ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Συμφωνία του Καΐρου και το τετελεσμένο του Oruc Reis στη θεωρητική ελληνική ΑΟΖ
Sunday
16/08/2020
10:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΙΓΥΠΤΟΣ Αναστ. Λαυρέντζος ΑΟΖ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: – Οι παρενθέσεις προκύπτουν αυτοδικαίως από τα κομβικής σημασίας ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΑ σημεία του άρθρου.

– Οι εντός των παρενθέσεων επισημάνσεις, αφορούν ΦΩΝΑΧΤΑ την ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Ελληνικής Ποινικής Δικαιοσύνης, για την ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ.

– Η Ελλάδα, ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (και οι συνυπαίτιες κυβερνήσεις), με βάση και την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο:

Α) Είναι απρόθυμη να ορίσει (και ΕΚ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥΤΟΥ αδύναμη να υπερασπιστεί) τα κυριαρχικά της δικαιώματα,

Β) Δημιούργησε υποθήκες (ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ-ΥΠΟΘΗΚΕΣ/ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ) για την τελική διευθέτηση (αλλά και για την de factIo αξιοποίηση, δικην δεδικασμένου πλέον, των ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ κυριαρχικών δικαιωμάτων τής Τουρκίας),

– Το ερώτημα , ρητορικό ερώτημα βεβαίως υπό το καθεστώς της δεύτερης δικτατορίας αυτής των ΜΜΕ, μετά την κατοχικοκοινοβουλευτική δικτατορία, που θέτει η G-M-R προς τον αρθρογράφο, είναι: Η ελπίδα, μετά από την υφιστάμενη Μνημονιακή Κατοχή-Χρεοκρατία, την υφιστάμενη Συμφωνία των Πρεσπών, την υφιστάμενη Κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, “ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τις συμμαχίες που της προσφέρονται και θα πράξει το καλύτερο δυνατόν από εδώ και εμπρός“, ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ και ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ (από τις ΥΠΟΘΗΚΕΣ της συμφωνίας με την Αίγυπτο και τις από τις συν-υφιστάμενες καταστάσεις, Μνημονίων-Συμφωνίας Πρεσπών-Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο, να προσθέσουμε και απόπειρα δολοφονίας Κ. Καραμανλή – δολοφονία Τσαλικίδη ).

 

 

 

Αναστάσιος Λαυρέντζος, 16 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στο προηγούμενο άρθρο μου, στο οποίο σχολίαζα τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου, έγραφα στην τελευταία παράγραφο: «Όμως η Ελλάδα πλανάται αν νομίζει ότι έστω και με τέτοιο κόστος θα περιχαρακώσει την κολοβωμένη κυριαρχία της. Διότι αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθεί να την επικυρώσει απέναντι στην Τουρκία. Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι για τη συνέχεια της κρίσης».

Και η συνέχεια της κρίσης δεν άργησε να έλθει. Την περασμένη Δευτέρα κιόλας ο Ερντογάν προχώρησε στην πρόκληση που είχε προαναγγείλει. Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά σκάφη, εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για διενέργεια σεισμικών ερευνών. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντίστοιχα την κινητοποίηση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Από την εξέλιξη αυτή αποδείχτηκε ότι ο Ερντογάν είχε την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσει την πρόκληση που είχε εξαγγείλει από τον Μάιο. Η ελληνική πλευρά όμως δεν έδειξε διάθεση κλιμάκωσης της κρίσης και προτίμησε να διαχειριστεί το ζήτημα στο διπλωματικό πεδίο. Εκ των υστέρων φαίνεται λοιπόν ότι την πρώτη φορά που το Oruc Reis επρόκειτο να μπει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στα τέλη Ιουλίου, οι έρευνές του αναβλήθηκαν για δύο λόγους: πρώτον επειδή παρενέβη ο ξένος παράγοντας (κυρίως η Γερμανία) και δεύτερον επειδή όπως φαίνεται, η ελληνική πλευρά συναίνεσε στην έναρξη κάποιας μορφής διαλόγου με την Τουρκία.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: slpress.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.