεις ο Ολλανδός θέτει το τηλεσίγραφο: ”Το τωρινό πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί η άλλως.” Στο πρώτο Eurogroupe του 2015 η Lagarde αναφέρει τα εξής στον Βαρουφάκη. ”Οι στόχοι στους οποίους επιμένουν δεν μπορεί να έχουν αποτέλεσμα..(αναφέρεται στο πρόγραμμα της Τρόικας). Αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι έχουμε επενδύσει πάρα πολλά σε αυτό το πρόγραμμα και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. To κύρος σου εξαρτάται από το να αποδεχθείς και να εργασθείς με αυτό το πρόγραμμα. Tον Μάρτιο του 2015 σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Klaus Regling, επικεφαλής του EFSF(Ταμείο Σταθερότητος) ο Βαρουφάκης του ζήτησε ειρωνικά την συμβουλή του θέτοντας το ερώτημα “Να μη πληρώσω τούς μισθούς και τις συντάξεις στην Ελλάδα η να μη πληρώσω το ΔΝΤ”. Ο Regling απάντησε αμέσως “Πρέπει πάντοτε να πληρώνεις τα χρέη σου προς το ΔΝΤ. Πρέπει να κόψεις την πληρωμή όλων των συντάξεων. Αυτό πρέπει να κάνεις.” Βλέπουμε την κοινωνική πολιτική της ΕΕ, σε τι μεγαλεία κινείται. Μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, και πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup, πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ Βαρουφάκη, Τσακαλώτου με τον Ντάισεμπλουμ και τον Σαπίν σε μια προσπάθεια να ακυρωθεί το δημοψήφισμα. Αλλη υπονομευτική πρακτική που ακολουθείτο ήταν ότι κάθε φορά που ο Ελληνας Υπουργός υπέβαλλε κάποια πρόταση στο Eurogroup για απόπειρα συμβιβασμού, επικρατούσε σκόπιμη σιωπή και κανείς δεν ήθελε να πάρει τον λόγο για αρνητικό η θετικό σχολιασμό,αφήνοντας έτσι τον Ντάισεμπλοεμ να βγάλει τα δικά του αρνητικά συμπεράσματα.

 

2. Υλικοί εκβιασμοί έγιναν από την ΕΚΤ, ιδίως από τον Πρόεδρο της τον Ντράγκι. Στην συνάντηση που είχε ο Βαρουφάκης μαζι του στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, και αφού άκουσε τις Ελληνικές προτάσεις είπε ”ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα μας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Αργότερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο μας και είναι πολύ πιθανό να αποκλεισθούν οι Ελληνικές Τράπεζες από την ρευστότητα της ΕΚΤ.” Παρά τις αντιδράσεις της Ελληνικής πλευράς, η απόφαση πάρθηκε την ίδια μέρα και απεκλείσθησαν οι Ελληνικές Τράπεζες από την ρευστότητα αυτή και παραπέμφθηκαν στην ακριβότερη ρευστότητα, (γνωστής ως ρευστότητα έκτακτης βοήθειας ELA) του Ελληνικού παραρτήματος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ στην συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου δεν ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση της παρά το γεγονός οτι στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup της 24ης Φεβρουαρίου παρετάθη η δανειακή σύμβαση μέχρι 30 Ιουνίου. Mετά την απόρριψη του Eurogroup στις 27 Ιουνίου να εγκρίνει την παράταση της δανειακής συμφωνίας μέχρι 30 Ιουλίου για να γίνει το δημοψήφισμα, την επομένη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ στέρησε από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, το δικαίωμα αύξησης της διευκόλυνσης του ΕLA, κλείνοντας έτσι τις Ελληνικές Τράπεζες, σε μία προσπάθεια να επηρεάσει και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

 

3. Ψεύδη Μετά από το αδιέξοδο που σημειώθηκε στο Eurogroup της 27ης Ιουνίου, ο Ντάισεμπλουμ ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν χωρίς την συμφωνία της Ελλάδος και ότι η απογευματινή συνεδρίαση θα γίνει χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδος. Ο Ελληνας υπουργός αντέδρασε εδώ αλλά η Νομική Υπηρεσία της Γραμματείας ψευδώς απάντησε στο ερώτημα του εάν έχει τέτοια δικαιώματα ο Πρόεδρος του Eurogroup. Ειδικότερα απάντησε λέγοντας ότι ”το Eurogroup δεν υφίσταται νομικά και δεν αποτελεί μέρος των Συνθηκών. Αποτελεί μια άτυπη ομάδα των Υπουργών οικονομικών των Κρατών που συμμετέχουν στη Ευρωζώνη. Συνεπώς δεν υπάρχουν γραπτοί κανόνες για το πως διεξάγει τις εργασίες της και συνεπώς ο πρόεδρος της δεν δεσμεύεται νομικώς.” Η Συνθήκη αναφέρεται στο Πρωτόκολλο 10, αρθρα 1 και 2 για τις άτυπες συνεδριάσεις των Υπουργών οικονομικών και εάν το ειχε επικαλεσθεί η Ελληνική αντιπροσωπεία ίσως να είχε παραμείνει, οχι που θα άλλαζε κατι. Στις 4 Φεβρουαρίου το βράδυ ο Jorg Asmussen και ο Jedromin Zettelmeyer είχαν προγραμματίσει ενα απόρρητο δειπνο σε ένα εστιατόριο του Βερολίνου το οποίο άλλαξαν την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας. Και οι δυο ήσαν επιφανή στελέχη του SPD και ήθελαν να κτίσουν γέφυρες μεταξύ των μελών του SPD που ήσαν στην κυβέρνηση και του ΣΥΡΙΖΑ. Στην διάρκεια του δείπνου χτυπάει το τηλέφωνο του Asmussen. Χωρίς να πει λέξη δίνει το τηλέφωνο στον Βαρουφάκη λέγοντας ότι ήταν ο Ντράγκι. Ολοι ξέρανε με ποιον θα γευμάτιζε το βράδυ ο Αsmussen και τα περί απορρήτου και εμπιστευτικότητας εντάσσονται στα πλαίσια της πολιτικής ψεύδους που ακολουθούσαν τα μέλη της Ευρωζωνης εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης.

