ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η πρόσκληση Κουτσούμπα στη Γιάννα, η «χλαίνη του Στάλιν», η ΠτΔ και οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι
Monday
21/02/2022
16:13 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου ΚΚΕ ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Μια Ωραία Οικογένεια, μεσ’ την ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!!!

Κατά τα λοιπά, που χρόνος, που θέληση, για δημόσια συζήτηση για δ.ά.δ.α. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ , αντίθετα, όλος ο χρόνος και όλη η θέληση αφιερώνονται στα (ως λύκος με προβιά προβάτου)  ΚΚΕ, Λύκος Με προβιά Προβάτου

_.

 

 

 

 

 

hellasjournal.com, 17 Φεβ. 2022

 

 

 

 

 

Έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου το ΚΚΕ κατάφερε τελικά να διοργανώσει το βράδυ της Τρίτης τη συναυλία παρουσίασης του έργου «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Οι περιορισμοί της πανδημίας δεν κατάφεραν να ματαιώσουν τη μεγάλη συναυλία που είχε προγραμματίσει το ΚΚΕ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου – ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τον Μάρτη του 2021 – το ΚΚΕ κατάφερε τελικά να διοργανώσει το βράδυ της Τρίτης τη συναυλία παρουσίασης του έργου «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Παρών ήταν και ο συνθέτης του έργου. Ανάμεσα στους καλεσμένους του ΚΚΕ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία υποδέχτηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

 

Τη συναυλία στην οποία συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, διηύθυνε ο Αναστάσιος Συμεωνίδης. Ερμήνευσαν οι Γιάννης Χριστόπουλος, Τάσος Αποστόλου, Μανώλης Χατζημανώλης και η Έλενα Κελεσίδη. Αφηγήθηκε η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι πρώτη παρουσίαση έγινε το 1975 από τον ίδιο τον συνθέτη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1977, με ερμηνευτές τους Νίκο Ξυλούρη, Λάκη Χαλκιά, Ηλία Κλωναρίδη και αφηγήτρια την ηθοποιό Ειρήνη Παππά. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία, όπως είπε γνώριζε όλα τα τραγούδια του έργου, έλεγε στους παραβρισκόμενους πως έχει στην κατοχή της το βινύλιο του 1977 (και το ακούει συχνά)..

 

Η χλαίνη του… Λένιν

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν αυτός που τηλεφώνησε στην Γιάννα Αγγελοπούλου ζητώντάς της να παραστεί στη συναυλία Μαρκόπουλου. Άλλωστε με τον 83χρονο μουσικοσυνθέτη η Γιάννα γνωρίζονται από παλιά και μάλιστα σε κάποια στιγμή ο Μαρκόπουλος της ζήτησε να βγάλουν μαζί με την 8χρονη εγγονούλα του μία σέλφι. Πράγμα που η κυρία Αγγελοπούλου το έκανε ευχαρίστως. Η μικρή το διασκέδαζε και είπε στην κυρία Αγγελοπούλου ότι φορούν περίπου τα… ίδια ρούχα. Ξέρετε όμως τι φορούσε η Γιάννα; Την «χλαίνη του Στάλιν σε ελληνικά χρώματα», όπως ονομάζει ένα μαύρο παλτό με κόκκινα τελειώματα.

 

Η Τασία σύζυγος του Δημήτρη Κουτσούμπα κάθισε μαζί με την Γιάννα και μιλούσαν για κοινωνικά θέματα, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έλεγε, στην εκδήλωση του ΚΚΕ, ιστορίες από τους κοινούς περιπάτους του με τον Ευάγγελο Αβέρωφ στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Πηγή: hellasjournal.com

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.