ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Μέρκελ δεν άκουσε στην Αθήνα για κατοχικό δάνειο και επανορθώσεις
Monday
01/11/2021
13:24 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου Γερμανικές Αποζημιώσεις Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ. Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR:   Μόνο που για αυτές τις απαιτήσεις, και την αντιμετώπιση του ζητήματος δηλαδή αντιμετώπιση χρεοκρατίας-έξωθεν εξάρτησης ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει να κάνει κάτι, μόνο βουρ για την βουλή και οι υπόλοιποι, ειδημοσύνη χωρίς το παραμικρό αντιστασιακό κόστος.

_.

 

 

 

 

Στ. Λυγερός, 30 Οκτ. 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η Μέρκελ ήλθε και απήλθε και όπως αναμενόταν ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η Πρόεδρος Δημοκρατίας ξεστόμισαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τις λέξεις κατοχικό δάνειο και γερμανικές επανορθώσεις. Κι όμως, δεν θα έπρεπε να αναμενόταν. Πρόκειται δια παραλείψεως εθνικό έγκλημα, το οποίο με ρητορικές διακοπές συνεχίζεται για δεκαετίες. Κι αν επαναφέρουμε σήμερα (σε δύο διαδοχικά άρθρα) το ζήτημα είναι για να υπογραμμίσουμε όχι μόνο την ολιγωρία των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και την αφόρητη υποκρισία της Γερμανίας.

Διευκολυνόμενο από διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, το Βερολίνο συνεχίζει να αρνείται να πληρώσει τις επιβαλλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις, ακόμα και το κατοχικό δάνειο. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που κουνάει το δάκτυλο στους Έλληνες και που βεβαίως αρνείται επιμόνως την οποιαδήποτε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προς την Ευρωζώνη. Μπορεί ο Σόιμπλε να έπαιζε τον ρόλο του “κακού μπάτσου”, αλλά ήταν η Μέρκελ, ο “καλός μπάτσος”, που είχε την μπαγκέτα.

Ας δούμε, όμως, την εικόνα. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019, η απερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα είχε θέσει με ρηματική διακοίνωση προς το Βερολίνο το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων. Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο 2019 η απόφαση της ελληνικής Βουλής –με συντριπτική πλειοψηφία– να ενεργοποιήσει τις διεκδικήσεις για όσα η Ελλάδα υπέστη κατά τη διάρκεια της κατοχής από τους ναζί του Χίτλερ. Η ΝΔ του Μητσοτάκη είχε υπερψηφίσει, αλλά ως κυβέρνηση έπαθε …αμνησία.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.