 

4. Η χρήση Ελλήνων για την προώθηση των θεσεων της Τροικας. Εκτός απο τον Πρόεδρο της Τ.τ.Ε, του οποίου η δράση ήταν και είναι γνωστή, ο Βαρουφάκης στο βιβλίο του αναφέρει για τον αρνητικό ρόλο του Γιώργου Χουλιαράκη που διορίσθηκε απο τον Δραγασάκη σαν Πρόεδρος τού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και διατηρούσε άριστες σχέσεις με την Τροίκα, με την κακήν έννοια. Ο Βαρουφάκης, όπως το διηγείται, επέστρεψε στις 21 Φεβρουαρίου στο γραφείο του από τις Βρυξέλλες. Στις 22 επιστρέφει ο Χουλιαράκης που είχε συζητήσεις με τον Κοστέλλο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής στην Τρόικα., για τις Ελληνικές προτάσεις . Απαντώντας στον Βαρουφάκη ειπε. ”Η απάντηση του ήταν καλή, αλλά το θέλουν με περισσότερο λεξιλόγιο της τροικας. Άσε να το φτιάξω” του είπε. Παρουσιάσθηκε σε λίγο με το δικό του χαρτί, οπως είπε, το οποίο δεν άρεσε στον Βαρουφακη και μαζί το αλλάξανε. Αργότερα έμαθε οτι το χαρτί αυτό ήταν της Τροικας. Αρνηθηκε ο Χουλιαράκης να δώσει οποιαδήποτε δικαιολογία για το ατόπημα του αυτό στον Υπουργο του. Ο Χουλιαράκης επίσης απέκρυψε μαιλ της τρόικας που έδινε σαν προθεσμία την 23 Φεβρουαριου για να σταλεί επιστολή στον Νταισεμπλουμ ζητώντας την παράταση της Δανειακής σύμβασης που έληγε στο τέλος του μήνα. Η απόκρυψη ειχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει αναστάτωση την κυβέρνηση και να φύγει με καθυστέρηση η επιστολή. Μπόρεσε για λίγο να αντικαταστήσει απο αναπληρωτή του στο Eurogroup, τον Χουλιαράκη με τον Θεοχαράκη. Έτσι στην τηλεδιάσκεψη της 17ης Μαρτίου της ομάδας εργασίας, ο Πρόεδρος της ο Αυστριακός Wieser ειπε: ”Eιναι κρίμα που ο Γιώργος Χουλιαράκης δεν είναι σήμερα μαζί μας αλλά έχουμε τον Νικόλαο Θεοχαράκη στην γραμμή.” Και ασφαλώς θα υπήρχαν και άλλοι συνεργάτες της Τρόικας που δεν γνωρίζουμε ακόμα.

 

5. Παρεμβάσεις τρόικας σε τριτες χώρες. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση που έγινε προς το Πεκίνο. Είχε συμφωνηθεί με το Πεκίνο να αγόραζε ελληνικά κρατικά ομόλογα(Τ-Bills) ύψους 1.4 δις ευρω .Τελικά αγόρασε μόνο 400 εκατ. Επενέβη το Βερολίνο το οποίο ειπε “μη κάνετε καμία συμφωνία με τους Έλληνες μέχρις ότου τελειώσουμε με αυτούς.” Εδώ βλέπουμε την πραγματική αλληλεγγύη των εταίρων μας.

 

6. Οι Ευρωπαίοι ειχαν επιστρατεύσει τα συστημικα ΜΜΕ για συντονισμένες επιθέσεις κατα της νέας Ελληνικής κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά ελέχθη σε Έλληνες δημοσιογράφους τον Φεβρουάριο του 2015 από Ευρωπαίο δημοσιογράφο που ήταν γνώστης της εκστρατείας “ειδοποιήσετε την Ελλάδα, την κυβέρνηση και τον λαό, να περιμένουν ακόμα περισσότερες επιθέσεις.” Όπερ και εγένετο.


Μετά από μια τέτοια μεταχείριση της Ελλάδος, αναρωτιέται κανείς γιατί βρίσκεται ακόμα στην Ευρωζωνη και στην ΕΕ. Καταστράφηκε μια ολόκληρη χώρα για να εφαρμοσθεί μια πολιτική που όλοι γνώριζαν και ομολογούν ότι δεν θα ήταν αποτελεσματική. Ακόμη και ο Schauble, απαντώντας σε ερώτημα του Βαρουφάκη εάν θα υπέγραφε το μνημόνιο εάν ήταν στην θέση του, απάντησε, σε μια στιγμή ειλικρίνειας ως εξης: ”Ως πατριώτης οχι. Είναι κακό για τον λαό σας.”

 

Τέλος θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι για να πετύχουμε την απελευθέρωση της Ελλάδος από την κατοχή θα πρέπει να βασιστούμε μόνο στις δικές μας τις δυνάμεις, και εαν το πετύχουμε, τότε ίσως μας βοηθήσει ο ξένος παράγων.

 

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Πρέσβης επι τιμή, 16.10.2018

 

Πηγή: larouchepub.com

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.